تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۶
زمان مطالعه: 8 دقیقه
کد خبر : 177768

یک کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با شهر بورس عنوان کرد:

بازار سرمایه زیر سایه مواضع آمریکا در قبال ایران قرار دارد/ صندوق‌های اهرمی وضعیت عجیبی پیدا کرده‌اند

بازار سرمایه زیر سایه مواضع آمریکا در قبال ایران قرار دارد/ صندوق‌های اهرمی وضعیت عجیبی پیدا کرده‌اند
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: در برابر شرایط بنیادین بسیار خوب و جذاب بازار و ارزندگی آن، یک ریسک سیستماتیک بزرگ وجود دارد که به مواضع آمریکا در قبال ایران مربوط می‌شود.

حسن حسین‌نیا، در گفت‌وگو با شهر بورس، درباره وضعیت کلی بازار سرمایه گفت: در روزهای گذشته شاهد کاهش ارزش معاملات بازار سرمایه بودیم، به‌طوری که امروز ارزش معاملات به ۷ هزار میلیارد تومان هم نرسید که نشان‌دهنده کاهش اقبال به بازار سهام است. در عین حال، تغییری که امروز مشاهده شد، نزدیک شدن سرانه خرید و فروش بود. همچنین، میزان خروج نقدینگی از بازار کاهش یافت و به حدود ۳۰۰ میلیارد تومان رسید که نکته‌ای مثبت محسوب می‌شود.

وی افزود: باید توجه داشت که ۳۲ درصد خرید در معاملات خرد بازار سرمایه توسط حقوقی‌ها انجام شد و در مقابل، ۲۵ درصد فروش نیز از سوی حقوقی‌ها صورت گرفت. این موضوع بیانگر حمایت قابل توجه حقوقی‌ها از بازار سرمایه است. شاخص کل نیز با نزدیک شدن به محدوده دو میلیون و ۷۵۰ هزار واحد واکنشی نشان داد و بازگشت داشت تا فعلا از شکل‌گیری الگوهای ریزشی شدید جلوگیری شود.

حسین‌نیا در خصوص روند مثبت معاملات برخی نمادهای بزرگ در دقایق پایانی معاملات عنوان کرد: نمادهای پتروشیمی که تعلیق شده بودند، اغلب بازگشایی شدند و با صف خرید همراه بودند. میزان بالایی از حجم سفارش‌های خریدی که در تابلو معاملات مشاهده شد، متعلق به این نمادها بود؛ اما تاثیرگذاری آنها بر نمادهای بزرگ‌تر چندان مشهود نبود.

وی افزود: در نیم ساعت پایانی بازار، شاهد شکل‌گیری تقاضای قابل توجهی در نمادهای بزرگ، به‌ویژه با لیدری گروه خودرو بودیم. البته، این تقاضا عمدتا از سوی حقوقی‌ها حمایت شد. اینکه این حمایت‌ها و حجم معاملات در دقایق پایانی قابلیت تداوم در روزهای آینده را داشته باشند یا نه، موضوعی است که هنوز نمی‌توان درباره آن اظهارنظر قطعی داشت.

خبر مرتبط
قوانین جدید در بورس؛ دستور جدید سازمان بورس به کارگزاری‌ها
قوانین جدید در بورس؛ دستور جدید سازمان بورس به کارگزاری‌ها

اداره نظارت بر بورس‌های سازمان بورس طی ابلاغیه‌ای رسمی به شرکت‌های کارگزاری، ثبت و ویرایش سفارش‌های خرید پس از پایان ساعت معاملات بازار سهام را ممنوع اعلام کرد.

این کارشناس بازار سرمایه درباره پیش‌بینی روند روزهای آینده عنوان کرد: در برابر شرایط بنیادین بسیار خوب و جذاب بازار و ارزندگی آن، یک ریسک سیستماتیک بزرگ وجود دارد که به مواضع آمریکا در قبال ایران مربوط می‌شود. با توجه به سفر نتانیاهو به آمریکا و دیدار روز سه‌شنبه میان نتانیاهو و ترامپ، هرگونه اظهارنظری درباره ایران و لحن دیپلماتیک ترامپ می‌تواند تاثیرات خاصی داشته باشد و سطح تنش‌ها را در هفته‌ها و ماه‌های آینده مشخص کند که این امر بدون شک بر بازار سرمایه نیز اثرگذار خواهد بود.

حسین‌نیا ادامه داد: همین مسئله و ریسک‌های سیستماتیک مربوط به مذاکرات احتمالی بین ایران و آمریکا در هفته‌های پیش رو، بر بازار سرمایه سایه افکنده است. به نظر می‌رسد که این موضوع یکی از عوامل اصلی اصلاح اخیر بازار باشد؛ چراکه زمان آغاز اصلاح، هم‌زمان با روی کار آمدن ترامپ در کاخ سفید بوده است.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص افزایش قیمت ارز در بازار و تاثیر آن بر بازار سرمایه گفت: در حال حاضر، قیمت ارز در بازار آزاد در محدوده ۸۰ تا ۸۵ هزار تومان نوسان داشته و در بازار توافقی، پس از رسیدن به محدوده ۶۵ تا ۶۶ هزار تومان، حرکت کندتری پیدا کرده است. همچنان فاصله قیمتی حدود ۲۰ درصدی بین بازار توافقی و بازار آزاد وجود دارد که این موضوع برای فعالان اقتصادی خوشایند نیست.

وی تصریح کرد: این مسئله می‌تواند ذهنیت تکرار روند گذشته در تشکیل ارز نیمایی و فاصله گرفتن بازار آزاد از آن را ایجاد کند. بنابراین، روند و رویکرد بانک مرکزی و وزارت اقتصاد درباره بازار ارز توافقی از اهمیت بالایی برخوردار است. اینکه آیا این بازار می‌تواند با حجم معاملات بالاتر، بازار آزاد را تحت‌الشعاع قرار دهد یا خیر، از عوامل مهم تاثیرگذار بر بازار سرمایه خواهد بود.

حسین‌نیا در ادامه خاطرنشان کرد: برای بررسی روند روزهای آینده، باید نیم‌نگاهی به تحولات سیاسی روز سه‌شنبه در آمریکا داشت. علاوه بر آن، مجمع فوق‌العاده ایران‌خودرو که روز چهارشنبه برگزار می‌شود نیز رویداد مهمی است. این مجمع که به موضوع انتقال مدیریت از دولت به بخش خصوصی می‌پردازد، می‌تواند تاثیرات قابل توجهی بر بازار داشته باشد و امید به تغییر در رویکرد مدیریت دولتی را افزایش دهد.

وی تاکید کرد: بازار همچنان در انتظار اعلام میزان افزایش سرمایه خودروسازان از محل ارزیابی دارایی‌ها است تا مسیر آینده خود را بهتر تشخیص دهد. در برخی نمادهای بزرگ مانند شستا، شاهد شکل‌گیری الگوهای تکنیکالی خاصی هستیم که در صورت تثبیت آنها، می‌توان انتظار بازدهی مطلوبی داشت. نمادهایی مانند شستا و خساپا ساختار خاصی دارند که اگر سیگنال‌های لازم صادر شود، می‌توانند جذابیت بالایی برای بازار ایجاد کنند و کلیت بازار را تحت تاثیر قرار دهند.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت صندوق‌های اهرمی گفت: در هفته‌های اخیر، صندوق‌های اهرمی وضعیت عجیبی پیدا کرده‌اند، به‌طوری که متوسط حباب منفی این صندوق‌ها بیش از ۶ درصد است. با وجود این حباب منفی، همچنان خریداران تمایلی به ورود ندارند. به نظر می‌رسد که سرمایه‌گذاران منتظر دریافت سیگنال مطمئن‌تری از سوی سیاست‌گذاران هستند و نیم‌نگاهی به ریسک‌های سیستماتیک دارند. پس از اطمینان از کاهش این ریسک‌ها، ممکن است با ریسک کمتری وارد بازار شوند.

حسین‌نیا در پایان گفت: در صورتی که اخبار منفی خاصی از دیدارهای سیاسی روز سه‌شنبه در آمریکا به بازار مخابره نشود، می‌توان انتظار داشت که روزهای خوبی برای بازار سرمایه در پیش باشد.

نویسنده:

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش