شهربورس
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ دی ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۲
کد خبر : 68414

4 دلیل برای افزایش توجهات به گروه بانکی

4 دلیل برای افزایش توجهات به گروه بانکی
یک کارشناس بازار سرمایه ضمن بیان آخرین وضعیت گروه بانکی، 4 دلیل برای افزایش توجهات به گروه بانکی را تشریح کرد.

علیرضا حسابی: سعید امیرشاهکرمی در گفت‌وگو با شهر بورس، به تشریح 4 دلیل برای افزایش توجهات به گروه بانکی پرداخت و اظهار داشت: با تغییر ریاست بانک مرکزی گمانه زنی های مختلفی پیرامون تغییرات سیاست های پولی بانک مرکزی و آینده بانک‌های کشور زده می‌رود، اما نکته مهم اینجاست که آیا محمد رضا فرزین استقلال کافی برای اینگونه تغییرات موثر را دارد یا خیر؟

وی افزود: برای پاسخ به این پرسش ابتدا لازم است به بررسی چند موضوع مهم‌ زیر پرداخته شود. آیا بانک مرکزی می‌تواند کمک کند تا تراز بانک‌ها بهبود جدی پیدا کند؟ آیا بانک مرکزی می تواند تسهیلات دستوری بانک‌ها و به تبع آن مطالبات مشکوک الوصولی که بر عهده اشخاص حقیقی و حقوقی خاص است را کنترل کند؟

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: آیا بانک مرکزی می‌تواند بانک‌های تجاری را ملزم به سرمایه گذاری در بخش‌های مولد و خروج آنها از سرمایه گذاری در مسکن و مستغلات کند؟ آیا بانک مرکزی می تواند در برابر زیاده خواهی‌های دولت نسبت به منابع بانک‌های دولتی مانند سپه و ملی مقاومت کند؟ آیا بانک مرکزی می‌تواند به‌عنوان یک رکن مستقل پولی کشور در تعیین نرخ بهره، انتخابی سنجیده و کارشناسی شده داشته باشد؟


بیشتر بخوانید: شرایط اقتصادی مه آلود است؛ نقدینگی به سمت بورس نمی آید


امیرشاهکرمی یادآور شد: موارد فوق از جمله اصلی ترین مشکلاتی هستند که سالیان سال است سیستم بانکی کشور را درگیر خود کرده و تا زمانی که اقدامی جدی در زمینه اصلاح این موارد انجام نپذیرد نمی توان انتظار اتفاقی خاص در سیستم بانکی داشت.

وی با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای صنعت بانک داری، خاطرنشان کرد: متاسفانه فقدان سیاست‌های پولی مناسب، در صورت‌های مالی بانک‌های خصوصی فعال در بورس نیز خودنمایی می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در حالی که هزینه پول (سود سپرده) یکی از اصلی ترین هزینه های هر بانکی محسوب می شود تیم سابق بانک مرکزی با صالح آبادی در یک تصمیم عجولانه و با توجیه آنکه نقدینگی سرگردان جامعه را جذب بانک‌ها می کند اقدام به افزایش نرخ سپرده بانکی تا نرخ ۲۳ درصد در شبکه بانکی تا ۲۶ درصد کرد.

امیرشاهکرمی گفت: طبق مشاهدات و گزارشات میدانی این سیاست تنها باعث افزایش هزینه سود پرداختنی بانک‌ها شد. سپرده گذاران به‌جای آنکه منابع جدیدی وارد کل سیستم بانکی کنند تنها به تبدیل سپرده های با نرخ کمتر به نرخ بیشتر کردند.

وی تصریح کرد: این در شرایطی است که بانک ها هنوز ملزم به پرداخت تسهیلات با نرخ حداکثر ۱۸ درصد هستند. البته سیستم اقتصادی و بخش تولیدی کشور به عنوان اصلی ترین مصرف کننده اعتبارات بانکی، توان پرداخت نرخ بهره بیش از ۱۸ درصد را بدون افزایش قیمت فروش محصولات نهایی ندارند.

این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: در نتیجه سیاست بانک مرکزی یک التیام دهنده موقت است که به جای یاری رساندن به بانک ها باعث می شود هزینه پول بانک ها را افزایش دهد و چون درآمد اعتبارات بانک ها افزایش کمتری می یابد در نتیجه سودآوری آنها تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.


بیشتر بخوانید: رتبه نخست بانک تجارت در فعالیت‌های ارزی برای تامین کالاهای اساسی


امیرشاهکرمی اظهار داشت: البته برخی از بانک های خصوصی کشور نیز برای رفع این مشکل روی به سرمایه گذاری بیشتر از قبل در بخش های غیرمولد مانند مسکن و دلار می کنند. این دقیقا اشتباهی است که سالیان سال سیستم بانکی کشور را درگیر خود کرده است.

4 دلیل برای افزایش توجهات به گروه بانکی

این کارشناس بازار سرمایه یادآور شد: به نظر می رسد گروه بانکی در بازار سرمایه با چهار دلیل می تواند در کانون توجهات معامله گران قرار گیرد:

۱- افزایش نرخ سود اعتبارات (در شرایط کنونی بعید به نظر می رسد)
۲- افزایش نرخ تسعیر ارز ( موثر برای بانک هایی مانند ملت و تجارت)
۳- فروش املاک مازاد و سهام شرکتهای زیر مجموعه( شایعاتی در این زمینه بگوش می رسد)
۴- اقدامات اساسی بمنظور وصول مطالبات ( احتمال کمی دارد)

نویسنده:

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

20 − یک =

پراپ تریدینگ

کمان