تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۰
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کد خبر : 8216

ورود بانک‌ها به بورس و تاثیرات آن بر تورم

درحالیکه جدیدترین مصوبه شورای عالی بورس در راستای حمایت از بازار سرمایه، به بانک‌ها اجازه داده تا بتوانند در بورس خرید، فروش و سرمایه‌گذاری کنند، یک تحلیلگر اقتصادی این اقدام را برای بورس مثبت دانست و گفت: از آنجا که خرید و فروش بانک‌ها در این بازار به خلق پول منجر می‌شود و دارایی‌های پرریسکی

درحالیکه جدیدترین مصوبه شورای عالی بورس در راستای حمایت از بازار سرمایه، به بانک‌ها اجازه داده تا بتوانند در بورس خرید، فروش و سرمایه‌گذاری کنند، یک تحلیلگر اقتصادی این اقدام را برای بورس مثبت دانست و گفت: از آنجا که خرید و فروش بانک‌ها در این بازار به خلق پول منجر می‌شود و دارایی‌های پرریسکی در ترازنامه آن‌ها می‌نشیند، این عوامل منجر به بروز مشکلات پولی و در نهایت افزایش تورم خواهد شد.

به گزارش ایسنا، شورای عالی بورس در جدیدترین مصوبات خود برای حمایت از بازار سرمایه و صیانت از حقوق سهامداران و سرمایه‌گذاران، بستری فراهم شد تا بانک‌ها بتوانند بدون نگرانی از بحت‌های مالیاتی و بدون محدودیت در بورس فعالیت کنند و افزایش سرمایه دهند، صندوق تشکیل دهند و از سهام خزانه استفاده کنند.

در این زمینه، وحید شقاقی – یک کارشناس اقتصادی – با اشاره به یکی از مصوبات شورای عالی بورس که مربوط به فعالیت بانک‌ها در بازار سرمایه است، معتقد است که حضور بانک‌ها در بورس ایرادی ندارد زیرا، بانک‌ها در سایر بازارها چون مسکن هم فعالیت دارند و چه بهتر که در بازار سرمایه هم فعالیت داشته باشند.

 

بیشتر بخوانید:
جو هیجانی بورس ادامه دارد
معاون بازار بورس: دسترسی مستقیم مردم به سامانه معاملاتی اشتباه است
قالیباف: به زودی شاهد تحول در حوزه بورس خواهیم بود

 

علاوه براین، کامران ندری نیز در این رابطه به ایسنا می‌گوید: اگر بانک‌ها وارد بورس شوند، این امر برای بازار سرمایه تاثیر مثبت خواهد داشت اما خرید و فروش بانک‌ها در این بازار در نهایت از محل خلق پول انجام می‌شود که مشکل‌زاست.

این تحلیلگر اقتصادی افزود: در این راستا، ابتدا دارایی‌هایی بر ترازنامه بانک‌ها می‌نشیند که هر لحظه ممکن است قیمت آن‌ها کاهش یابد و از این جهت، دارایی‌های پرریسکی هستند. معمولا بانک‌های مرکزی اجازه اینکه دارایی‌های پرریسک در ترازنامه بانک‌ها بشیند را نباید بدهند که مشخص نیست چرا بانک مرکزی ایران با مصوبه موافقت کرده است.

وی ادامه داد: هر چه میزان دارایی‌های پرریسک افزایش پیدا می‌کند، نسبت کیفیت سرمایه هم زیاد می‌شود که به عبارتی بانک‌ها باید سرمایه بیشتری نگهداری کنند. البته بعید می‌دانم که بانک‌ها تمایلی برای حضور در بازار سرمایه نشان دهند که اگر هم وارد بورس شوند، راه حل خوبی برای حمایت از بازار سرمایه نیست زیرا، از طریق آن خلق نقدینگی صورت می‌گیرد و در ترازنامه بانک‌ها دارایی پرریسکی وارد می‌شود که ممکن است مشکلات پولی برای اقتصاد کشور ایجاد کند که در نهایت موجب افزایش تورم می‌شود.

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون