تلگرام شهر بورس

تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۴
کد خبر : 128061

در نشست خبری رخدادهای ۱۷ اردیبهشت چه گذشت؟

40 نفر مشکوک به استفاده از اطلاعات نهانی بودند/ تخلف فروشندگان 17 اردیبهشت قطعی نشده است

40 نفر مشکوک به استفاده از اطلاعات نهانی بودند/ تخلف فروشندگان 17 اردیبهشت قطعی نشده است
معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و مدیر نظارت بر بورس‌ها طی یک نشست خبری به سوالات مختلف درباره اتفاقات 17 اردیبهشت 1402 پاسخ داد.

به گزارش شهر بورس، رضا عیوضلو در نشست خبری بررسی «رخدادهای ۱۷ اردیبهشت سال ۱۴۰۲» که با حضور معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران، مدیر نظارت بر بورس‌ها و نماینده معاونت حقوقی سازمان بورس و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد، با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار درباره مصوبه نرخ خوراک، اظهار داشت: مجموعه اقدامات نهاد ناظر در مصاحبه‌ها و نشست‌های پیشین مختلف تا حدودی مطرح شده اما به طور مشخص و پس از گذشت یک سال، در این نشست خبری قضیه فوق برای اهالی بازار سرمایه به طور کامل شفاف می‌شود.

وی افزود: پس از این که در تیرماه سال ۱۴۰۲ مصوبه نرخ خوراک منتشر شد، در بخش نظارت بر بورس‌های سازمان بورس، بررسی‌هایی از مجموعه معاملات مربوط به تاریخ‌های ۱۷ و ۱۸ اردیبهشت ماه انجام شد.

عیوضلو با بیان این که در ابتدا بررسی‌ها در چند مرحله و ابعاد مختلف صورت گرفت، افزود: لیست دارندگان اطلاعات نهانی در طول این بازه زمانی جمع‌آوری شد و در ادامه نخستین اقدام این بود که معاملات اشخاص حاضر در لیست بررسی و به موازات آن، IP یک سری مراجعی که در مصوبه نرخ خوراک درگیر بودند و از این طریق نسبت به انجام معامله اقدام کرده بودند، مورد ارزیابی قرار گرفت.

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس عنوان کرد: هدف از اقدامات فوق، شناسایی اشخاص مظنون بر معامله مبتنی بر اطلاعات نهانی بود. در گام بعدی، لیستی از افرادی که بیشترین فروش را در تاریخ یاد شده داشتند مورد بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: در ادامه، حدود ۲۴۰۰ شخص حقیقی و حقوقی که بیشترین فروش را داشتند مورد بررسی قرار گرفتند و سپس از انجام فیلترهای مختلف، به یک لیست ۵۰۰ نفره رسیدیم و الگوی معاملاتی این اشخاص مورد ارزیابی قرار گرفت.

40 نفر مشکوک به استفاده از اطلاعات نهانی بودند

عیوضلو اظهار داشت: همچینن افرادی که تا تاریخ یاد شده و چند ماه قبل از آن، هیچ معامله ای در بازار انجام نداده بودند و تنها در آن مقطع وارد بازار شده و معاملات‌شان پررنگ بود مورد بررسی قرار گرفتند و در کنار آن، الگوهای رفتاری اشخاص بررسی و در نهایت به یک لیست ۴۰ نفره از افرادی که مشکوک به استفاده از اطلاعات نهانی در تاریخ یاد شده بودند، رسیدیم.

وی در ادامه تصریح کرد: برای اینکه به شواهدی برسیم که معاملات ۴۰ نفر مبنی بر اطلاعات نهانی بوده، نیاز به بررسی‌های تکمیلی وجود داشت که این لیست به مرجع قضایی ارسال و بررسی‌ها شروع و در نهایت لیست به دادسرا ارسال شد.

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس با اشاره به اینکه مرجع قضایی بررسی‌های خود را شروع کرده است و در چندین مرحله خواستار اطلاعات تکمیلی از سازمان بوده اند، گفت: در همین راستا، سازمان بورس و اوراق بهادار اطلاعات تکمیلی را در اختیار مراجع قضایی قرار داده‌اند.

عیوضلو تاکید کرد: در نهایت، سازمان بورس و اوراق بهادار به یک لیستی از افراد مشکوک به استفاده از دارندگان اطلاعات نهانی رسیدیم اما تخلف این افراد برای سازمان قطعی نشده است و بر همین اساس، در همکاری با مراجع قضایی به دنبال رسیدن به شواهد کافی برای این موضوع هستیم و به محض جمع بندی نهایی سازمان با همکاری مرجع قضایی، به طور قطع بازار و افکار عمومی را در جریان این موضوع قرار خواهیم داد.

وی اظهار داشت: برای هیات مدیره سازمان جلب اعتماد عمومی از هر موضوعی مهم تر است و این اعتماد در صورتی محقق می‌شود که بازار به این جمع بندی برسد که نهاد ناظر در راستای رسیدن به یک بازار منصفانه نهایت تلاش خود را می‌کند و بازاری منصافانه است که بزرگ و کوچک دسترسی برابر به اطلاعات و معاملات را داشته باشند.

تمام فروش‌های 17 اردیبهشت 10 روز قبل‌تر و 10 روز بعدتر را بررسی کردیم

در ادامه این نشست خبری، «قادر معصومی خانقاه»، مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس، گفت: مجموعه اقداماتی که برای این منظور انجام شده شامل بررسی مجدد روی کلیه تریگرهای نظارتی، شناسایی IP نهادها، وزارتخانه ها و دستگاه های ذیربط که در تصمیم گیری نرخ خوراک دخیل بودند، تهیه گزارش ماتریسی از معاملات مجموعه وزارتخانه‌ها و سایر نهادهای دولتی مرتبط با مصوبه و انجام مکاتبه در خصوص اخذ فهرست کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی درگیر در فرایند تصمیم گیری مذکور بود.

وی افزود: در اقدامات تکمیلی، فیلتری با رقم یک میلیارد تومان بابت فروشندگان این دو روز اعمال شد که دو هزار و ۴۸۸ نفر بیش از این عدد با مجموع ۸.۶ همت در این دو روز فروش داشتند.

معصومی خانقاه یادآور شد: در رسیدگی ها صرفا دو روز را در نظر نگرفتیم و ۱۰ روز جلو و ۱۰ روز عقب هم بررسی کردیم و تمام فروش‌ها مدنظر قرار گرفته است. ۱۲ شاخص برای شناسایی کدها در نظر گرفتیم.

نویسنده:

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج + پانزده =

نیلی

کارگزاری بانک صادرات

کارگزاری بانک صادرات

پراپ تریدینگ

کمان