در مجامع کدام شرکتهای بورسی شرکت کنیم؟
به طور کلی دغدغه سرمایهگذاران این است که مبادا با شرکت در مجامع بورسی و بازگشایی سهم پس از برگزاری مجامع، متضرر شوند؛ امری که وقوع آن محتمل است. پس مهم است که با بررسی برخی از فاکتورها، به نتیجهگیری مناسبی در خصوص حضور یا عدم حضور در مجامع بورسی برسیم. در ادامه این مطلب
به طور کلی دغدغه سرمایهگذاران این است که مبادا با شرکت در مجامع بورسی و بازگشایی سهم پس از برگزاری مجامع، متضرر شوند؛ امری که وقوع آن محتمل است. پس مهم است که با بررسی برخی از فاکتورها، به نتیجهگیری مناسبی در خصوص حضور یا عدم حضور در مجامع بورسی برسیم.
در ادامه این مطلب توضیح میدهیم که چطور درباره شرکت یا عدم حضور در مجامع بورسی شرکتهایی که سهامدار آن هستید، تصمیمگیری کنید.
برای شرکت در مجامع شرکتهای بورسی باید به چه مسائلی توجه کرد؟
ملاکهای زیادی را میتوان در این خصوص مد نظر قرار داد. اما به طور کلی با بررسی سه فاکتور مهم میتوانیم سودمند بودن حضور در مجامع شرکتهای بورسی را بررسی کنیم. به این ترتیب میتوانیم تصمیمهای درست تری در خصوص شرکت در مجامع شرکات های بورسی بگیریم.
نسبت DPS/EPS
بالا بودن این میزان را باید به عنوان یک عامل مثبت در نظر گرفت. باید در صنایع مختلف به این نسبت توجه کنیم. به طور کلی هر زمان قصد حضور در مجامع شرکتهای بورسی را داشتیم، باید در وهله نخست این میزان را مدنظر قرار دهیم. این نسبت نشاندهنده میزان سود پرداختی در مقایسه با سود ساختهشده در سال قبل است. به همین دلیل است که بالا بودن این نسبت بیانگر وضعیت خوب شرکت در سال جاری است.
نسبت P/E
برخلاف نسبت DPS/EPS که باید بالا باشد، بهتر است P/E مقدار پایینی داشته باشد. چرا که پس از برگزاری مجمع و در زمان بازگشایی سهم، اگر مبلغ DPS (یعنی سودی که تقسیم شده است) از قیمت پایانی روز پیش از برگزاری مجمع کم شود، در آن صورت P/E بسیار بهتر و مطلوبتر از مقدار فعلی خواهد بود. به این ترتیب در بازه زمانی کوتاهی شکاف قیمتی ایجاد شده قبل و بعد از مجمع پر میشود. در نتیجه قیمت مجددا به سطوح پیش از مجمع برمیگردد.
تقسیم سود سریع
عامل سومی که در تصمیمگیری در خصوص شرکت در مجامع شرکتهای بورسی دخیل است، تقسیم سود سریع است. باید دقت کنیم که شرکت در چه بازه زمانی سود ساخته شده و تصویب شده در مجمع را در میان سهامداران پخش میکند. بر اساس قانون تجارت، شرکتها تا هشت ماه فرصت دارند که سود تقسیمی را به حساب سهامداران واریز کنند. در این میان برخی از شرکتها سریعتر و برخی دیگر دیرتر اقدام به واریز سود نقدی سالانه میکنند.
اما در خصوص P/E و EPS پیشبینی شده در سال آینده باید دقت کرد. یعنی باید دقت کنید سهامی که قصد شرکت در مجمع آن را دارید تعدیل منفی نداشته باشد. فرض کنید EPS یک سهم در پایان سال گذشته معادل ۱۰۰ تومان بوده است. در شرایطی که EPS امسال هم در حدود همین مبالغ باشد و نه کمتر، تعدیل مثبت داریم. یعنی نباید اختلاف فاحشی میان EPS سال گذشته و امسال باشد. به این ترتیب پس از برگزاری مجمع گپ ایجاد شده پر خواهد شد و سهم مجددا به P/E پیش از مجمع خواهد رسید.
حضور در مجامع شرکتهای بورسی کدام صنایع بهتر است؟
در ادامه قصد داریم در خصوص سه صنعت مهم صحبت کنیم که معمولا شرکت در مجامع بورسی آنها اقدامی مثبت به شمار میرود.
صنعت پتروشیمی
این صنعت از جمله عرصههایی است که شرکت در مجامع آن مطلوب است. هر سه فاکتور P/E نسبتا پایین، DPS/EPS بالا و تقسیم سود سریع در شرکتهای فعال در این صنعت به چشم میخورد. با این حال نمیتوان به طور کلی گفت که حضور در مجامع شرکتهای بورسی پتروشیمی حتما خوب است. چرا که برای تصمیمگیری در این خصوص، باید سهام را به صورت جداگانه و فارغ از صنعت بررسی کنید. ممکن است شرکتی در صنعت پتروشیمی فعال باشد ولی این سه فاکتور در آن رعایت نشده باشد.
گروه سرمایهگذاری
شرکت در مجامع این گروهها نیز امری مثبت به شمار میرود. چرا که شرکتهای فعال در این عرصه معمولا از DPS/EPS بالایی برخوردار هستند. همچنین تقسیم سود نیز در این شرکتها به سرعت انجام میشود. باز هم لازم است به این نکته اشاره شود که لزوما تمام شرکتهای فعال در زمینه سرمایهگذاری گزینههای مناسبی برای شرکت در مجامع بورسی نیستند.
صنعت بانکداری
این صنعت معمولا P/E خوبی دارد و همچنین DPS/EPS بالایی هم دارد. از سوی دیگر تقسیم سود سریع نیز در این صنعت به چشم میخورد. اما در برهههایی از زمان مانند سال ۱۳۹۵ که سود آنها کم شد، بسیاری از افراد از حضور در مجامع آنها چشمپوشی کردند. چرا که شرکت در مجامع شرکتهای حاضر در این بخش منفعتی برای سهامداران نداشت. این امر به آن دلیل است که در چنین شرایطی معمولا EPS وجود ندارد که به تقسیم سود منجر شود. اما در برهههایی از زمان ممکن است این صنعت نیز رشد و رونق بهتری داشته باشد و نمیتوان به طور کلی در این خصوص نظر داد.
جمعبندی
شرکت در مجامع بورسی برای برخی از افراد به یک دوراهی بزرگ تبدیل میشود. چرا که نمیدانند سهام خود را پیش از مجمع بفروشند یا با آن در مجمع شرکت کنند. در این خصوص به منظور تصمیمگیری بهتر، سه فاکتور را معرفی کردیم که با بررسی آن میتوان تا حدود زیادی سودآور بودن شرکت در مجامع بورسی را آنالیز کرد. این سه فاکتور عبارتاند از:
- DPS/EPS بالا
- P/E نسبتا پایین
- تقسیم سود سریع
با تصمیمگیری درست میتوان سود خوبی از شرکت در مجامع بورسی کسب کرد. ولی در برخی مواقع با انتخاب اشتباه ممکن است وضعیت سهام پس از مجمع مطلوب نباشد و مشکلاتی برای سهامداران به وجود آید. با توجه به مطالب گفته شده سهام مورد نظر خود را تک تک بررسی کنید تا از اینگونه مشکلات و ضررها در امان بمانید.
منبع: اخبار بورس
بیشتر بخوانید: حجم مشکوک به چه معناست؟
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0