پیش بینی وضعیت بورس بعد از تحریم های جدید
به گزارش پایگاه خبری شهر بورس، با اینکه شاخص کل بورس در هفته گذشته کار خود را با اُفت 0.3 درصدی در روز چهارشنبه 16 مهر بازار را به پایان رساند. اما وضعیت خوب در دو روز آخر هفته فعالان حوزه بازار سرمایه را امیدوار به هفته جاری کرد. وضعیت بورس بعد از تحریم های
به گزارش پایگاه خبری شهر بورس، با اینکه شاخص کل بورس در هفته گذشته کار خود را با اُفت 0.3 درصدی در روز چهارشنبه 16 مهر بازار را به پایان رساند. اما وضعیت خوب در دو روز آخر هفته فعالان حوزه بازار سرمایه را امیدوار به هفته جاری کرد.
وضعیت بورس بعد از تحریم های جدید
در پایان اولین روز معاملات هفته گذشته شاخص کل بر روی یک میلیون و 545 هزار و 851 واحدی قرار گرفت. روند کاهشی شاخص کل در روز بعد معاملاتی یعنی روز یکشنبه مورخه 13 مهرماه آغاز شد و این روند در روز دوشنبه مورخه 14 مهرماه نیز ادامه یافت تا اینکه شاخص کل دوباره به کانال یک میلیون و 400 هزار واحدی سقوط کرد. شاخص کل در روزهای سه شنبه و چهارشنبه با رشد قابل توجهی مواجه شد و توانست کانال یک میلیون و 500 هزار واحدی را برای چندمین بار در مهرماه باز پس بگیرد و در نهایت کار خود را در کانال یک میلیون و 540 هزار و 726 واحد به پایان رساند. بنابراین در هفته گذشته در نهایت شاخص کل اُفت حدود منفی 0.3 درصدی را تجربه کرد.

- بیشتر بخوانید: بورس فردا ۹۹/۷/۱۹ چه می شود؟
با توجه به اینکه در دو روز پایانی معاملاتی هفته گذشته بازار رونق خاصی را گرفت و حقیقی ها برای جمع کردن بازار به میدان آمدند، سهامداران برای هفته پیش رو امیدواری بیشتری را برای سبز بودن بازار پیدا کردند. در هفته پیش رو با توجه به تحولات پیش آمده از جمله تحریم 18 بانک توسط آمریکا، بازار چگونه خواهد بود؟
رویا ذبیحی سامانی کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار نبض بورس گفت: با توجه به معاملات هفته گذشته، انتظار می رود سهام گروه های بزرگ متعادل معامله شوند و اقبال به سمت سهم های کوچکتر و مثبت شدن شاخص هم وزن بیشتر باشد. وی افزود: گروه های دارویی و سیمانی با دریافت افزایش نرخ، بعد از مدتها اصلاح، مورد توجه بازار قرار خواهند گرفت. ذبیحی سامانی ادامه داد: اعلام نرخ تسعیر ۱۱ هزار تومانی برای بانک ها در ۶ماهه اول، هر چند باعث شناسایی سود خوبی برای بانک ها می شود اما با توجه به انتظاراتی که برای نرخ تسعیر بین ۱۵ تا ۱۸ هزار تومان بود، در کنار اعلام تحریم های جدید علیه سیستم بانکی، می تواند این گروه را با واکنش منفی رو به رو کند.
شرایط فروش یک محصول مدیران خودرو برای فردا ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ اعلام شد.
توصیه به سرمایه گذاران تازه وارد
علی صالح آبادی رئیس اسبق سازمان بورس، در رابطه با ارزیابی خود از وضعیت طی شده در بازار سرمایه در ماههای گذشته اظهار کرد: متاسفانه رفتارهای هیجانی در بازار زیاد است؛ چه زمانی که شاخص رشد مثبت داشته و چه زمانی که با کاهش مواجه میشود، شاهد رفتارهای هیجانی هستیم و عدهای برای جا نماندن از افزایش قیمت شتاب زده وارد بازار میشوند و یا حتی زمانی که بازار رو به کاهش میرود عدهای دیگر به سرعت اقدام به فروش میکنند که این رفتار برای بازار سرمایه مناسب نیست و آثار مخربی به همراه دارد.
وی با بیان اینکه متاسفانه طی ماههای اخیر بازار سرمایه یکطرفه بوده است، گفت: به طوری که یا به سمت بالا یا به سمت پایین حرکت کرده و رفتار متعادل در آن کمتر دیده میشود، این در حالی است که نیاز است بتوان از طریق سازوکارهایی از جمله نهادهای بازارگردان یا سهام خزانه سازوکاری برای نقدشوندگی بازار و به ویژه ایجاد تعادل در آن ایجاد کرد.
صالح آبادی توصیههایی به سهامداران غیر حرفهای داشت و افزود: نباید سرمایه گذار غیر حرفهای به صورت مستقیم برای معامله سهام در بازار اقدام کند. آنها باید از طریق صندوقهای سرمایه گذاری در موردشان مدیریت حرفهای اعمال میشود اقدام به سرمایه گذاری کنند.
تقویت نهادهای بازارگردان
وی که در حال حاضر مدیر عامل بانک توسعه صادرات است به موضوع ورود بانکها به سرمایه گذاری و حمایت از بورس نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به حجیم شدن بازار سرمایه و افزایش حجم معاملات معتقدم در حال حاضر وجود نهاد بازارگردان در بازار سرمایه یک ضرورت است که البته سازمان بورس بازارگردان برای سهمهای مختلف الزامی کرده و در گذشته در مورد برخی از سهامها وجود داشت اما با توجه به تغییر سایز بازار اکنون وجود بازارگردانها متناسب این بازار نیست و باید تعهدات آنها اضافه شود.
رئیس اسبق سازمان بورس با بیان این که تقویت نهاد بازارگردان در بازار سرمایه یک ضرورت است، افزود: در این حالت بانکها و نهادهای حقوقی و هر مجموعهای که قرار است از بازار سرمایه حمایت کند میتواند در قالب نهاد بازارگردان و در چارچوب آن به وظایف حمایتی خود عمل کند.
اهمیت سهام خزانه
صالح آبادی راهکار دیگری نیز برای حمایت از بازار سرمایه مطرح کرد که به سهام خزانه برمیگردد و در این رابطه گفت: زمانی که در سازمان بورس بودم در قانون رفع موانع تولید مادهای لحاظ شد که طبق آن شرکتها میتوانند تا 10 درصد سهام خود را با مقررات مصوب شورای عالی بورس بخرند که این یک ضرورت در بازار سرمایه است.
وی ادامه داد: براین اساس اگر شرکتها تشخیص دهند که سهام آنها به قیمت مناسبی رسیده که میتوانند خودشان آن را بخرند این مجوز از سوی قانونگذار وجود دارد که در قالب سهام خزانه سهام خود را خریداری کرده و در زمانی که به قیمت مناسبی میرسد آن را عرضه کنند، بنابراین فعال کردن سازوکار سهام خزانه میتواند به نقدشوندگی بازار کمک کند.
وی این را هم گفت که اوراق اختیار فروش تبعی هم در جهت حمایت از سهامداران است و هر زمان که تصور کنند سهام آنها ارزنده شده میتواند با سازوکار مربوطه جلوی ریزش غیر منطقی سهام خود را گرفته و در راستای نقدشوندگی بازار حرکت کنند.
وظیفه دولت چیست؟
وی به سازوکارهای بیرون بازار برای حمایت نیز اشاره کرد و افزود: امیدآفرینی و نوع تصمیمات کلان که بر بازار سرمایه اثرگذار است و همچنین تصمیمات خارج از بازار سرمایه چه در سطح بین الملل و چه داخلی میتواند بازار را تحت تاثیر قرار دهند و در جای خود موجب مثبت شدن بازار و رونق گرفتن آن باشند، بنابراین در اتخاذ تصمیمات نیز باید دقت لازم لحاظ شود.
صالح آبادی همچنین در رابطه با نقش دولت در حمایت از بازار سرمایه افزود: دولت باید همواره از بازار سرمایه حمایت کند؛ به طوری که به ویژه از صنایع حاضر در بازار سرمایه را پشتیبانی کرده و در بحث هایی مانند قیمت گذاری، تعرفه، صادرات و واردات شرکتهایی که در بورس قرار دارد را در اولویت قرار دهد.
وی یادآور شد: سازمان بورس نیز وظیفه اصلی در حمایت از بازار برعهده داشت و باید با اقداماتی نظیر شفاف سازی و اطلاع رسانی به موقع و توقف و بازگشایی به موقع نمادها بازار را تحت حمایت قرار دهد.
منبع: نبض بورس
- بیشتر بخوانید: تزریق یک درصد صندوق توسعه برای بورس چه شد؟
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0