حال که این شرط در طرحهای فروش اجرا شده است، پولهای زیادی در حسابهای متقاضیان مسدود شده است. به نظر میرسد هرچقدر فرآیند ثبتنام فروش فوق العاده سایپا طولانیتر شود به نفع بانکهاست و در این شرایط سود بیشتری به جیب بانکها میرود. چراکه مسدودشدن چنین مبالغ بزرگی حتی برای ساعاتی نیز به نفع بانک تمام میشود. البته این شبهه نیز وجود دارد که خودروسازان نیز سهمی از این حاشیه سود کسب میکنند.
بیشتربخوانید: رانت 6000 میلیاردی طرح فروش ایران خودرو
طبق محاسباتی که صورت گرفت، درصورتی که در طرح پیشین ایرانخودرو این شرط اجرا میشد، حدود دو تریلیون تومان وجه مسدود میشد.
حال باید منتظر ماند و مشاهده کرد که در طرح فروش فوق العاده سایپا چه مقدار پولی در حسابها مسدود میشود. البته زمزمههایی در این میان به گوش میرسد که علت این تاخیرها، مشکلات مربوط به سایت شرکت خودروسازی سایپا نیست و علت اصلی، مسدودماندن بیشتر این پولها در حساب متقاضیان خرید خودرو از سایپاست.
کاهش متقاضی با مسدودشدن پول
کارشناسان معتقدند که این شرط ممکن است تعداد متقاضیان خرید خودرو را کاهش دهد. با این شرایط تعداد ثبتنامیها در دو گروه کاهش یابد. گروه اول، دلالانی که برای کسب سود به سمت این قرعهکشی خودروسازان میآیند و گروه دوم، افرادی که توانایی خرید خودرو را ندارند و صرفا برای فروش حواله ثبتنام میکنند.
گرچه باید این نکته را هم ذکر کرد که اجرای این طرح مشکلی را در بازار و صنعت خودرو برطرف نخواهد کرد. این اقدام تنها به نفع خودروسازان و بانکها تمام میشود و این کار به نوعی پاککردن صورت مساله به حساب میآید.
منبع: تجارت نیوز