اشتراک گذاری
دستور معاون اول رئیس جمهور برای حمایت از بورس

عارف: کلید حل مشکلات کشور هماهنگی بخش‌های اقتصادی

معاون اول رئیس‌جمهور در بازدید از خزانه‌داری کل کشور تأکید کرد که هماهنگی بخش‌های اقتصادی، کلید اصلی حل مشکلات اقتصادی و پیشبرد اهداف دولت است.
دستور معاون اول رئیس جمهور برای حمایت از بورس

عارف: کلید حل مشکلات کشور هماهنگی بخش‌های اقتصادی

معاون اول رئیس‌جمهور در بازدید از خزانه‌داری کل کشور تأکید کرد که هماهنگی بخش‌های اقتصادی، کلید اصلی حل مشکلات اقتصادی و پیشبرد اهداف دولت است.

به گزارش شهر بورس، معاون اول رئیس‌جمهور در بازدید از خزانه‌داری کل کشور، بر لزوم اتخاذ تصمیم‌گیری‌های شجاعانه اقتصادی برای بهبود شرایط معیشتی مردم و حل چالش‌های اقتصادی تأکید کرد. محمدرضا عارف در این بازدید که در آخرین روزهای سال جاری صورت گرفت، با اشاره به ضرورت اتخاذ اقدامات جامع در زمینه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گفت: «نیاز داریم که در تصمیم‌گیری‌ها پیوست‌های اجتماعی و اقتصادی را در نظر بگیریم و با توجه به شرایط موجود، تصمیمات شجاعانه‌ای اتخاذ کنیم.»

وی همچنین بر رویکرد انسجام و وفاق در دولت و رها کردن بخشی‌نگری تأکید کرد و افزود: «در دولت چهاردهم همکاری و هماهنگی میان بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه در تدوین لایحه بودجه سال جاری یکی از نقاط قوت این دولت است. این هماهنگی‌ها حتی در مقایسه با دولت اصلاحات نیز قابل ستایش است.»

عارف با قدردانی از زحمات همتی، رئیس کل سابق بانک مرکزی، به برخی از کم‌لطفی‌ها نسبت به وی اشاره کرد و گفت: «در یک نظام ارزشی، حسنات همیشه ماندگار است و ما نباید به کم‌لطفی‌ها پاسخ دهیم. این رویکرد وفاق باید در تمامی بخش‌ها از جمله بخش‌های اقتصادی پیگیری شود.»

تبلیغ درون‌خطی

وی افزود: «اگر دستگاهی مسئول امور خاص خود است، باید به دستگاهی با مسئولیت مشترک تبدیل شود تا با این رویکرد، مسائل به‌راحتی حل شود. این نگاهی است که در دولت چهاردهم به کار گرفته‌ایم و توانسته‌ایم در بسیاری از بخش‌ها موفقیت‌های چشمگیری کسب کنیم.» معاون اول رئیس‌جمهور همچنین اشاره کرد که با وجود مشکلات تحولات بین‌المللی و ناترازی‌ها، دولت توانسته است با همکاری مردم و دستگاه‌ها به دستاوردهای ارزشمندی برسد.

عارف ادامه داد: «در بخش‌های اقتصادی، نگاه دولت بیشتر به وزارت امور اقتصادی و دارایی و خزانه‌داری کل کشور بوده است که برای تأمین منابع مورد نیاز بدون فشار به مردم، اقدامات ارزشمندی انجام داده‌اند. در این راستا، گمرک و سازمان امور مالیاتی نیز با اتخاذ تدابیر مؤثر کمک‌های بزرگی به دولت کرده‌اند.»

مولدسازی دارایی‌های دولت و اهمیت آن

عارف به احیای جلسات مولدسازی دارایی‌های دولت در دولت چهاردهم اشاره کرد و گفت: «مولدسازی دارایی‌ها یکی از موضوعاتی بود که نگرانی‌هایی در مورد آن وجود داشت، اما اکنون با تلاش‌های وزارت امور اقتصادی و دارایی، هر دو هفته یک جلسه با دستور کار کارشناسی در هیئت عالی مولدسازی دارایی‌ها برگزار می‌شود.»

وی در ادامه از عملکرد مناسب خزانه‌داری کل کشور و نیز تأثیر مثبت آن بر تنظیم منابع مالی کشور تقدیر کرد و اظهار داشت: «آقای اکرمی، رئیس خزانه‌داری کل کشور، با همان انگیزه و شور ۴۰ سال گذشته در انجام امور خزانه‌داری نقش مهمی داشتند.»

نظارت بر اجرای بودجه و رشد اقتصادی

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به سه بخش مهم اقتصادی کشور یعنی سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی، گفت: «این سه بخش اقتصادی هماهنگی خوبی دارند و باید از تلاش‌ها و اقدامات معاونین وزرا و بدنه کارشناسی این بخش‌ها قدردانی کرد.»

عارف همچنین بر اهمیت توجه به معیشت مردم و اجرای برنامه هفتم پیشرفت تأکید کرد و افزود: «با وجود فشارهای اقتصادی و تحولات خارجی، دولت همچنان برنامه‌ریزی‌هایی برای تأمین معیشت مردم و اصلاح قیمت‌ها در نظر دارد.» وی اشاره کرد که هرچند برخی از نقدها به این اقدامات وارد است، اما شرایط کنونی کشور نیاز به رویکردی واقع‌بینانه و متناسب با وضعیت موجود دارد.

سرمایه‌گذاری و روابط منطقه‌ای

عارف در خصوص برنامه‌های دولت برای رشد اقتصادی کشور گفت: «برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی، نیاز به سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیارد دلاری داریم که در شرایط کنونی تقریباً ناشدنی است. اما دولت در تلاش است تا از طریق توسعه روابط منطقه‌ای و همکاری با کشورهای همسایه این اهداف را محقق کند.»

وی افزود: «دولت همچنین به توسعه همکاری‌های اقتصادی با اتحادیه اوراسیا و کشورهای آفریقایی نگاه جدی دارد و دستاوردهای خوبی در این زمینه به‌دست آمده است.»

چالش‌های ناترازی و مدیریت آب

عارف به ناترازی‌های کشور در بخش‌های برق و گاز اشاره کرد و گفت: «دولت در تلاش است تا تا تابستان سال آینده مشکلات بحرانی در این بخش‌ها به وجود نیاید و با اجرای پروژه‌ها و اصلاحات نظام گازرسانی و مصرف، این مشکلات رفع شوند.»

وی همچنین به بحران آب و کاهش منابع آبی اشاره کرد و گفت: «در سال‌های گذشته نتواسته‌ایم از کشت غرقابی فاصله بگیریم. مدیریت مصرف آب در کشاورزی و شرب باید جدی‌تر پیگیری شود.»

پیشنهادات در بخش آموزش و پرورش

عارف همچنین ناترازی در بخش آموزش و پرورش را یکی دیگر از چالش‌ها برشمرد و از شروع نهضت ساخت کلاس‌های درسی در دولت چهاردهم خبر داد. او افزود: «امیدواریم در سال آینده کمبود کلاس‌های درسی برطرف شود تا از مشکلات آموزشی در مناطق محروم جلوگیری شود.»

جذب سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور

معاون اول رئیس‌جمهور در خصوص جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی نیز گفت: «بسیاری از کشورهای منطقه برای سرمایه‌گذاری در ایران اعلام آمادگی کرده‌اند. باید موانع موجود را برداریم و مقررات را به‌گونه‌ای اصلاح کنیم که جذب سرمایه‌گذاری به راحتی امکان‌پذیر شود.»

عارف در پایان اشاره کرد که دولت چهاردهم مبنای کار خود را اجرای قانون برنامه هفتم پیشرفت قرار داده است و در صورت لزوم، اصلاحات در فرآیندهای این برنامه انجام خواهد شد.

اخبار مرتبط

11 تیر 1404
تعطیلی ناوگان متروی تبریز در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی
تعطیلی ناوگان متروی تبریز در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی
همزمان با فرارسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی، ناوگان قطار شهری(مترو)...
11 تیر 1404 | بخش های خبری
11 تیر 1404
انبار زعفران ۹ شرکت در بورس کالا گشایش می یابد
انبار زعفران ۹ شرکت در بورس کالا گشایش می یابد
تالارهای بورس کالای ایران امروز چهارشنبه ۱۱ تیر ماه میزبان...
11 تیر 1404 | اخبار بورس
11 تیر 1404
جزئیات نحوه دریافت کالابرگ الکترونیک
جزئیات نحوه دریافت کالابرگ الکترونیک
شارژ کالابرگ الکترونیک برای دهک‌های اول تا هفتم از تیر...
11 تیر 1404 | بخش های خبری
11 تیر 1404
حجت الله صیدی
حجت الله صیدی
پیرو جلسات متعدد و فشرده میان بانک مرکزی و سازمان...
11 تیر 1404 | اخبار بورس

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *