تاریخ انتشار : جمعه ۲۲ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۰
زمان مطالعه: 6 دقیقه
کد خبر : 58747

مدیر تحلیل و سرمایه‌گذاری کارگزاری ایساتیس پویا مطرح کرد؛

p/e و ارزش دلاری بورس به ارقام بی‌سابقه‌ای کاهش پیدا کرده است

p/e و ارزش دلاری بورس به ارقام بی‌سابقه‌ای کاهش پیدا کرده است
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: در حال حاضر نسبت p/e ttm بازار سرمایه به حدود ۵.۹ واحد رسیده که در سه سال گذشته این مقدار بی‌سابقه بوده و ارزش دلاری بازار سرمایه نیز به کمتر از ۲۱۰ میلیارد دلار رسیده که این مقدار نیز در نوع خود بی‌سابقه است.

به گزارش شهر بورس، این روزها ادامه‌دار شدن روند رکودی معاملات بازار سهام باعث شده این پرسش در ذهن بسیاری از سهامداران خرد شکل بگیرد که چرا با وجود گزارش‌های مطلوب شرکت‌های بورسی، اما سهام این شرکت‌ها در مسیر واقعی و صعودی قرار نمی‌گیرند.

براساس گزارش سنا، در همین زمینه و به منظور بررسی تحولات اخیر بازار سرمایه گفت‌وگوی با علی پوررمضان، مدیر تحلیل و سرمایه‌گذاری کارگزاری ایساتیس پویا داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

نظر شما در خصوص رکورد ادامه‌دار معاملات بازار سهام چیست؟

مهمترین و اصلی‌ترین دلیل وضعیت کنونی بازار سرمایه، کمبود نقدینگی است. این کمبود نقدینگی در ارزش معاملات کاملا مشهود است؛ به طوری که ارزش معاملات به کمترین مقدار طی دو ماه گذشته رسیده است و روند خروج پول حقیقی از بازار ادامه دارد.


بیشتر بخوانید: شنبه دارویی بخریم؟


به نظر می‌رسد مادامی که شاهد افزایش ارزش معاملات و ورود پول حقیقی نباشیم، این روند اصلاحی تغییر بزرگی نخواهد کرد.

آیا این شرایط ادامه دارد و اینکه پیش‌بینی شما از معاملات بازار سهام در نیمه دوم سال چیست؟

در حال حاضر نسبت p/e ttm بازار سرمایه به حدود ۵.۹ واحد رسیده که در سه سال گذشته این مقدار بی‌سابقه بوده و ارزش دلاری بازار سرمایه نیز به کمتر از ۲۱۰ میلیارد دلار رسیده که این مقدار نیز در نوع خود بی‌سابقه است؛ همین این دو عامل مهم نشان از ارزندگی کلیت بازار از منظر بنیادی دارد. در سوی دیگر به دلیل جنگ روسیه و اوکراین و بحران انرژی اروپا، ریسک کامودیتی‌ها در نیمه سرد سال افزایش خواهد یافت و این کاهش عرضه می‌تواند دلیلی بر افزایش قیمت کامودیتی‌ها باشد که با توجه به کامودیتی محور بودن بازار سرمایه ایران، احتمالا شاهد افزایش سودسازی شرکت‌های کامودیتی محور و افزایش تقاضا در این شرکت‌ها و کلیت بازار باشیم.

به اعتقاد شما چه اقداماتی برای بازگشت اعتماد به بازار و افزایش ارزش معاملات باید انجام شود؟

واقعیت این است که علی رغم صحبت‌ها و حمایت‌های کلامی از سوی برخی سیاست‌گذاران، شاهد بی‌توجهی به بازار سرمایه هستیم که نمونه بارز این مساله افزایش مجدد نرخ بهره بین بانکی به عنوان مهمترین و اثرگذارترین عامل بر بازار سرمایه هستیم که پیشتر شماری از فعالان بازار نسبت به افزایش این نرخ ابراز نگرانی کرده بودند.


بیشتر بخوانید: بی اعتمادی و نبود پول حقیقی؛ مشکل اصلی بورس


کنترل این نرخ به عنوان یکی از عوامل مهم و اثرگذار می‌تواند مانع از خروج پول از بازار سرمایه شود و به همین ترتیب در تصمیم‌های اثرگذاری که خارج از بازار سرمایه گرفته می‌شود، باید شرایط بازار و میلیون‌ها سهامدار دیده شود.

افزایش ساعت معاملات فرابورس را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

بازار سرمایه ایران در مقایسه با دیگر بازارهای مالی بین‌المللی کمترین زمان معاملاتی را دارد و این افزایش زمان معاملات گامی موثر به سوی نزدیک شدن به استانداردهای روز دنیاست و انتظار می‌رود در نمادهای بورسی هم این قانون اجرا شده تا شاهد تطابق زمان معاملات در کلیه تابلوهای بازار سرمایه باشیم.

افزایش زمان معاملات دارای مزایای متعددی است که از مهمترین آن می‌توان به افزایش نقدشوندگی بازار، تطابق و هماهنگی بیشتر با بازار ارز و بازارهای جهانی، افزایش حجم معاملات روزانه و کمک به تسهیل انجام معاملات بلوکی بازار اشاره کرد.

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون