خرید طلا فرصت یا ریسک؟ توصیه مهم کارشناسان به سرمایه گذاران
به گزارش شهر بورس، هفته گذشته، قیمت انس طلا یک رکورد بینظیر زد و از ۲,۶۵۰ دلار به ۲۷۸۰ دلار در هر اونس رسید. این افزایش شگفتانگیز به خاطر تنشهای جهانی، تغییرات در سیاستهای پولی و البته عدم قطعیتهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا بود. بیشتر کارشناسان و سرمایهگذاران هم به آینده طلا خوشبین بودند و به نظرشان، این روند صعودی ادامه خواهد داشت.
بعد از حمله بی اثر رژیم صهیونیستی به ایران، با وجود اینکه در ایران در مرحله نخست دلار و طلا افتی چند درصدی تجربه کردند بار دیگر قیمتها افزایش یافت. چراکه ایران به مراجع بینالمللی اعلام کرده این تجاوز را پاسخ خواهد داد. به همین دلیل قیمتها همچنان در محدوده قبلی حفظ شدهاند. به طوری که اونس طلا امروز به بالاتر از ۲۷۸۸ دلار رفته و قیمت دلار نیز در محدوده ۶۸ هزار تومان در بازار آزاد معامله شده است.
نادر بذرافشان رئیس اتحادیه طلا و جواهرات درباره دلایل حفظ روند صعودی قیمت طلا گفت: از ابتدای سال میلادی ۲۰۲۴ بسیاری از تحلیلگران بین المللی اعلام کردند که تا ابتدای سال ۲۰۲۵ میلادی قیمت اونس طلا به ۳ هزار دلار خواهد رسید. تاکنون ده ماه از این پیش بینی گذشته است و شواهد حکایت از این دارد که از آن زمان تاکنون قیمت اونس طلا ۷۵۰ دلار افزایش یافته است. به همین دلیل احتمال این وجود دارد تا ابتدای سال میلادی جدید پیش بینی قیمت اونس ۳ هزار دلاری محقق شود.
او با تاکید بر اینکه در چند وقت اخیر شرایط سیاسی و اقتصادی کشورهای مختلف به گونهای بوده که بسیاری از سرمایه گذاران ترجیح دادهاند در بازار امنی مانند طلا سرمایه گذاری کنند، افزود: از طرف دیگر ارزش جهانی دلار افول کرده است. به همین دلیل تقاضا برای طلا نیز افزایش چشمگیری پیدا کرده است.
قیمت طلا و سکه در شروع معاملات روز شنبه با کاهش ارزش بازگشایی شد. افت محدود دلار و کاهش اونس جهانی طلا روند بازار طلا در داخل را نزولی کرد و سکههای سنگین را یک کانال پایین کشید.
بذرافشان تاکید کرد: نباید درباره تأثیر تنشهای منطقه خاورمیانه بی توجه بود. این مساله منجر شده تا بازارهای جهانی تحت تأثیر قرار بگیرد. به همین دلیل بانکهای مرکزی نیز بیشتر طلا را به عنوان پشتوانه مالی قرار دادهاند در نتیجه تقاضا در این بخش نیز باعث شده تقاضای سرمایه گذاران افزایش پیدا کند.
تأثیر سیاستهای جهانی بر قیمت طلا
در بازار جهانی نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا نزول کرده در حالی که چشم اندازی برای رشد اقتصادی در این کشور دیده نمیشود. همین مساله منجر شده تا سرمایه گذاران در اقتصاد مولد با یک عدم قطعیت مواجه شوند. از این رو تحلیلگران میگویند که ورود بانکهای مرکزی به بازار و ناآرامیهای ژئوپلیتیکی به حمایت از قیمت طلا کمک کرد. از یک سو سازمان بریکس با حمایت چین، روسیه، ایران و … در راستای دلار زدایی به دنبال توسعه مبادلات مالی بر مینای یک ارز واحد است. این مساله میتواند بازار طلا را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
محمدنیا در کشورهایی مانند هند و چین که جمعیت زیادی دارند برای مراسمها و هدایا از طلا استفاده میکنند. این مساله روی تقاضای جهانی تأثیر میگذرد. از طرف دیگر در کشورهای مانند هند وقتی بارندگی کم باشد و رونق کشاورزی کم شود بسیاری از کشاورزان طلاهای ذخیره شده خود را روانه بازار میکنند این مساله منجر به افت قیمت طلا میشود. در مقابل وقتی اقتصاد کشاورزی هند خوب باشد مردم هند تقاضای بیشتری برای طلا پیدا میکنند زیرا درآمد آنها بالا میرود در نتیجه بیشتر طلا میخرند. همین مساله موجب افزایش قیمت طلا میشود.
او تصریح کرد: در شرایط کنونی قیمت دلار تحت تأثیر سیاستهای کنترلی دولت است، به همین دلیل بسیاری معتقدند که قیمت دلار در ایران بسیار کمتر از نرخ کنونی است. حال از آنجایی که قیمت طلا در ایران متأثر از قیمت اونس طلا و دلار است افراد با خرید طلا معتقدند که به دلیل نرخ کمتر دلار کمتر قیمت طلا تحت تأثیر افت قیمت جهانی قرار میگیرند. البته به طور کلی باید پذیرفت که بازار طلا دارای ریسکهای خاص خود است، به همین دلیل نمیتوان با قاطعیت گفت که قیمت طلا در ادامه سال حتماً بالا میرود.
بسیاری از کارشناسان بینالمللی معتقدند که پیش افتادن ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری باعث شده که تقاضا برای طلا در بازار جهانی افزایش پیدا کند. چراکه ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود با بسیاری از کشورها دچار چالش شد. حتی در آن زمان با اروپا بر سر تأمین اعتبار ناتو دچار اختلاف شد و اعلام کرده بود که آمریکا چرا باید هزینه امنیت اروپا را بدهد. به همین دلیل پیش بینیها حکایت از این دارد که در صورتی که ترامپ بار دیگر رئیس جمهور آمریکا شود اختلافات در سیاسی در جهان افزایش مییابد و این مساله بازار جهانی را نیز تحت تأثیر قرار میدهد.
بنابراین بسیاری از سرمایه گذاران بزرگ ترجیح میدهند که به دور از نوسانات بازار جهانی سرمایه خود را در بازاری امن یعنی طلا قرار دهند. از طرف دیگر بسیاری از کشورهای آسیایی به دنبال سیاست دلارزدایی به دنبال ایجاد یک اتحاد منطقهای هستند. حتی بسیاری از کشورها توافقاتی مبنی بر استفاده از ارزهای محلی اتخاذ کردهاند. این مساله به کاهش گردش دلار در بازار جهانی ختم میشود. در این موقعیت هرچقدر دلار کمتر مورد استفاده قرار بگیرد ارزش آن در برابر ارزهای دیگر کاهش مییابد. به همین دلیل بسیاری از بانکهای مرکزی کشورها که سرمایههای خود را به شکل اوراق قرضه در بانکهای آمریکا قرار دادهاند به تغییر استراتژی دست زدهاند و منابع اعتباری خود را تبدیل به طلا میکنند.
البته بسیاری از سرمایه گذاران بزرگی که در انتظار ریاست جمهوری ترامپ در آمریکا هستند در صورتی که او شکست بخورد استراتژی سرمایه گذاری خود را تغییر خواهند داد. چراکه او وعده داده که ذخیره بیت کوین فدرال رزرو آمریکا را بالا ببرد همین مساله باعث شد طرفداران او به سمت خرید بیت کوین بروند و با شکست او احتمالاً طلا را جایگزین رمزارز میکنند. حالا باید دید که در چند ماه پیش رو چه تغییراتی در بازار جهانی طلا رخ خواهد داد.
برچسب ها :طلا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0