تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۴
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کد خبر : 11059

بررسی تاثیر حذف ارز 4200 تومانی بر بورس

به گزارش پایگاه خبری شهر بورس، امیرتقی خان تجریشی،مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی در گفتگو با تجارت‌نیوز می‌گوید به نظر می‌رسد حذف ارز 4200 تومانی از لایحه بودجه سال آینده تأثیر زیادی بر کلیت بازار سرمایه نمی‌گذارد و تنها بر بخش‌ها و صنایعی از بازار تأثیرگذار است که این نرخ در مورد آنها اعمال

به گزارش پایگاه خبری شهر بورس، امیرتقی خان تجریشی،مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی در گفتگو با تجارت‌نیوز می‌گوید به نظر می‌رسد حذف ارز 4200 تومانی از لایحه بودجه سال آینده تأثیر زیادی بر کلیت بازار سرمایه نمی‌گذارد و تنها بر بخش‌ها و صنایعی از بازار تأثیرگذار است که این نرخ در مورد آنها اعمال می‌شده است.

ار سال 97 تاکنون حدود 515 هزار میلیارد تومان ارز 4200 تومانی در اقتصاد ایران توزیع شده بدون آنکه بتواند قیمت کالاهای اساسی و تورم را مهار کند. حال کمبود منابع ارزی از یک سو و فساد تخصیص ارز ترجیحی از سوی دیگر دولت را بر آن داشته که مساله حذف ارز 4200 تومانی در بودجه 1400 را مطرح کند.

بیشتر بخوانید
روحانی: لایحه بودجه ۱۴۰۰ بر مبنای توانمندی‌ ایران تدوین شده است

خان‌تجریشی در خصوص این تصمیم می‌گوید: حذف این آیتم و لحاظ کردن عددهایی در حدود 11 هزار تومان می‌تواند بر قیمت کالاهای اساسی که تا این زمان از این نرخ استفاده می‌کردند تأثیر بگذارد اما طی فرآیندی که از سال گذشته در خصوص حذف ارز 4200 روی برخی کالاها آغاز شده است، بازار خود را با این موضوع تنظیم کرده است و عملا منتظر تغییرات بنیادی در پارامترها نیست.

به گفته این مقام بورسی این رویداد بیشترین تأثیر را روی گروه دارویی، لاستیک، غذایی، کشاورزی و دامپروری و قندی‌ها داشته که به تدریج در مسیر افزایش نرخ فروش و حذف ارز 4200 تومان قرار داشته‌اند

او تاکید می‌کند ممکن است با حذف رسمی ارز 4200 تومانی اندکی قیمت این کالاها افزایش پیدا کند و همین مساله سبب می‌شود که از لحاظ روانی گروه‌های مذکور در کوتاه‌مدت با اقبال بیشتری مواجه شوند تا زمانی‌که فاصله آن از ارز نیمایی و اثرات واقعی این نرخ در صورت‌های مالی و عملکرد آنها منعکس شود.

باید به این نکته توجه داشت که بررسی لایحه بودجه هنوز در مجلس صورت نپذیرفته و ممکن است تصمیم حذف ارز 4200 در بودجه 1400 به تصویب مجلس نرسد و یا با تغییراتی در مبلغ و یا نحوه تخصیص همراه شود که سرمایه‌گذاران باید این موضوع را در تصمیم‌گیری خود مد‌نظر قرار دهند.

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون