حقوقی خودرو وبانک ملت هرروز داره میفروشه لعنت به همشون که تو این ماه خدا هم دست از دزدی برنمیدارن از جیب سهامداران بدبخت، خدا لعنتشون کنه سهمها منفی کامل میخورن شاخص پنج هزار میریزه وخودرو وبانکی بزور نیم درصد مثبت میخورن شاخص سی هزار میره بالا الان شاخص راحت زیر ششصد هزار واحد هست فقط شیمیایی ها هستن که با شاخص دومیلیون به بالا معامله میشن وکمی هم پالایشی وسیمانی ها. انشالله پالایشی و شیمیایی وپتروشیمی وسیمانی نابود بشن هرروز منفی بخورن وخودرویی وبانکی برن بالا
خودروییها پتانسیلی برای سرمایهگذاری بلندمدت ندارند
هلن عصمت پناه: رشد بورس تا فصل مجامع ادامه دارد
هلن عصمت پناه در گفتوگو با شهر بورس، درباره وضعیت این روزهای بازار سرمایه، اظهار داشت: سال ۱۴۰۰ را به دنبال ناامیدیهای سال ۱۳۹۹ به پایان رساندیم؛ سالی سنگین برای بازار سرمایه در جهت زیرساختهای اشتباه، عدم شفافیت، دخالتهای دولت، تصمیمگیریهای غلط، قیمتگذاریهای دستوری، بیاعتمادی و … .
وی افزود: ابهامات مؤثری مانند برجام و مذاکرات سیاسی، نوسانات قیمت دلار، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و جنگ میان روسیه و اوکراین نیز دیگر عوامل مؤثر بر بازار سرمایه بودند. همچنین حواشی مانند تدوین بودجه، روی کار آمدن دولت جدید، تغییرات مدیریتی در سازمان بورس و شرکت فرابورس که در کنار ابهامات، موجب ایجاد ترس، هیجان و رفتارهای غیر عقلایی بازار شد، بر روی معاملات تأثیرگذار بودند.
بیشتر بخوانید: بورس کف های قبلی را نمی بیند
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به وضعیت بورس در سال 1401، خاطرنشان کرد: سال 1401 با برخی ابهامات آغاز شد. سال گذشته، معاملات بازار بر اساس سناریوی احیای برجام پیش میرفت، اما جنگ میان روسیه و اوکراین در اواخر سال گذشته آغاز شد و بر روی برجام تأثیر مستقیمی گذاشت. همین موضوع رشد قیمتهای جهانی و دلار را در پی داشت.
هلن عصمت پناه ادامه داد: رشد قیمتهای جهانی به شروع 1401 با رشدی آرام منجر شد تا در ادامه شاهد بهبود ارزش و حجم معاملات و ورود نقدینگی به سمت نمادها و صنایع صادرات محور و دلاری باشیم. بهبود و افزایش ارزش معاملات به روزانه 5 الی 6 هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ اتفاقی بسیار مثبت برای بازار است.
وی یادآور شد: نقدینگی که بهصورت گامبهگام وارد بازار میشود بهعنوان یک نکته مهم در جهت بهبود وضعیت بازار است. در صورتی که ریسکهای جهانی و بهخصوص بحران جنگ توسعه جغرافیایی آنچنانی نداشته باشد و یا اتفاق خاصی دور از روال بازار نیفتد، پیشبینی میشود استمرار رشد بازار را فعلاً تا برگزاری مجامع داشته باشیم. ضمن اینکه قیمتهای جهانی هم در شرایط مطلوبی قرار دارند و بازار سرمایه عمدتاً کامودیتی محور و تأثیرپذیر از این جریان است.
این کارشناس بازار سرمایه با توجه به نزدیکی فصل مجامع، گفت: با توجه به اینکه گزارشات عملکرد ماهانه شرکتها هم در حال نشستن بر روی سایت کدال است و بعد از آن هم باید منتظر صورتهای مالی حسابرسی نشده شرکتها باشیم، با توجه به فضای تورمی در بازار کالا ، اثرات را در صورت های مالی شرکت های صنایع ریال محور و مشمول حذف ارز ۴۲۰۰ شاهد خواهیم بود که در صورت تغییر نرخ فروششان، سودآوری آن ها هم دست خوش تغییر خواهد شد
هلن عصمت پناه در پاسخ به این سؤال که «بورس چرا این روزها در حال افت است؟»، تصریح کرد: عقبنشینی این روزهای بازار سرمایه به خاطر رشد پرقدرت روزهای قبل بوده و این موضوع قابل توجیه است. موضوع مهمی که در این میان وجود دارد، شرایط خوب ارزش معاملات بازار است که همچنان در محدوده قابل قبولی قرار دارد. موضوعی که این روزها باید در نظر گرفت این است که تحلیلگران علاوه بر اخبار داخلی و اخبار جهانی و دادههای موجود، باید بر روی روند بازار نیز متمرکز شوند.
وی در مورد وضعیت نمادهای گروه خودرویی، گفت: با توجه به عدم شفافیت در صورتهای مالی و گاهاً زیان ده بودن برخی نمادهای گروه خودرویی و همچنین نبود هیچ پتانسیلی جهت سرمایهگذاری بلندمدت در این صنعت، خودروییها در اولویت تحلیل من نیستند. در این شرایط، نگاه من به بازار نگاهی بلندمدتی و بنیادی است.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به صنایع مستعد رشد بورسی، اظهار داشت: با توجه به اینکه سال سنگین و پر از ابهامی را گذراندهایم، به سهامدارانی که استراتژی آنها خرید سهام شرکتهای DPS محور در نزدیکی فصل مجامع است، توصیه میکنم بر کلیه نسبتهای سودآوری شرکتها و روند جریان نقدینگی آنها تمرکز کنند.
بیشتر بخوانید: دولت مردان درباره بورس عاقلانه تصمیم می گیرند
هلن عصمت پناه خاطرنشان کرد: نگاه سهامداران بیشتر به سمت شرکتهایی باشد که با تمام ابهامات و بحرانها توانستهاند حاشیه سود امن خود را حفظ کرده کنند و در بررسی گزارشات عملکرد ماهانه میانگینی از سال پایه را جهت اتخاذ تصمیم درست در نظر بگیرند.
وی با بیان اینکه «صنایع کوچک بهخصوص ریالیها بیشتر در ابهام توافقات و حذف ارز ۴۲۰۰ بودند»، گفت: در مورد حذف ارز ۴۲۰۰ در صنایع ریال محور مانند قند و شکر، لبنیات، دارویی، غذایی و … برای شرکتهایی که مشمول حذف ارز شدند با استناد به صورتهای مالی آنها میتوان تغییرات در نرخ فروش آنها را زیر نظر داشت که در این صورت تغییرات در سودآوریشان هم آشکار خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه راجع به تأثیر توافق برجام بر بورس، یادآور شد: در صورتی که این شرایط برقرار شود، دیگر نمیشود صنایع را ریال محور و دلار محور نگاه کرد، بلکه با رفع تحریمها کلیه صنایع بسته به مارکت کپ آنها و نوع فعالیتشان در بازار میتوانند آرامآرام تأثیر مثبت و روند بهتری از این موضوع بگیرند.
جهت مشاهده آخرین اخبار اقتصادی اینستاگرام شهر بورس را دنبال کنید.
برچسب ها :بازار سرمایه ، کارشناس بازار سرمایه ، هلن عصمت پناه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1