به گزارش شهر بورس، کالابرگ الکترونیک یکی از طرحهای پر استقبال است که همچنان ادامه دارد. سید صولت مرتضوی در گردهمایی کارگزاران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر اعلام کرد: طی ۲ سال گذشته تقریباً به تعداد بیمهشدگان کشاورزان و روستائیان افزوده شده است و اکنون یک میلیون و ۳۶ هزار نفر جدید به این صندوق اضافه شدهاند.
حمایت از اقشار کم درآمد
مرتضوی بیان کرد: در راستای توجه به معیشت اقشار مختلف مردم، بهویژه اقشار کم درآمد، دو طرح جداگانه اجرا شده است. یکی از این طرحها پرداخت مستمری یا کمک معیشتی به دهکهای مختلف جامعه و دیگری حمایت از مادران شیرده و دارای فرزند شیرخوار است.
توجه به جوانی جمعیت
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در دولت کنونی، توجه ویژهای به طرح جوانی جمعیت شده است. اکنون در صندوق کشاورزان، عشایر و روستاییان بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر از بیمهشدگان، بانوان هستند.
برنامههای آینده صندوق
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این گردهمایی گفت: پوشش بیمهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر باید تا سال آینده به بیش از ۵۰ درصد برسد. علیرضا عسگریان ادامه داد: این صندوق به خوبی پیشرفت کرده است و در مقایسه با سایر صندوقها، توانسته توازن و تعادل مناسبی میان منابع و هزینهها برقرار کند.
رشد سرمایهگذاری و توزیع متوازن
عسگریان تأکید کرد: برای پایداری منابع صندوق، باید به رشد خدمت متوازن و متناسب در مناطق مختلف توجه شود. سهم استان سیستان و بلوچستان از کل کشور ۴ درصد و کرمان ۶ درصد است که این بسیار کم است و باید توزیع متناسب و میل به مناطق محروم باشد.
افزایش آموزش و جذب کارکنان
وی افزود: میزان آموزش کارگزاران در مناطق محروم باید افزایش یابد و کارکنان بیشتری در این مناطق جذب شوند.
تحت پوشش قرار دادن مادران روستایی
معاون مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر کشور، سجاد طاهری، گفت: علاوهبر تحت پوشش قرار دادن ۳۰۰ هزار مادر روستایی، ۲۰۰ هزار نفر دیگر نیز به زودی بیمه میشوند. وی افزود: در دو سال اخیر بیش از یک میلیون و ۳۵ هزار نفر از کشاورزان، روستائیان و عشایر فاقد بیمه اجتماعی را بیمه کردهایم.
آمار و عملکرد صندوق
طاهری اظهار کرد: عملکرد صندوق تنها در دو سال اخیر معادل ۹۹ درصد عملکرد دولتهای نهم و دهم و بیش از ۸۰ درصد عملکرد دولتهای یازدهم و دوازدهم بوده است. همچنین برای نخستین بار بحث درمان تکمیلی برای مستمریبگیران با کمترین پرداخت عملیاتی شد.
رشد مستمریها
وی گفت: برای مستمریبگیران نیز توانستهایم در حداقل بگیران نزدیک به ۲۱۰ درصد رشد مستمری را داشته باشیم و در سایر سطوح نیز حدود ۸۳ درصد در سه سال اخیر افزایش یافته است.
وی تأکید کرد: صندوق تامین اجتماعی حداکثر ۵ درصد از منابع خود را از سرمایهگذاری تأمین میکند، در حالی که این عدد برای صندوق روستائیان و عشایر ۵۱ درصد است.
منبع: اقتصاد 100