اشتراک گذاری
بازگشت ساعت کاری بانک‌ها به روال عادی

حذف تمام کارت های بانکی کلید خورد/ تحول در سیستم پرداخت کشور

حذف تدریجی کارت‌های بانکی و حرکت به سمت ابزارهای نوین پرداخت، در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته است.
بازگشت ساعت کاری بانک‌ها به روال عادی

حذف تمام کارت های بانکی کلید خورد/ تحول در سیستم پرداخت کشور

حذف تدریجی کارت‌های بانکی و حرکت به سمت ابزارهای نوین پرداخت، در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته است.

به گزارش شهر بورس، بانک مرکزی گام‌های بلندی در مسیر دیجیتالی کردن سیستم بانکی کشور برداشته و پروژه‌های نوآوری همچون چک الکترونیکی، پرداخت‌های موبایلی و ریال دیجیتال را عملیاتی کرده است. این اقدامات در راستای تسهیل فرآیندهای مالی و افزایش شفافیت در سیستم‌های پرداخت اجرا می‌شود.

چک الکترونیکی؛ جایگزینی برای کارت‌های بانکی

چک‌های الکترونیکی که پیش‌تر در حوزه حقیقی صادر می‌شدند، اکنون با برنامه‌ریزی بانک مرکزی به بخش حقوقی نیز گسترش خواهند یافت. این اقدام می‌تواند سرعت و سهولت بیشتری را در مبادلات مالی به ارمغان آورد.

تحول در پرداخت‌ها؛ از موبایل تا ریال دیجیتال

یکی دیگر از اقدامات کلیدی بانک مرکزی، اجرایی کردن پرداخت‌های موبایلی تا پایان سال جاری است. علاوه بر این، دوره آزمایشی ریال دیجیتال به پایان رسیده و این ارز دیجیتال ملی به مرحله توسعه و کاربرد رسیده است.

تبلیغ درون‌خطی

پروژه میرشتاب و پرداخت‌های بین‌المللی

پروژه میرشتاب، یکی از طرح‌های جدید بانک مرکزی، با هدف توسعه پرداخت‌های مرزی و استفاده از فناوری‌های NFC و توکنازیشن طراحی شده است. تاکنون ۷۵ درصد از بانک‌های منتخب کشور در این پروژه فعال شده‌اند و قرار است تا پایان دی‌ماه، ۳۰ درصد از پذیرندگان جدید نیز به این پروژه بپیوندند. این اقدام، امکان خرید با کارت‌های بانکی روسیه در فروشگاه‌های داخلی را فراهم می‌کند.

چالش‌ها و سیاست‌های کلان بانک مرکزی

بانک مرکزی در زمینه رگولاتوری، سه سیاست اصلی را دنبال می‌کند:

  1. گسترش حوزه‌های آزمایشی در سندباکس‌های بانکی.
  2. ایجاد هاب نوآوری برای حمایت از تکنولوژی‌های مالی.
  3. تقویت فناوری رگ‌تک برای ایجاد مدل‌های کارآمدتر در حوزه نظارت مالی.

همچنین، در حوزه بانکداری باز، کمبود توجه و عقب‌افتادگی از استانداردهای جهانی به عنوان یکی از چالش‌های اصلی مطرح شده است. بانک مرکزی برنامه دارد تا سال آینده این فناوری را به صورت کامل مستقر و سیستم‌های بانکی را یکپارچه کند.

 

منبع: اقتصاد ۱۰۰

آخرین اخبار

اخبار مرتبط

24 تیر 1404
اگر ترامپ بیاید؛ چه سرنوشتی در انتظار طلا و دلار خواهد بود؟
اگر ترامپ بیاید؛ چه سرنوشتی در انتظار طلا و دلار خواهد بود؟
دونالد ترامپ با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی خود، حمایت...
24 تیر 1404 | بخش های خبری
24 تیر 1404
نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران نسبت به استفاده از...
24 تیر 1404 | بخش های خبری
24 تیر 1404
اخبار کدال
اخبار کدال
امروز سه شنبه 24 تیرماه 1404، اطلاعیه‌های متعددی در سایت...
24 تیر 1404 | اخبار کدال
24 تیر 1404
تمام معلمان بخوانند؛ افزایش حقوق فرهنگیان از خرداد
تمام معلمان بخوانند؛ افزایش حقوق فرهنگیان از خرداد
با آغاز سال ۱۴۰۴، حقوق معلمان بر اساس رتبه‌بندی جدید...
24 تیر 1404 | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *