تلگرام شهر بورس

تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۴
کد خبر : 12612

اردر ترس چیست؟ حقه بازیگر سهم به دیگر سهامداران

در نظر بگیرید که سهامی روند صعودی دارد و با یک صف فروش سنگین روبه‌رو می‌شود. سهام‌داران خرد که نمی‌دانند این صف جعلی است، از این مسئله می‌ترسند. چرا که گمان می‌کنند کاهش قیمت سهم حاکی از روند نزولی است. آن‌ها تصور می‌کنند این روند نزولی از دست دادن سودشان را در پی دارد. به

در نظر بگیرید که سهامی روند صعودی دارد و با یک صف فروش سنگین روبه‌رو می‌شود. سهام‌داران خرد که نمی‌دانند این صف جعلی است، از این مسئله می‌ترسند. چرا که گمان می‌کنند کاهش قیمت سهم حاکی از روند نزولی است. آن‌ها تصور می‌کنند این روند نزولی از دست دادن سودشان را در پی دارد. به این ترتیب سهام‌دارانی که ترسیده‌اند سهام خود را می‌فروشند و بازیگر نیز به هدف خود می‌رسد. یعنی سهم را در کف قیمتی جمع می‌کند. پس از این مرحله، سهام روند رو به رشد خود را ادامه می‌دهد. این سازوکار به خوبی نشان می‌دهد که اردر ترس چیست. در ادامه به جزئیات بیشتری در این باره اشاره خواهیم کرد.

اردر ترس چیست؟

اردر ترس در بورس چیست؟
اردر ترس چیست؟ حقه بازیگر سهم به دیگر سهامداران 2

در بازار بورس انواع مختلفی از اردرها وجود دارند. اردر ترس (Fake Order) در بورس از جمله مواردی است که توسط بازیگران سهم مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف این بازیگران جمع‌آوری حجم بالایی از سهمی است که روندی صعودی دارد. این اردر موجب ترسیدن سهام‌داران خرد می‌شود. در نتیجه آن‌ها سهام خود را در کف قیمتی می‌فروشند. از اردر ترس پس از شکست حمایت جعلی نیز استفاده می‌کنند.

زمانی که بازیگر یک سهم می‌خواهد قیمت آن را بالا ببرد، ابتدا باید به میزانی که مدنظر دارد، سهام را در کف قیمتی خریداری کنید. به این ترتیب می‌تواند کنترل خوبی بر روی سهم داشته باشد. بازیگر برای رسیدن به هدف خود، به اردر ترس متوسل می‌شود.

در گام نخست، بازیگر تا جایی که مقدور باشد سفارش خرید ثبت می‌کند و سهم را از فروشندگان عادی خریداری می‌کند. سپس برای این‌که بتواند در قیمتی پایین باقی حجم موردنظر را نیز جمع‌آوری کند، این بار در سمت فروشنده سفارش فروش ثبت می‌کند. البته بازیگر سفارش خود را با حجم اصلی و در ردیف‌های پایین‌تر ثبت می‌کند. چرا که واقعا قصد فروش سهم خود را ندارد. بلکه تنها هدف او ترساندن سهام‌داران خرد است که منجر به فروش سهم از جانب آنان می‌شود.

اما می‌خواهیم ببینیم مرحله بعدی اردر ترس چیست. سهام‌داران عادی که بدون اطلاع از وضعیت شرکت سهام خود را خریده‌اند و تنها از سایر سهام‌داران تقلید می‌کنند، از وجود این صف جعلی مطلع نیستند. زمانی که صف فروش سنگین و سنگین‌تر می‌شود، آن‌ها نیز می‌ترسند و دارایی خود را می‌فروشند. به این ترتیب بازیگر به هدف خود می‌رسد و سهام را در کف قیمتی جمع‌آوری می‌کند.

صف فروش جعلی و فریب سهام‌داران خرد

فرض کنید بازیگر چند اردر ۵۰ هزارتایی و یا بیشتر (تا جایی که قانون اجازه می دهد) در سمت فروش ثبت می‌کند. سپس زمانی که سایر سهام‌داران نیز به تبعیت از این حرکت دست به فروش سهام خود می‌زنند، بازیگر در سمت خریدار، سهام مذکور را جمع‌آوری می‌کند. این امر از طریق شیوه‌هایی مانند حجم نمایشی امکان‌پذیر است.

زمانی که بازیگر با روی آوردن به اردر ترس در بورس، سهام‌داران خرد را می‌ترساند، به کمک اردر مخفی یا نمایشی سفارش خرید ثبت می‌کند. حجم‌هایی که در سیستم ثبت می‌شوند با حجم نمایشی در تابلوی نماد درج می‌شوند. به این ترتیب، این مسئله خریداران دیگر را تحریک نمی‌کند. چرا که اگر آن‌ها حجم بالای سفارش خرید را ببینند، ممکن است برای خرید کردن وسوسه شوند. به این ترتیب بازیگر از اهداف خود دور خواهد ماند. اما استفاده از حجم نمایشی موجب می‌شود بازیگر بتواند به آسانی کار خود را دنبال و سهام موردنظر را جمع‌آوری کند. با این تفاسیر مشخص است که اهمیت‌ اردر ترس در چیست.

بازیگران با قرار دادن اردر ترس در ردیف‌های پایینی بخش فروش، در تلاش‌اند که ترس و وحشت را در دل سهام‌داران ایجاد کنند. آن‌ها با رنج کشی منفی این ترس را تشدید می‌کنند. به این ترتیب سهام‌دار عادی گمان می‌کند که سهم واقعا در سراشیبی سقوط قرار دارد. این‌ها همه اتفاقاتی است که در پی استفاده از اردر ترس در بورس رخ می‌دهد.

سهام‌داران عمده که تعداد زیادی از سهام را در اختیار دارند، برای خرید سهام بیشتر در قیمت پایین‌تر صف فروش میلیونی تشکیل می‌دهند. به این ترتیب سهام‌دار خرد می‌ترسد و سهمش را می‌فروشد. این دقیقا همان فرصتی است که سهام‌دار عمده به دنبال آن است.

اردر مخفی چیست؟

هر یک از کارگزاری‌ها با توجه به سازوکار پلتفرم معاملاتی‌شان، امکانی به نام حجم نمایشی دارند. زمانی که شما بخواهید به هر دلیل بخشی از سفارش خود را پنهان کنید، از این گزینه استفاده می‌کنید. به همین دلیل است که نام دیگر این قابلیت، اردر مخفی است. مثلا اگر می‌خواهید ‍۱۰ هزار سهم خریداری کنید، تنها ۳۰ درصد آن در سفارش‌های شما قابل نمایش خواهد بود. به همین دلیل سایر افراد نمی‌توانند حجم کامل سفارش شما را ببینند. البته این مسئله چندی پیش در بورس ایران ممنوع شد. به این ترتیب صف‌ها با حجم واقعی نمایش داده می‌شوند.

مثال اردر ترس

اگر قیمت سهمی در امروز برابر با ۱۰۰ تومان باشد و با صف فروش مواجه شود، چنان‌چه این صف جمع نشود، قیمت صفر تابلو در روز بعد (در صورت پر شدن حجم مبنا و قیمت پایانی سهم) برابر با ۹۵ تومان خواهد بود. چنان‌چه این اتفاق یک روز دیگر نیز ادامه پیدا کند، قیمت سهم طی دو روز متوالی به ۹۰ تومان خواهد رسید. سرانجام زمانی که بازیگر میزان سهام مدنظر خود را جمع‌آوری کرد، دست از این کار برمی‌دارد. سپس اجازه می‌دهد که سهم روال عادی خود را طی کند و قیمت آن افزایش پیدا کند.

با چشم باز سرمایه‌گذاری کنید

اردر ترس در بورس مانند معاملات کد به کد یکی از روش‌های دور زدن سهام‌دار عادی است. سهام‌داران عمده برای این‌که بتوانند به سودهای بیشتری دست پیدا کنند، دست به چنین کارهایی می‌زنند. اما اگر بدانیم اردر ترس چیست و با سازوکار آن آشنا شویم، دیگر در چنین دامی اسیر نخواهیم شد.

شیوه منطقی‌تر آن است که خرید و فروش خود را بر مبنای تحلیل بنیادی یا تحلیل تکنیکال انجام دهیم. یا اگر فرصت و حوصله چنین کارهایی را نداریم، می‌توانیم به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم روی بیاوریم.

شرکت‌های سبدگردان زیادی در بازار وجود دارند که می‌توانند در این میان به ما کمک کنند. این شرکت‌ها از سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز رسمی دریافت کرده‌اند. آن‌ها از متخصصانی مجرب بهره می‌برند که بر انواع روش‌های تحلیل سهام مسلط هستند. این افراد قادرند سرمایه شما را به بهترین شکل به کار بیندازند و یک سبد مطلوب با بازدهی خوب برای شما بچینند. به این ترتیب حتی اگر از بازار سرمایه چندان سررشته‌ای ندارید، با دریافت کد بورسی می‌توانید به یکی از این شرکت‌ها مراجعه کنید و اولین سرمایه‌گذاری خود را انجام دهید.

جمع‌بندی

در پاسخ به سوال «اردر ترس چیست» می‌توان گفت این اردر همان سفارش فروش جعلی از سوی بازیگر است. این سفارش فروش جعلی موجب ترس سهام‌داران خرد می‌شود و آن‌ها از ترس ریزش سهام، دارایی خود را می‌فروشند. در نتیجه بازیگر که مترصد چنین فرصتی است، سهام را از آنان خریداری می‌کند.

پس از این مرحله، سهام به راه خود ادامه می‌دهد. در نتیجه سودآوری بالایی نصیب سهام‌داران می‌شود. به این طریق افرادی که از اردر ترس، نترسیده و فریب نخورده‌اند، پاداش خود را دریافت خواهند کرد.

منبع: اخبار بورس

نویسنده:

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

نیلی

کیش اینوکس

کارگزاری بانک سپه

کارگزاری بانک صادرات

پراپ تریدینگ