اشتراک گذاری
مشکل بزرگ مسکن ملی

قسط 20 میلیونی طرح ملی مسکن برای سرمایه گذاران مشکل ساز شد

قسط 20 میلیونی طرح ملی مسکن متقاضیان این طرح را با مشکل مواجه کرده و سرمایه گذاران برای ادامه ساخت این مسکن با کاهش تقدینگی مواجه شده اند.
مشکل بزرگ مسکن ملی

قسط 20 میلیونی طرح ملی مسکن برای سرمایه گذاران مشکل ساز شد

قسط 20 میلیونی طرح ملی مسکن متقاضیان این طرح را با مشکل مواجه کرده و سرمایه گذاران برای ادامه ساخت این مسکن با کاهش تقدینگی مواجه شده اند.

به گزارش شهر بورس، قسط 20 میلیونی طرح ملی مسکن متقاضیان این طرح را با مشکل مواجه کرده و سرمایه گذاران برای ادامه ساخت این مسکن با کاهش تقدینگی مواجه شده اند.

براساس گزارش تجارت‌نیوز، قسط 20 میلیونی مسکن ملی متقاضیان این طرح را با مشکل مواجه کرده و سرمایه گذاران برای ادامه ساخت این مسکن با کاهش تقدینگی مواجه شده اند.

تابستان سال گذشته همزمان با آغاز به کار دولت سیزدهم، تولید مسکن و پایان دادن به بخشی از کابوس اجاره‌‌نشینی برای مستاجران در سراسر کشور به عنوان یکی از سیاست‌ها و اهداف کلان دولت مطرح شد. این تصمیم دولت که پشتوانه قانون «جهش تولید مسکن» مصوب مجلس شورای اسلامی را هم دارد، بارقه‌های امید را برای اقشار فاقد مسکن در اوایل تشکیل دولت کنونی به وجود آورد.

تبلیغ درون‌خطی

بر این اساس احداث چهار میلیون واحد مسکونی در برنامه چهار ساله دولت سیزدهم قرار گرفت. در این میان بنا بر اعلام اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی، سهمیه این استان از طرح نهضت ملی مسکن در حال حاضر ۴۰ هزار واحد مسکونی در سال است که ۲۲ هزار واحد در مناطق شهری و ۱۸ هزار واحد در مناطق روستایی احداث می‌شود. در این میان مردم خراسان جنوبی با توجه به افزایش متوالی اجاره‌‌بها و هزینه‌های بالای ساخت‌و‌ساز، از طرح نهضت ملی مسکن استقبال چشمگیری داشتند و بیش از ۷۴ هزار نفر در خراسان جنوبی ثبت‌‌نام کردند که از این تعداد تاکنون ۳۱ هزار و ۷۶۳ نفر پایش و برای ساخت مسکن واجد شرایط پنج‌‌گانه اعلام شده‌‌اند.

اما با وجود تمامی تلاش‌ها این طرح همچنان درگیر تامین زمین، رفع مشکلات زیرساختی‌‌ مانند برق و آب و ناتوانی متقاضیان در پرداخت آورده نقدی است.

در متن زیر به موضوع چالش‌‌های پیشرفت طرح نهضت ملی مسکن در استان خراسان جنوبی در گفت‌وگو با چند انبوه‌ساز مقیم می‌‌پردازیم.

عدم تامین نقدینگی در طرح مسکن

مدیرعامل و رئیس هیات‌مدیره شرکت باستیان بنا با اشاره به آغاز ساخت ۸۰۰ واحد مسکن ملی در منطقه زعفرانیه بیرجند گفت: ساخت‌و‌ساز این واحدها شروع شده و در مرحله اتمام فونداسیون است. دیوار و سقف نیز آماده شده و در آستانه اجرا است.

محمد خوشنام با اشاره به موانع و مشکلات اجرای این واحدها تشریح کرد: مشکل اصلی انبوه‌سازان در اجرای مسکن ملی تامین نقدینگی است. با توجه به تورم مصالح ساختمانی و نیز هزینه بسیار گران قیمت تمام شده ساخت و در عین حال با توجه به مبلغ تسهیلاتی که بانک به ازای هر واحد پرداخت می‌کند، تامین وجه و آورده از سوی مردم دچار مشکل شده و اکنون بزرگ‌ترین معضل ما این مساله است.

وی با اعلام اینکه واحدهای در دست ساخت ۱۰۲ متر مربع هستند که متراژ مفید آنها ۹۰ مترمربع است؛ گفت: قیمت قرارداد ما ۵ میلیون و ۷۳۰ هزار تومان است که با ارزش افزوده و سایر مواردی که در تعهد عضو است، قیمت تمام‌شده بدون تعدیل نرخ، به متری ۸ میلیون تومان می‌رسد و اگر تعدیل نرخ هم به آن بخورد، بیش از این مبلغ می‌شود. با احتساب متری ۸ میلیون تومان، قیمت ساخت هر واحد به ۸۰۰ میلیون تومان می‌رسد که ۳۵۰ میلیون تومان از آن در قالب تسهیلات بانکی پرداخت می‌شود و متقاضی باید ۴۵۰ میلیون تومان به عنوان آورده بیاورد.

خوشنام یادآور شد: واریز این مبلغ از سوی متقاضی در یک بازه زمانی دوساله که طرح تعریف شده، به این معناست که هر عضو باید ماهانه ۲۰ میلیون تومان پرداخت کند که واریز چنین رقمی در توانایی کمتر کسی است. هرچند متقاضیان محدودی هستند که با داشتن وجه نقد می‌توانند در این طرح مشارکت کنند؛ اما عموم متقاضیان دچار مشکل هستند و اگر مبلغ وام افزایش پیدا نکند؛ به نظر می‌رسد در آینده نزدیک بسیاری از متقاضیان ریزش کنند.

اخبار مرتبط

10 تیر 1404
خدیزل نماد بورسی شرکت بهمن دیزل
خدیزل نماد بورسی شرکت بهمن دیزل
شرکت بهمن دیزل (خدیزل) محصولات خود را زیر نظر سازمان...
10 تیر 1404 | اخبار کدال
10 تیر 1404
عملکرد مالی شخارک در سال 1401
عملکرد مالی شخارک در سال 1401
شرکت پتروشيمی خارک (شخارک) خبر از بازگشت دوباره به مدار...
10 تیر 1404 | اخبار کدال
10 تیر 1404
رکوردهای چشمگیر صبانور در تولید، فروش و استخراج
رکوردهای چشمگیر صبانور در تولید، فروش و استخراج
شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبا نور (کنور) در نظر...
10 تیر 1404 | اخبار کدال
10 تیر 1404
بازگشت اجباری متکدیان غیربومی از تبریز؛ پایان سودجویی در شهر بدون گدا
بازگشت اجباری متکدیان غیربومی از تبریز؛ پایان سودجویی در شهر بدون گدا
تبریز، قطب مبارزه با تکدی‌گری سازمان‌یافته، بار دیگر شاهد اقدام...
10 تیر 1404 | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *