به گزارش شهر بورس، در اواخر سال ۱۴۰۲ و اوایل ۱۴۰۳، خبری مبنی بر الزامی شدن شرکت مقرریبگیران بیکاری در دورههای آموزشی مهارتآموزی سازمان فنی و حرفهای منتشر شد. این تصمیم که برای اجرای ماده ۹ قانون بیمه بیکاری اتخاذ شده است، به منظور آموزش و بازآموزی بیمهشدگانی است که به دلایل غیرارادی شغل خود را از دست میدهند.
برای اجرای این طرح، سازمان تامین اجتماعی با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان فنی و حرفهای کشور تفاهمنامهای سهجانبه امضا کرده است. بر اساس این تفاهمنامه، سازمان فنی و حرفهای متعهد شده است که دورههای آموزشی متناسب با نیاز بازار کار هر منطقه و تقاضای کارفرمایان را برگزار کند. همچنین، فهرست مقرریبگیرانی که از ثبتنام یا شرکت در این دورهها امتناع میکنند یا آنها را ترک میکنند، در پایان هر ماه به ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی ارسال خواهد شد.
مقرری بیمه بیکاری برای افرادی که بدون دلیل موجه از شرکت در دورههای آموزشی خودداری کنند، طبق بند ب ماده ۸ قانون بیمه بیکاری مصوب سال ۱۳۶۹ قطع خواهد شد.
طبق این قانون، برای استفاده از بیمه بیکاری محدودیتی از نظر تعداد دفعات وجود ندارد. با این حال، در طول دوره خدمت فرد، برای افراد مجرد ۳۶ ماه و برای افراد متاهل ۵۰ ماه اجازه استفاده از بیمه بیکاری وجود دارد. به عنوان مثال، اگر شخصی ۱۱۰ ماه سابقه بیمه داشته باشد، میتواند از ۱۸ ماه از مزایای بیمه بیکاری استفاده کند. در صورتی که پس از این مدت، مجددا بیکار شود، از آنجا که قبلا ۱۸ ماه بیمه بیکاری دریافت کرده، فقط ۳۶ ماه از بیمه بیکاری برای او قابل استفاده خواهد بود.
وزیر کار، احمد میدری، اخیرا از طرح جدیدی در وزارتخانه خبر داد که در آن دریافتکنندگان بیمه بیکاری در دورههای آموزشی مرتبط با بهینهسازی مصرف انرژی و انرژیهای تجدیدپذیر آموزش خواهند دید. وی افزود که ۱۸۰ هزار نفر از افراد بیکار در حال حاضر از بیمه بیکاری استفاده میکنند و با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، دورههای آموزشی ۱۰۰ ساعته طراحی شده که این افراد میتوانند پس از گذراندن آموزشها، وارد بازار کار در حوزههایی چون صنعت سیمان، کشاورزی و پروژههای انرژی در مناطق محروم شوند.
منبع: تسنیم