صندوق گارانتی دماوند

تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۶
کد خبر : 56068

برنامه های سازمان بورس برای کاهش زمان پرداخت سود مجامع

برنامه های سازمان بورس برای کاهش زمان پرداخت سود مجامع
رئیس سازمان بورس اعلام کرد: تمامی شرکت ها ملزم هستن سود سهامداران را فقط به صورت الکترونیکی پرداخت کنند.

به گزارش شهر بورس، دکتر عشقی رئیس سازمان بورس در گفت و گوی خود به مسائل شرکت های بورسی و سازمان بورس پاسخ داده است.

بر اساس گزارش نبض بورس، روز سه شنبه ۱۱ مرداد ماه سال جاری گفتگوی اختصاصی و مفصلی با دکتر مجید عشقی رئیس سازمان بورس انجام شد. در این مطلب بخش هایی از این گفتگو منتشر می شود.

آیا بازارگردان ها و ناظر در مقابل مثبت شدن سهام مقاومت نشان می دهند؟

آقای دکتر مجید عشقی: قطعا این گونه نیست و اصلا دلیلی ندارد که ناظر بازار جلوی مثبت شدن یا منفی شدن بازار باایستد. بازار به هر حال متغیرهای خاص خود را دارد که بر اساس آن ها دارد رفتار می کند. اگر مواردی هست که بازارگردان ها برخلاف دستورالعمل ها و مقررات در حال عمل کردند هستند، یا از رشد سهمی جلوگیری می کنند، یا عرضه غیرمتناسبی با بازار انجام می دهند و … این آمادگی را داریم که در صورت انعکاس فعالان با آن ها برخورد کنیم.

سامانه مشخصی برای پیگیری وجود دارد؟

سامانه شکایت و دیده بان سلامت بازار وجود دارد که می توانند از طریق آن منعکس کنند و ما قطعا بررسی خواهیم کرد و اگر موارد حادی باشد حتما به آن هم در بحث تخلفاتی و هم در بحث جرائم مندرج در قانون رسیدگی خواهیم کرد. این موضوعی است که ما به هیچ وجه درباره آن کوتاه نخواهیم آمد به خصوص درباره مسائلی که در مورد بازار وجود دارد و قطعا رسیدگی می کنیم.

مجامع:

در یک سال گذشته در مجامع اتفاقات عجیب و غریبی رخ داد و با سهامداران خرد خوب برخورد نشد. آیا سازمان برنامه ای برای بهتر شدن برگزاری مجامع دارد؟

آقای دکتر مجید عشقی: مسئولیت برگزاری مجامع شرکت ها قطعا با هیات مدیره شرکت ها و هیات رئیسه مجمع است. سازمان تا سال ها حتی ناظری هم در مجامع نداشت ولی به صورت داوطلبانه و با توجه به اینکه سازمان می خواست در جریان اتفاقات مجامع قرار بگیرد، هم اکنون بر اساس دستورالعمل حاکمیت شرکتی سازمان ناظری را در مجامع می فرستد که حضور داشته باشد و نقطه نظرات در آنجا ارائه شود.

بنابراین مسئولیت برگزاری مجمع قطعا با هیات مدیره شرکت است و هر اتفاقی که رخ دهد و هر گونه تصمیمی خلاف قوانین و مقررات گرفته شود مسئولیتش با هیات مدیره و هیات رئیسه مجمع است. از یک طرف هم بازرس شرکت هم یک مجموعه مسئولیت هایی در قبال مجمع دارد که باید به آن عمل شود.

ما بر اساس دستورالعمل حاکمیت شرکتی یک مجموعه الزاماتی برای هیات مدیره و تیم مدیریتی شرکت ها داریم که آن ها را با جدیت پیگیری می کنیم.

در خصوص، مواردی هم که در چند مجمع اتفاق افتاده بود، سازمان به صورت فعالانه وارد شد و جلساتی را با هیات مدیره، مدیرعامل و سهامداران آن شرکت ها داشت و موارد ضروری را متذکر شد و پیگیری کرد. حتی برای حضور سهامداران حقیقی در یکی از مجامع که از ورود آن ها جلوگیری شده بود، سازمان بورس هم از طریق ناشرین و هم ناظرینی که در مجمع حضور داشتند ورود کرد و صحبت های لازم انجام شد. سعی شد موضوع به صورت درستی حل شود. هر چند مسئولیت بازرس آن شرکت است که حتما تذکر لازم را بدهد و هیات مدیره و هیات رئیسه مجمع هم باید بر اساس قانون عمل کنند وگرنه مسئولیت های حقوقی دارند و سهامدار می تواند اقدام کند.

در هر صورت سازمان بر اساس دستورالعمل حاکمیت شرکتی ورود می کند و تذکرات لازم را می دهد. قطعا اجازه ثبت صورتجلسه منوط به این است که حتما این مقررات رعایت شود و گزارشی مبنی بر تخلفات گسترده در مجامع نداشته باشیم.

برای کاهش زمان پرداخت سود مجامع و پرداخت سجامی آن برنامه ای وجود دارد؟

آقای دکتر مجید عشقی:

امسال همه شرکت‌ها ملزم هستند که سود‌ها را به صورت متمرکز و الکترونیکی پرداخت کنند و ما این موضوع را به جدیت پیگیری می‌کنیم. هیچ اطلاعیه‌ای پرداخت سودی خارج از سامانه سجام مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد و شرکت‌ها ملزم هستند که اطلاعیه را منطبق با قانون منتشر کنند.

در خصوص اینکه زمان پرداخت سود چه باشد، درست است بر اساس قانون ۸ ماه زمان دارند، ولی با رایزنی که با شرکت‌ها صورت می‌گیرد معمولا منابع لازم را شرکت‌ها تامین می‌کنند تا سود سهامداران حقیقی را زودتر پرداخت کنند. تقریبا در اکثر قریب به اتفاق موارد، الان شرکت‌ها سود سهامدار حقیقی را در مهلت خیلی کمتر از ۸ ماه و زیر ۳ ماه پرداخت می‌کنند. بعضا ممکن است برخی از شرکت‌ها بالاخره مشکلات نقدینگی داشته باشند یک مقدار زمان پرداخت سود طولانی‌تر شود، اما تلاش کردیم که با شرکت‌ها مذاکره کنیم هر چند که قوانین و مقررات این موضوع به صراحت عنوان نشده است، ولی شرکت‌ها همکاری لازم را دارند. شرکت‌ها برای سهامداران حقیقی سعی می‌کنند این سود پرداختی را زیر سه ماه انجام دهند و آن هشت ماه بیشتر برای سهامداران عمده است.

افزایش سرمایه:

روندی که برای ثبت افزایش سرمایه طی می شود بسیار طولانی است. آیا برنامه ای برای کوتاه تر شدن زمان و روند افزایش سرمایه دارید؟

آقای دکتر مجید عشقی: یکی از پیشنهاداتی که در اصلاح قانون داشتیم همین موضوع افزایش سرمایه بود. چند پیشنهاد در این زمینه مطرح شد. یکی موضوع کاهش زمان مهلت انتشار حق تقدم است که با توجه به شرایط موجود می تواند کمتر شود. موضوع دوم الکترونیکی شدن مهلت افزایش سرمایه است. سومین موضوع ثبت صورتجلسات است. مجوزی که قبل از پذیره نویسی شرکت ها از سازمان و اداره ثبت گرفته می شود. مواردی که بعد از انجام پذیره نویسی، مرحله حق تقدم استفاده نشده و … هست، این موارد را هم پیشنهاداتی داده شده است که این مراحل ثبت اولا به صورت الکترونیکی باشد و ثانیا مراحل کوتاه تر شود. وقتی که در سازمان مجوز ثبت افزایش سرمایه صادر می شود این به صورت الکترونیکی به اداره ثبت شرکت ها برود و آنجا روزنامه شود. اینها را در حال پیگیری هستیم و بخش عمده در اصلاحیه قانون بازار سرمایه دیده شده است.

فرآیندهایی هم که مربوط به داخل سازمان و مجوز افزایش سرمایه است، اینها را نیز سعی شده است در کمترین زمان مجوز افزایش سرمایه صادر می شود.

نویسنده:

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نوزده − 19 =

نیلی

کارگزاری بانک صادرات

کارگزاری بانک صادرات

پراپ تریدینگ

کمان