بزرگترین و کوچکترین عرضه اولیه امسال چه بودند؟
به گزارش پایگاه خبری شهر بورس، چهارشنبه اخیر تخصیص سهام عرضه اولیه امین و شاروم انجام شد. این دو نماد که به ترتیب سیزدهمین و چهاردهمین عرضه اولیههای سال ۹۹ بودند، روی هم رفته حدود ۱۸۰ هزار تومان به سبد هر نفر اضافه کرد.
اما آیا این شرکتها واقعا شرکتهای کوچکتری نسبت به عرضه اولیههای گذشته هستند؟ مشخص است که افزایش مشارکت در عرضههای اولیه دلیل اصلی کاهش تعداد سهام اختصاص داده شده به هر نفر است اما در مقایسه با عرضههای شستا و صبا ارزش سهام عرضه شده به عموم برخی نمادهای اخیر نیز به شدت کمتر بوده است.
با مروری به عرضههای اولیه امسال مشخص میشود که در مجموع ۱۴ شرکت امسال وارد بازار سهام شدهاند که اولین آنها نماد «صبا» بوده است.
هر کدام از این شرکتها بین ۵ تا ۱۵ درصد از سهام خود را به صورت عرضه اولیه وارد بورس کردهاند که البته بخشی از آن نیز در اختیار صندوقهای سرمایهگذاری قرار گرفت.
در مجموع ۱۲ میلیارد و ۲۸۲ میلیون و ۵۵۳ هزار و ۶۰۰ سهم در ۱۴۵ روز نخست سال به عموم عرضه شده که مجموع ارزش این سهام در روز عرضه اولیه حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان ( ۱۳ هزار و ۹۹۲ میلیارد تومان) بوده است.
از آنجایی که معمولا سهامداران خرد پول عرضه اولیه را جدا از سرمایهگذاری خود وارد بورس میکنند میتوان گفت که این عرضهها حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان سرمایه خرد را وارد بورس کرد.
رقمی که بیش از میانگین ارزش روزانه معاملات سال ۹۹ بوده است. البته با در نظر گرفتن عرضه به صندوقهای سرمایهگذاری ارزش کل عرضه اولیههای سال ۹۹ به حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان نیز خواهد رسید.
بیشتر بخوانید:
زیرمجموعه «وسینا» در مراحل نهایی عرضه اولیه
یک عرضه اولیه برای هفته آینده قطعی شد
پایان عرضه اولیه امین/ به هر نفر چند سهم رسید؟
بزرگترین و کوچکترین عرضه اولیه امسال
در بررسی بزرگترین و کوچکترین عرضه اولیه امسال ، نماد شستا با ارزش عرضه اولیهای معادل ۵ هزار و ۷۶۲ میلیارد تومان بزرگترین عرضه اولیه سال ۹۹ بوده که بیش از ۴۱ درصد از کل ارزش عرضههای اولیه امسال را به خود اختصاص داده است.
بعد از شستا، سیتا، و صبا به ترتیب با ۲ هزار و ۷۹ و یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان با ارزشترین عرضه اولیههای سال ۹۹ بودهاند.
از سوی دیگر، غگیلا، شاروم و رافزا نیز به ترتیب با ۴۲٫۵، ۵۲٫۹ و ۶۵ میلیارد تومان کوچکترین عرضه اولیههای سال ۹۹ بودند.
با توجه به ادامه روند ۲ عرضه اولیه در هفته، باید دید آیا کیفیت شرکتهای تازهوارد به بورس نیز تغییری میکند و آیا در ادامه نیز شاهد ورود شرکتهای بزرگی چون شستا، صبا و حتی سیتا به بورس خواهیم بود یا خیر.
در صورتی که ارزش عرضههای اولیه نیز به همین شکل باشد تا پایان سال ورود نقدینگی به بورس حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود که معادل درآمد پیشبینیشده حاصل از فروش نفت در سال ۹۹ خواهد بود.
منبع: تجارت نیوز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0