به گزارش شهر بورس، سال ۱۴۰۳ برای تأمین سرمایه نوین با رشد ۱۲۱ درصدی درآمدها همراه بود؛ در شرایطی که بازارهای مالی با نوسانات و چالشهای متعددی مواجه بودند، نوین توانست با رشد ۴۳ درصدی سود خالص و جهش دوبرابری درآمد، سهامداران را نسبت به آیندهی این شرکت امیدوار کند.
گزارش عملکرد مالی نوین در سال ۱۴۰۳
درآمدهای عملیاتی شرکت تأمین سرمایه نوین در سال ۱۴۰۳ با ثبت رشد ۱۲۱ درصدی، از یکهزار و ۵۴۷ میلیارد تومان به سههزار و ۴۲۳ میلیارد تومان رسید. براساس دادههای منتشرشده، شرکت تأمین سرمایه نوین در سال ۱۴۰۳ موفق به دستیابی به توفیقات متعددی در بخشهای مختلف شده است.
این شرکت در سال ۱۴۰۳، موفق شد درآمدهای عملیاتی خود را با رشد ۱۲۱ درصدی، از یکهزار و ۵۴۷ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به سههزار و ۴۲۳ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ برساند. سود خالص شرکت نیز با رشد ۴۳ درصدی، از یکهزار و ۲۰۳ میلیارد تومان به یکهزار و ۷۲۱ میلیارد تومان افزایش یافت.
درآمد ناشی از ارائه خدمات تأمین سرمایه نوین با جهشی چشمگیر، از ۶۱۶ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به دوهزار و ۳۲۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ رسید و رشد ۲۷۶ درصدی را رقم زد.همچنین درآمد حاصل از مدیریت و ضمانت صندوقهای سرمایهگذاری نیز با رشد ۳۰ درصدی، از ۱۳۰ میلیارد تومان به ۱۷۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
منابع تحت مدیریت این شرکت با افزایش ۱۶ درصدی، از ۳۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به ۴۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسید. منابع تحت مدیریت صندوقهای درآمد ثابت نیز از ۲۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به ۲۸ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ افزایش یافت که نشاندهنده رشد ۳۸ درصدی در این حوزه است.
در همین راستا، منابع تحت کنترل صندوق آتیه نوین نیز از مرز ۲۳ هزار میلیارد تومان عبور کرده و شرکت موفق به دریافت دو نوبت مجوز افزایش سقف این صندوق شده است.
تأمین سرمایه نوین همچنین یکی از برترین شرکتهای این صنعت از منظر نسبت سود خالص به منابع تحت کنترل شناخته میشود. در حوزه بازدهی صندوقها، نرخ بازدهی مؤثر صندوقهای سرمایهگذاری آتیه نوین و فراز اندیش نوین به ۳۴.۵ درصد و صندوقهای ارمغان ایرانیان و نهال سرمایه ایرانیان به ۳۵ درصد رسید که آنها را در فهرست برترین صندوقهای بازار از حیث بازدهی قرار میدهد.
در گامی راهبردی دیگر، نوع و ساختار صندوق مشترک نوین پایدار از سهامی صدور و ابطالی به صندوق طلای قابل معامله با نماد «گلدیس» تغییر یافت؛ اقدامی که بهمنظور امکان پوشش ریسک تورمی و نوسانات ارزی برای سرمایهگذاران انجام شد.
در زمینه نوآوری، تأمین سرمایه نوین مجوز پلتفرم تأمین مالی جمعی «نوین استارت» را اخذ کرد و فعالیت آن را با هدف حمایت از کسبوکارهای کوچک، نوپا و پروژههای نوآورانه آغاز کرد.
همچنین سامانه مدیریت وظایف و پروژهها (Azure DevOps) بهعنوان سامانه رسمی ارزیابی عملکرد و نظارت بر عملیات شرکت راهاندازی شد.
این شرکت همچنین با رونمایی از نرمافزار موبایل نیب مارکت، شرایطی را برای سهولت دسترسی دارندگان واحدهای صندوقهای تحت مدیریت فراهم کرده است. در کنار آن، توسعه پروژههای نوآورانهای چون باشگاه مشتریان مبتنی بر بلاکچین، اتصال کارت به صندوق، دستگاه کارتخوان صندوقمحور، پلتفرم نوآوری گروهی و سامانه تحلیل اخبار از جمله اقدامات فناورانه سال گذشته بوده است.
در حوزه مشاوره عرضه، تأمین سرمایه نوین موفق به کسب رتبه نخست مشاور عرضه و پذیرش شرکتها در فرابورس ایران از نظر رتبهبندی کیفی شد.همچنین ارزشگذاری سهام ۱۶ شرکت با اهداف مختلف از جمله معاملات بلوکی و عرضه اولیه از دیگر خدمات این شرکت بوده است. در حوزه بازار سرمایه، نماد شرکتهای آلیاژ گستر هامون در بازار دوم فرابورس و لیزینگ اقتصاد نوین در بازار دوم بورس درج شد. علاوه بر آن، عرضه اولیه شرکتهای توسعه نیشکر و صنایع جانبی در بازار دوم فرابورس و آلومینای ایران در بازار دوم بورس نیز توسط این شرکت انجام گرفت.
تأمین سرمایه نوین همچنین مجوز افزایش سرمایه شرکتهای فولاد خوزستان، فولاد شادگان و آیندهسازان فولاد خوزستان را اخذ کرد و در حوزه تعهد پذیرهنویسی و بازارگردانی نیز پروژههای متعددی را به اجرا درآورد. از جمله این موارد میتوان به تعهد پذیرهنویسی و بازارگردانی اوراق مرابحه فولاد شادگان به مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال، اوراق مشارکت شهرداری تهران به مبلغ ۳ هزار میلیارد ریال و اوراق مرابحه شرکتهای پدیده شیمی قرن و آریان کیمیاتک به مبلغ جمعاً ۱۰ هزار میلیارد ریال اشاره کرد.
در مجمع عمومی عادی سالیانه نوین چه گذشت؟
چهارم خردادماه 1404، نیز مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت تأمین سرمایه نوین با حضور ۸۲ درصدی سهامداران برگزار شد و در پایان، سود نقدی ۲۶۰ ریالی به ازای هر سهم «تنوین» میان سهامداران تقسیم شد.
در این مجمع، مجتبی عزیزیان، مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه نوین، گزارشی جامع از عملکرد شرکت در سال مالی ۱۴۰۳ ارائه داد.
عزیزیان با بیان اینکه تأمین سرمایه نوین مانند یک خط است و مدیران آن وظیفه ترسیم مسیر صحیح را برعهده دارند اظهار داشت: سود خالص شرکت در سال ۱۴۰۳ به رقم هزار و ۷۲۱ میلیارد تومان رسیده است.
وی تأکید کرد: تأمین سرمایه نوین یک نهاد مالی مستقل است و در سال گذشته موفق شد درآمد حاصل از خدمات خود را با رشد ۲۷۶ درصدی به دو هزار و ۳۲۰ میلیارد تومان افزایش دهد. همچنین در بخش منابع تحت مدیریت صندوقهای با درآمد ثابت نیز رشد ۳۸ درصدی به ثبت رسیده است.
عزیزیان افزود: شرکت در حوزه خدمات ارزی نیز فعال شده و توانسته بهعنوان نخستین بانک سرمایهگذاری ایران، مسیر رشد پایدار خود را ادامه دهد.
مدیرعامل تأمین سرمایه نوین گفت: مدیریت پنج صندوق سرمایهگذاری و مختلط در حال حاضر بر عهده تأمین سرمایه نوین است و بازدهی سهام نماد «تنوین» فراتر از انتظارات عمل کرده است.
وی ادامه داد: در حوزه تعهد پذیرهنویسی، شرکت نقش فعالی در تأمین مالی شرکتها ایفا کرده و پروژههایی نظیر کارت متصل به صندوق، کارت هدژه مبتنی بر صندوق طلا، سامانه صدور صورتحساب و سامانه مغایرتگیری را نیز به اجرا رسانده است.
مدیرعامل تأمین سرمایه نوین با اشاره به چشمانداز شرکت گفت: راهبرد اصلی ما بر پایه رشد پایدار و ایجاد ارزش افزوده است و افزایش سهم بازار در حوزه مدیریت دارایی نیز محقق شده است.
عزیزیان در ادامه مجمع با اشاره به برنامههای آتی تأمین سرمایه نوین تصریح کرد: نقشآفرینی پررنگ در تأمین مالی شرکتهای دانشبنیان و توسعه ابزارها و تعهدات با رویکرد پلتفرمی، از مهمترین اهداف پیشروی شرکت است.
وی افزود: سود تأمین سرمایه نوین و بازدهی صندوقها باید در یک تعادل منطقی قرار گیرند، امری که در عملکرد «تنوین» مشهود است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تأمین سرمایه نوین در حال حاضر از ۱۲ نهاد شامل ۱۱ صندوق سرمایهگذاری و خود شرکت تشکیل شده و برای تأسیس شش صندوق جدید نیز درخواستهایی به سازمان بورس ارسال کردهایم و در انتظار پاسخ آن هستیم.
در پایان این مجمع، با تصویب سهامداران، سود تقسیمی شرکت به ازای هر سهم «تنوین» معادل ۲۶۰ ریال تعیین شد.