تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۵:۳۳
زمان مطالعه: 6 دقیقه
کد خبر : 52011

قطر چگونه کشوری ثروتمند شد؟

قطر چگونه کشوری ثروتمند شد؟
جام جهانی روسیه پرهزینه‌ترین جام جهانی در طول تاریخ بود که ۱۴ میلیارد دلار برای آن هزینه شد. بر خلاف روسیه قطر پیش از اینکه به میزبانی انتخاب شود حتی هیچ استادیومی برای برگزاری آن نداشت و باید هفت استادیوم برای آن می‌ساخت.

به گزارش شهر بورس به نقل از تجارت نیوز، قطر به عنوان میزبان مسابقات جام جهانی امسال مورد توجه بسیاری قرار گرفت. اما قطر چگونه کشوری ثروتمند شد؟

قطر در سال ۱۹۷۱ استقلال خود را از بریتانیا اعلام کرد. منابع سرشار نفت قطر منبع اصلی ثروت این کشور هستند. قطر از سال ۱۹۴۹ شروع به برداشت نفت و درآمدزایی از آن کرد. پیش از آن مروارید منبع اصلی درآمد این کشور بود. درآمدهای حاصل برای بهبود ساختار زیربنایی قطر و توسعه فعالیت‌های آن مورد استفاده قرار گرفت.


بیشتر بخوانید: تاثیر پرداخت یارانه 400 هزار تومانی بر اقتصاد


قطر به لطف منابع نفت و گاز بالای خود یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیاست و ذخایر نفت آن ۱۳ درصد از کل ذخایر نفت جهان را تشکیل می‌دهد. درجه بالای بهره‌وری این کشور با وجود جمعیت کم دلیل ثروت زیاد آن است. ملاک ثروتمند بودن یک کشور میزان تولید ناخالص داخلی آن است که در مورد قطر این میزان ۱۹۳ میلیارد دلار است. در دهه ۱۹۷۰ تولید ناخالص داخلی این کشور بیش از هزار درصد رشد کردن و رکورد جهانی رشد تولید را شکست.

دوحه ثروتمندترین شهر قطر و بندر پورتو عربیا ثروتمندترین منطقه دوحه و البته جهان است. سرمایه گذاری و داشتن صبر بهترین راه ثروتمند شدن در قطر است. به گفته بانک جهانی شهروندان قطری اکنون ثروتمندترین افراد جهان هستند.

پیش از این لوکزامبورگ از تمام کشورهای جهان ثروتمندتر بود اما اکنون جای خود را به قطر داده است. امیر قطر در حال حاضر تمیم بن حامدالثانی است که از سال ۲۰۱۳ اداره این کشور را بر عهده دارد.

۸۵ درصد از درآمد صادرات قطر را صنعت نفت و گاز طبیعی فراهم می‌کند. ۶۰ درصد از درآمد کل این دولت و ۶۰ درصد از تولید ناخالص داخلی هم از نفت و گاز است. حجم منابع گاز قطر رتبه سوم را در جهان دارد.

قطر چگونه کشوری ثروتمند شد؟

چرا قطر میزبان جام جهانی شد؟

به نقل از اینوستمنت مانیتور طبق پیش‌بینی مقامات قطر برگزاری جام جهانی بیش از ۱٫۵ میلیون شغل به ویژه در زمینه ساخت و ساز پیش از مسابقه، گردشگری و مهمانداری ایجاد می‌کند. همچنین میزبانی این مسابقات می‌تواند فرصت بسیاری خوبی برای جذب سرمایه مستقیم خارجی باشد. اما با توجه به رابطه جذب سرمایه خارجی با میزبانی جام جهانی اینطور به نظر می‌رسد که سرمایه خارجی در نزدیکی زمان برگزاری وارد کشور میزبان می‌شود اما پس از اتمام مسابقات این روند نزولی می‌شود.

قطر امیدوار است با این اتفاق درزمینه خدمات پزشکی و بهداشتی ورزشی که در سطح بین‌المللی شناخته شده باشند و در زمینه افزایش پایدار گردشگری پیشرفت‌هایی حاصل شود. این کشور برنامه دارد صنعت گردشگری خود را نیز مانند توسعه زیرساختی رونق ببخشد. در سال ۲۰۱۸ که روسیه میزبانی جام جهانی را بر عهده داشت ۱۴ میلیارد دلار نقدینگی به این کشور وارد شد. قطر نیز امید دارد این نقدینگی را از آن خود کند.


بیشتر بخوانید: خبر خوش سخنگوی صنعت برق برای شرکت های بورسی


میزبانی جام جهانی سودی برای قطر دارد؟

جام جهانی روسیه پرهزینه‌ترین جام جهانی در طول تاریخ بود که ۱۴ میلیارد دلار برای آن هزینه شد. بر خلاف روسیه قطر پیش از اینکه به میزبانی انتخاب شود حتی هیچ استادیومی برای برگزاری آن نداشت و باید هفت استادیوم برای آن می‌ساخت.

میزبانی جام جهانی با توجه به احتمال به خطر افتادن اعتبار و اقتصاد کشور یک ریسک بزرگ محسوب می‌شود. ارزیابی هر گونه منافع اقتصادی بعد از این مسابقات دشوار خواهد بود و بیشتر به چگونگی برگزاری آن بستگی خواهد داشت . اگر مسابقات به طور موثری سازمان‌دهی شود می‌تواند اعتبار بین المللی خود را بالا ببرد. تنها در طی چند سال آینده است که مشخص خواهد شد آیا سود حاصله برای کشور ارزش نمایش برای یک میلیارد نفر را داشته است یا خیر.

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش