شهربورس
تاریخ انتشار : یکشنبه ۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۰:۲۷
کد خبر : 75565

تصمیم عجیب دانشگاه تهران صدای دانشجویان را درآورد

تصمیم عجیب دانشگاه تهران صدای دانشجویان را درآورد
بر اساس اعلام معاون آموزشی دانشگاه تهران، کلاس‌های این دانشگاه پس از تعطیلات عید نوروز به صورت مجازی برگزار می‌شود.

به گزارش شهر بورس به نقل از اکوایران، نکته حائز اهمیت درباره تصمیم بحث‌برانگیز دانشگاه تهران این است که ابتدا دلیل مجازی شدن کلاس‌ها را سخت بودن تهیه بلیط توسط دانشجویان پس از تعطیلات نوروز و همزمان بودن کلاس‌ها با ماه رمضان اعلام کرده است. این در حالی است که دانشگاه تهران، جزو اولین دانشگاه‌هایی بود که در روز ۱۳ فروردین امسال، یعنی همزمان با آغاز ماه رمضان تصمیم به بازگشایی کلاس‌های حضوری دانشگاه گرفت؛ آن هم پس از دو سال و خرده‌ای آموزش مجازی در شرایط کرونایی.

دانشجویان به این تصمیم اعتراض دارند و این اعتراض را به شکل‌های مختلفی ابراز کرده‌اند؛ از جمع‌‌آوری امضا گرفته تا یادآوری بازگشایی حضوری کلاس‌های همین دانشگاه، همزمان با اولین روز ماه رمضان گذشته و مقایسه آن با رفتار متناقض کنونی.

حالا دلیل دیگری هم پس از دلایل اولیه‌ای که ذکر شد، از سوی دانشگاه اعلام شده است. معاون آموزشی دانشگاه تهران گفته که «زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری مناسبی برای ارائه آموزش‌های الکترونیکی در دانشگاه تهران فراهم شده و در این راستا تصمیم گرفتیم بعد از کرونا نیز از این بستر برای آموزش دانشجویان استفاده کنیم.»

محمد مقیمی – رئیس دانشگاه تهران – نیز در گفت‌وگو با تلویزیون اینترنتی این دانشگاه گفته است: «عملا حضور اکثریت دانشجویان در هفته اول در محیط دانشگاه امکانپذیر نخواهد بود و در هفته دوم نیز بخاطر همزمانی با شب‌های قدر و تعطیلی روز چهارشنبه، کلاس‌های حضوری باید با تاخیر برگزار شود و عملا کمیت و کیفیت آموزش حضوری بسیار پایین خواهد بود. در هفته چهارم نیز به علت تعطیلی روزهای یکشنبه و دوشنبه بخاطر عید سعید فطر و مراجعت دانشجویان به محل سکونت خود، عملا کلاس‌های حضوری تعطیل خواهد شد.»

به گفته مقیمی، در برهه‌هایی از زمان و بویژه در ایام بین‌التعطیلی، آموزش مجازی اثربخش‌تر از آموزش حضوری است و عدم استفاده از این ظرفیت در جای خودش غیرمعقولانه و «خلاف مصالح دانشگاه و بیت‌المال» است.

یکی از گمانه‌زنی‌ها درمورد تصمیم اخیر دانشگاه تهران، احتمال صرفه‌جویی در مصارف مالی است. مقیمی درباره موضوعات مالی دانشگاه گفته است: «سرفصل بودجه رفاهی دانشجویی مشخص و محدود است و مدیریت دانشگاه به عنوان خزانه‌دار و امانتدار بیت‌المال، مکلف است در راستای هدف مربوطه، برای این منابع مدیریت مالی بهینه اعمال کند. اگر در مقطعی در هزینه رفاهی دانشجویی همچون تغدیه و هزینه نگهداری تاسیسات گرمایشی و سرمایشی صرفه‌جویی شود، در مقاطع دیگر صرف ارتقاء کیفیت خدمات رفاهی دانشجویی خواهد شد و از نظر قانونی قابلیت انتقال به سرفصل‌های هزینه‌ای دیگر را ندارد.»


بیشتربخوانید: زمان اعلام نتایج کنکور 1402 مشخص شد


با این حال، برخی دانشجویان علت تصمیم دانشگاه تهران را به دلیل کمبود بودجه می‌دانند؛ آن‌هم در شرایطی که دانشگاه تهران در سال 1401 با رشد 139 درصدی بودجه مواجه شده بود و با حدود 2 هزار و 217 میلیارد تومان، بیشترین افزایش بودجه را نسبت به سایر دانشگاه‌ها داشت. آن‌طور که تسنیم گزارش داده، در سال 1402 نیز بین بودجه 10 دانشگاه بزرگ پایتخت، دانشگاه تهران با رشد 40 درصدی و بودجه‌ای حدود 3 هزار و 310 میلیارد تومان، برای چهارمین سال پیاپی بیشترین بودجه را به خود اختصاص خواهد داد.

برخی دیگر از دانشجویان می‌گویند اگر همه دانشگاه‌های کشور مجازی می‌شدند، شاید پذیرش این تصمیم راحت بود، اما این تعطیلی برای یک دانشگاه در کل کشور اعمال شده و با تجربه‌ای که از کیفیت پایین کلاس‌های مجازی داشته‌ایم، روشی غیرمنطقی است.

عده‌ای از دانشجویان هم از اینکه روند کلاس‌های مجازی پس از ۷ اردیبهشت ادامه‌دار باشد نگرانند و همچنین دانشجویانی که دارای کار عملی، کارورزی و واحدهای آزمایشگاهی هستند یا برای نوشتن پایان‌نامه نیاز به حضور در دانشگاه و شهر تهران و بویژه کتابخانه و سایت دانشگاه را دارند، از این تصمیم گلایه‌مند هستند. در صورتی که دانشجویی بخواهد به ناچار از امکانی مانند اجاره پانسیون یا خوابگاه خصوصی برای این مدت استفاده کند هم باید مبلغی حدود 3 تا 6 میلیون تومان پرداخت کند که برای اغلب دانشجویان به‌صرفه یا قابل پرداخت نیست.

وضعیت نامناسب سرعت اینترنت و دسترسی‌های اینترنت در کشور نیز موضوعی است که این وضعیت را بدتر می‌کند. هرچند بسیاری از دانشجویان از ضعف آموزش مجازی در دوران کرونا انتقاد می‌کنند، اما همان وضعیت نصفه و نیمه هم به لطف برقراری حداقل‌های موجود در بستر اینترنت فراهم شد و حالا که اوضاع اینترنت بسیار بدتر هم شده، قطعا دسترسی بسیاری از دانشجویان بویژه در مناطق دوردست، روستاها و کمتربرخوردار با مشکلات جدی مواجه خواهد شد؛ مشکلاتی که نمونه‌اش را در قطع دسترسی دانش‌آموزان در ماه‌های اخیر که به دلیل آلودگی و برف و زمستان سخت ایران برخی روزها غیرحضوری شده بود، شاهد بودیم.

با وجود این شرایط، بعید است که دانشگاه تهران برای آن دسته از دانشجویانی که مشکل بیشتری با دسترسی به اینترنت یا امکانات لازم برای بهره‌مندی از آموزش مجازی دارند، تدبیر خاصی اندیشیده‌ باشد.

نویسنده:

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

بیست − نه =

خدا یکشنبه , 7 اسفند 1401 - 14:55

هر کس تو این مملکت یک‌جوری خون مردم را تو شیشه میکنه
رئیس دانشگاه تهران هم این اقای مقیمی هم اینطوری میخواد خودی نشون بده
اگر ما میخواستیم بچه هامون از راه دور درس بخونن خوب اینهمه هزینه نمیکردیم تا رتبه ی برتر بشن
پیام نور هم از راه دور دانشجو میپذیره راحت هم میشه ثبت نام کرد کنکور هم نداره
اخه چرا تو این مملکت هیچکس از خدا نمیترسه
خدا شده مترسک مردم ‌‌و مسئولین هر طور که میخوان عمل میکنن از رئیس دانشگاه و وزیر و گرفته تا چی بگم
این از وضع مدرسه ها که هر روز دانش آموزا مسموم میشن
این از وضع دانشگاه فردوسی که دانشجو ها مسموم میشن این هم از دانشگاه تهران که به بهانه واهی مجازی میکنه مثل اینکه بچه گول میزنه
خدایا چرا این همه ظلم پس کجاست خشم و قدرت خدایی

نیلی

کارگزاری بانک صادرات

کارگزاری بانک صادرات

پراپ تریدینگ

کمان