به گزارش شهر بورس، سهند شهبازی، مدیر امور بینالملل اتاق تبریز در ابتدای این نشست از اعزام هیئت تجاری اتاق تبریز به ترکیه با اولویت ازمیر در سال ۱۴۰۴ خبر داد و افزود: با توجه به مناسبات و ارتباطات موثر میان اتاق بازرگانی تبریز با اتاق بازرگانی ازمیر و اتاق صنایع ازمیر، برای حضور تیم تجاری با محوریت رویداد نمایشگاهی در سال آینده برنامهریزی میشود.
وی با اشاره به اهمیت موافقتنامههای تجاری، بر لزوم اصلاح و بهروزرسانی موافقتنامه تجارت ترجیحی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه، در راستای توسعه و بهبود روابط تجاری تاکید کرد.
شهبازی همچنین به مشکلات صادرات مواد نفتی و قیر استان به ترکیه نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، صادرات مواد نفتی، تنها از طریق گمرک بازرگان امکانپذیر است و دلیل عدم امکان صادرات این مواد از طریق گمرک رازی در دستور کار این میز قرار دارد.
مدیر امور بینالملل اتاق تبریز تصریح کرد: آذربایجانشرقی یکی از قطبهای صادراتی قیر در کشور است، با این حال طی سالهای اخیر در زمینه صادرات این محصول به کشور ترکیه آنچنان که باید و شاید، موفق نبوده است و این امر باید ریشهیابی شود.
شهبازی همچنین به اعمال تعرفههای صادراتی بالای فولاد و مس ایران در کشور ترکیه اشاره کرد و افزود: در حال حاضر تعرفه صادراتی برای این دو محصول ایرانی، ۲۵ الی ۳۰ درصد بیشتر از سایر کشورها است و همین امر مانع جدی برای صادرات این فرآوردهها به شمار میرود.
وی دریافت «کوتا» توسط کشور ترکیه از تریلیهای حامل شیشه را یکی دیگر از مشکلات فعالان اقتصادی استان دانست و تاکید کرد: دریافت کوتا باعث شده است، صادرات شیشه از مرز زمینی ایران و ترکیه به سایر کشورها صرفه اقتصادی خود را از دست بدهد.