شهربورس
تاریخ انتشار : جمعه ۹ دی ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۰
کد خبر : 66427

چرا سود سهام عدالت عده‌ای پرداخت نشده است؟

چرا سود سهام عدالت عده‌ای پرداخت نشده است؟
با پرداخت سود سهام عدالت در هفته‌های گذشته همچنان سود سهام برخی از افراد پرداخت نشده است.

به گزارش شهر بورس، واریز سود سهام عدالت در هفته‌های گذشته با سوء استفاده برخی کلاهبرداران پیامکی همراه شده است. موضوعی که شرکت سرمایه گذاری مرکزی نسبت به آن هشدار داده است.

سه شنبه ۲۸ آذر بود که خبر واریز 50 درصد سود سهام مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۰ شرکت‌‌های سرمایه‌پذیر به شکل رسمی اعلام شد و در روزهای بعد این سود واریز شد.

مجموع سود سبد سهام بالغ بر ۶۴ هزار میلیارد تومان است که نسبت به سال ۱۳۹۹ بیش از دو برابر شده است که از این مبلغ در مرحله اول، ۲۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به حساب سهامداران واریز خواهد شد.

پیامک‌های حاوی لینک برای دریافت سود سهام عدالت، کلاهبرداری است

اما برخی سود جویان همیشه در زمان واریز سود سهام، فرصت را غنیمت می‌شمارند تا به اصطلاح پولی به جیب بزنند!

شرکت سپرده‌گذاری مرکزی برای هشدار به سهامداران برای این که در دام این کلاهبردارن نیفتند، اعلام کرد: سود سهام همیشه بر اساس اطلاعات سامانه سجام برای افراد واریز می‌شود و نیاز به مراجعه به هیچ سامانه و یا مکان خاصی نیست. هرگونه پیامک که حاوی لینکی مبنی بر دریافت سود سهام باشد کلاهبرداری است؛ بنابراین افراد هرگز اینگونه لینک‌ها را باز نکنند.

در مورد کلاهبرداری‌هایی که احتمال رخ دادن آن در زمینه واریز سود سهام وجود دارد، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نیز روز گذشته اقدام به ارسال پیامک هشدار به افراد کرد.

در متن این پیام آمده بود: دریافت هرگونه اطلاعات از افراد جهت واریز سود سهام، یکی از شیوه‌های کلاهبرداری است. سود به صورت خودکار به حساب بانکی ثبت شده توسط افراد در سامانه سجام یا سامانه سهام عدالت واریز می‌شود.

چرا سود سهام عده‌ای پرداخت نشده است؟

حسین قشمی مدیر پرداخت سود سپرده گذاری مرکزی در مورد چرایی عدم واریز سود برای برخی مشمولان عنوان کرد: شرکت سپرده‌گذاری مرکزی وجوه، سود سهام عدالت را از طریق شبکه بانکی به حساب سهامداران واریز می‌نماید و در صورت وجود هر گونه اشکال در حساب شبای افراد، مبلغ واریز شده برگشت خورده و تا زمانی که حساب مذکور اصلاح نشود، هیچ‌گونه کنترلی بر روی واریز موفق آن در دست ما نیست.

قشمی در ادامه گفت: شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضا)، ارزی و بلندمدت از مهم‌ترین دلایلی است که باعث می‌شود سود به حساب سهامداران سهام واریز نشود.

 افراد جامانده چه کنند؟

صاحبان سهام که تاکنون سود سال‌های گذشته را دریافت نکرده‌اند، با مراجعه به نشانی‌های sejam.ir یا sahamedalat.ir نسبت به ثبت نام و احراز هویت در این سامانه اقدام کنند تا سود سهام خود را دریافت کنند.

معاون عملیات سپرده‌گذاری مرکزی گفت: سهامدارانی که تاکنون پیامک واریز سود خود را دریافت نکرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به نشانی ddn.csdiran.ir، تارنمای سهام عدالت به نشانی www.sahamedalat.ir و یا تماس با مرکز تماس ۱۵۶۹ داخلی یک از وضعیت واریزی سود سهام عدالت خود مطلع شوند.


بیشتر بخوانید: زمان واریز سود سهام عدالت جاماندگان اعلام شد


 سهام عدالت چقدر می‌ارزد؟

سبد سهام از تعدادی سهام ارزنده و نمادهای بزرگ بازار سرمایه تشکیل شده است که در هفته‌‌های گذشته با نوسان در میزان ارزش همراه بوده است. این سهام در بهمن ماه با کاهش ارزش مواجه شد و در اسفندماه نیز روند نوسانی داشت.

ارزش این سهام در هفته اول فروردین ماه برخلاف رشد شاخص‌های عملکردی بازار سرمایه، با کاهش ارزش مواجه شد، اما در هفته دوم فروردین ماه و با رشد شاخص کل، ارزش سهام عدالت نیز رشد قابل قبولی داشته است. البته ارزش این سهام در هفته سوم فروردین ماه با افت مواجه شد. ارزش این سهام در هفته چهارم فروردین ماه با رشد 4 درصدی که داشت افزایش قابل توجهی پیدا کرد.

سهام عدالت در همه هفته‌های اردیبهشت‌با افزایش ارزش روبرو شد، ارزش سهام در هفته اول اردیبهشت ماه با رشد 0.85 درصدی مواجه شده است. ارزش این سهام در هفته دوم اردیبهشت ماه کاهش 0.42 درصدی یافت. ارزش این سبد دارایی در هفته سوم اردیبهشت ماه رشد 0.68 درصدی را تجربه کرد. ارزش سهام در هفته پایانی اردیبهشت ماه با رشد 1.7 درصدی روبرو شد.

ارزش برگه‌های سهام در هفته ابتدایی خرداد‌ با کاهش 1.29 درصدی روبرو شد. این روند نزولی در هفته دوم خرداد نیز ادامه پیدا کرد و ارزش سهام در هفته گذشته با کاهش 2.13 درصدی مواجه شد.

این سهام در هفته سوم خرداد‌ باز هم با کاهش ارزش 1.55 درصدی روبرو شد که این مساله به دلیل افت در شاخص‌های عملکردی بورس رخ داده است. سبد سهام در هفته چهارم خردادماه با رشد 2 درصدی مواجه شد. ارزش این سهام در هفته پایانی خردادماه نیز با افت 2.15 درصدی داشت.

البته سبد سهام عدالت به دلیل تشکیل شدن از سهام شرکت‌های بزرگ، بسیار متاثر از شاخص کل بورس است. سهام عدالت در هفته ابتدایی تیر‌ با افت 2.86 درصد مواجه شده است. این سهام هفته دوم تیر‌ را با کاهش 1.39 درصدی در ارزش پشت سر گذاشته است. در هفته سوم تیر‌ ارزش این سهام با کاهش 1.37 درصدی روبرو شده است. ارزش این سهام در هفته چهارم و پایانی تیرماه با افت 2 درصدی داشته است.

برگه‌های سهام عدالت در هفته ابتدایی مرداد‌ با کاهش 2.65 درصدی روبرو شده است؛ در هفته دوم مرداد‌ ارزش سهام 46 صدم درصد افت کرد، در هفته سوم مرداد‌ برخلاف شاخص‌های بورس، ارزش سهام عدالت 7.62 درصد کاهش یافت. در هفته چهارم مردادماه برخلاف هفته های گذشته، ارزش سهام عدالت با رشد 72 صدم درصدی روبرو شده است. ارزش سهام در هفته پایانی مردادماه با کاهش 1.64 صدم درصدی روبرو شده است.

بورس در ماه‌های گذشته با وضعیت نزولی همراه بوده است که این مساله بر روند ارزش برگه های سهام عدالت نیز تاثیر زیادی داشته است.

کاهش ارزش سهام عدالت در هفته های اول و دوم شهریور ادامه داشت و ارزش این سهام به ترتیب با کاهش 1.81 و 2.89 درصدی روبرو شد. ارزش برگه‌های سهام عدالت در هفته سوم شهریور ماه نیز با کاهش 1.32 درصدی همراه بوده است.

سهام عدالت در هفته های گذشته با توجه به افت در شاخص های بورس با کاهش ارزش مواجه بوده و در هفته چهارم شهریور ماه بیشترین افت در 6 ماه گذشته را تجربه کرده است. ارزش سهام عدالت در هفته چهارم شهریورماه با افت 3.36 درصدی همراه بوده است.

ارزش سهام عدالت در هفته اول دی ماه‌

سهام عدالت در هفته اول مهرماه پس از هفته ها افت، با رشد 82 صدم درصدی روبرو شد، اما در هفته دوم مهرماه ارزش سهام عدالت با کاهش 3.73 روبرو شده است. این افت در هفته سوم مهرماه نیز ادامه داشته و ارزش سهام در هفته گذشته کاهش 4 دهم درصدی را تجربه کرده است. ارزش این سهام در هفته چهارم مهرماه 58 صدم درصد کاهش یافت.

‌ارزش سهام عدالت در هفته ابتدایی آبان‌ نیز نزولی بود و 6.6 درصد افت کرد. در هفته دوم آبان ماه اما روند نزولی سهام عدالت متوقف شد و ارزش این سهام با 5.16 درصد افزایش مواجه شد. هفته سوم آبان نیز سبب رشد ارزش سهام عدالت شد و ارزش این سبد با رشد 2.46 درصدی روبرو شد. در هفته چهارم آبان، اما ارزش سهام با کاهش 42 صدم درصدی بخشی از سود هفته‌های اخیر این سبد را کاهش داده است. میزان تغییر ارزش سهام عدالت در هفته پایانی آبان ماه منفی 1.62 درصد بوده است.

اما روند کاهش ارزش این سهام در هفته اول آذر‌ نیز متوقف شد و در این هفته ارزش سهام 0.65 درصد رشد داشت. در هفته دوم آذرماه با کاهش شاخص‌های عملکردی بورس، ارزش این سهام نیز 1.49 درصد افت کرد. اما از نیمه آذرماه روند بورس با تغییراتی همراه بوده است.

به همین دلیل ارزش سهام در هفته سوم آذر با رشد 3.93 درصدی روبرو شد و در هفته چهارم آذرماه نیز با رشد 5.93 درصد همراه شد تا بخشی از کاهش ارزش این سهام جبران شود.

ارزش سهام عدالت در هفته ابتدایی دی ماه با رشد خیره کننده 9.46 درصدی روبرو شد. این مساله در حالی رخ داده است که شاخص کل بورس در این هفته با افزاش 10 درصدی و شاخص کل هم‌وزن بورس نیز افزایش 7.84 صدم درصدی داشته‌اند.

برگه‌های سهام در قیمت‌های اسمی 409 هزار تومانی، 492 هزار تومانی، 532 هزار تومانی و یک میلیون تومانی در هفته اول دی ماه به ترتیب با افزایش 539 هزار تومانی، 648 هزار تومانی، 701 هزار تومانی و یک میلیون و 317 هزار تومانی نسبت به هفته گذشته مواجه شده‌اند.

بسیاری از کارشناسان معتقدند، نمادهای حاضر در سبد سهام عدالت از ارزنده‌ترین سهم‌های بازار سرمایه هستند. با این حال، ارزش برگه‌های سهام در برگه‌های مختلف به ترتیب برابر است با 6 میلیون و 237 هزار تومان، 7 میلیون و 503 هزار تومان، 8 میلیون و 113 هزار تومان و 15 میلیون و 251 هزار تومان.

ارزش فعلی سهام عدالت نسبت به دوران اوج بازار در مرداد‌ سال 99 با افت 60 درصدی مواجه شده است. از مهمترین دلایل ریزش قیمت سهام ، ‌ضعف مدیریت در شرکت های سرمایه‌گذاری و عدم برگزاری مجامع این شرکتها و نیز نبود بازارگردان حرفه‌ای برای این شرکتها به شمار می‌رود.

بنابراین گزارش، ارزش سهام نسبت به اول مرداد سال 99 برای چهار نوع سهام عدالت، به ترتیب با کاهش قیمت 9 میلیون و 341 هزار تومانی، 11 میلیون و 237 هزار تومانی، 12 میلیون و 151 هزار تومانی و 22 میلیون و 840 هزار تومانی روبرو شده است.

منبع: فارس

نویسنده:

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

17 − یازده =

نیلی

کارگزاری بانک صادرات

کارگزاری بانک صادرات

پراپ تریدینگ

کمان