اشتراک گذاری

چالش بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی؛ سیگنال هشدار به لیسانسه‌ها

بیکاری دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی همچنان بالاتر از میانگین کشوری است؛ تازه‌ترین آمارها نشان می‌دهد که دانشجویان مقطع کارشناسی بیشترین نرخ بیکاری را دارند.

چالش بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی؛ سیگنال هشدار به لیسانسه‌ها

بیکاری دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی همچنان بالاتر از میانگین کشوری است؛ تازه‌ترین آمارها نشان می‌دهد که دانشجویان مقطع کارشناسی بیشترین نرخ بیکاری را دارند.

به گزارش شهر بورس، جدیدترین آمارهای مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل کاهش یافته است، اما همچنان بالاتر از میانگین نرخ بیکاری کل کشور قرار دارد. طبق این گزارش، بالاترین نرخ بیکاری مربوط به دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی است، در حالی که دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری کمترین نرخ بیکاری را دارند.

بیکاری بالاتر از میانگین کشوری برای فارغ‌التحصیلان

مرکز آمار گزارش داده است که نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در سال ۱۴۰۲ برابر با ۱۱.۸ درصد بوده است. این نرخ نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش ۱.۱ واحد درصدی را نشان می‌دهد، اما هنوز فاصله زیادی با میانگین بیکاری کل کشور که حدود ۸.۱ درصد است، دارد. این امر نشان‌دهنده این است که افراد تحصیل‌کرده همچنان با مشکلات بیشتری در یافتن شغل مواجه هستند.

تفاوت بیکاری در مقاطع تحصیلی مختلف

داده‌های آماری حاکی از آن است که بالاترین نرخ بیکاری مربوط به دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی است. نرخ بیکاری این گروه در سال ۱۴۰۲ به حدود ۱۴ درصد رسیده است. به این معنی که از هر ۱۰۰ نفر فارغ‌التحصیل کارشناسی، ۱۴ نفر بیکار هستند. در مقابل، کمترین نرخ بیکاری به دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری و مقاطع بالاتر تعلق دارد که نرخ بیکاری آن‌ها در سال ۱۴۰۲ حدود ۲.۸ درصد بوده است.

تبلیغ درون‌خطی

بیکاری در مقاطع کاردانی و کارشناسی ارشد

در مقاطع دیگر تحصیلی نیز وضعیت بیکاری تفاوت دارد. برای مثال، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مقطع کاردانی با نرخ بیکاری ۹.۶ درصد و کارشناسی ارشد با ۸.۷ درصد روبرو هستند. این آمارها نشان می‌دهد که نیاز بازار کار به نیروی کار با مهارت‌های تخصصی بسیار بالا یا کارهای ساده بیشتر است و نیروهای با مهارت‌های متوسط، مانند فارغ‌التحصیلان کارشناسی، با چالش بیشتری در یافتن شغل مواجه‌اند.

سیگنال بازار کار برای کارجویان

این آمارها نشان می‌دهد که بازار کار ایران در حال حاضر نیاز بیشتری به نیروی کار خیلی ماهر یا نیروهای ساده دارد. به بیان دیگر، بیکاری بالاتر در میان فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی ممکن است به دلیل عدم نیاز بازار به مهارت‌های متوسط باشد، در حالی که افراد با تخصص بسیار بالا یا کارگران ساده با فرصت‌های شغلی بیشتری روبرو هستند.

منبع: اکوایران

اخبار مرتبط

12 تیر 1404
مشتریان گرانقدر بانک سپه می‌توانند برای وکالتی نمودن حساب‌های خود...
12 تیر 1404 | بخش های خبری
12 تیر 1404
اخبار کدال
اخبار کدال
امروز پنجشنبه 12 تیرماه 1404، اطلاعیه‌های متعددی در سایت کدال...
12 تیر 1404 | اخبار کدال
12 تیر 1404
دکتر مصطفی پرتوافکنان عضو هیئت مدیره بانک سپه با اعلام...
12 تیر 1404 | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *