تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۹
زمان مطالعه: 10 دقیقه
کد خبر : 158926

رئیس هیئت مدیره گروه مالی فیروزه در گفت‌وگو با شهر بورس:

تاثیر ترامپ بر اقتصاد کشور چه خواهد بود؟/ تغییرات بزرگ در پرتفوی گروه مالی فیروزه

تاثیر ترامپ بر اقتصاد کشور چه خواهد بود؟/ تغییرات بزرگ در پرتفوی گروه مالی فیروزه
رئیس هیئت مدیره گروه مالی فیروزه گفت: بسیاری از فعالان بازار با مشاهده بازگشت ترامپ ممکن است دچار اضطراب و هیجان شوند که این موضوع در نهایت می‌تواند بر بازار سرمایه و ارز تأثیر بگذارد.

به گزارش شهر بورس، امیر تقی خان تجریشی، رئیس هیئت مدیره و معاونت سرمایه‌گذاری گروه مالی فیروزه در گفت‌وگو با شهر بورس ضمن تشریح ابعاد مختلف فعالیت‌های سرمایه‌گذاری و خدمات مالی این گروه، اظهار داشت: گروه مالی فیروزه دارای دو بخش عمده است؛ یکی بازوی سرمایه‌گذاری و دیگری بازوی خدمات مالی. در بازوی سرمایه‌گذاری، پنج شرکت پذیرفته‌شده در بورس و فرابورس داریم که این شرکت‌ها به‌عنوان بخش عمده‌ای از دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری‌های گروه مالی فیروزه محسوب می‌شوند. علاوه بر این، یک شرکت دیگر نیز در فرآیند پذیرش قرار دارد که مراحل نهایی را طی می‌کند و امیدواریم امسال درج شود.»

وی ادامه داد: در بخش سرمایه‌گذاری ما به‌تازگی شاهد خروج گروه سرآوا از ترکیب سهامداری شرکت‌های سرمایه‌گذاری مرتبط با تکنولوژی بودیم. یکی ا مهم‌ترین این خروج‌ها مربوط به دیجی‌کالا بود که سرآوا سهم خود را به‌طور کامل فروخت و منابع مالی حاصل از آن را بین سهامداران تقسیم کرد. در حال حاضر، شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران که با نماد “وتوسا” شناخته می‌شود، به‌عنوان تنها سهامدار بورسی سرآوا، مبالغ حاصل از این خروج را دریافت کرده است.

تجریشی تصریح کرد: البته این تنها خروجی سرآوا نیست؛ شرکت‌هایی نظیر الوپیک و علی‌بابا نیز در سال‌های گذشته از پرتفوی سرمایه‌گذاری سرآوا خارج شدند. در جدیدترین مجمع عمومی گروه سرآوا که همین هفته گذشته برگزار شد، تصمیمی مبنی بر فروش بزرگ‌ترین دارایی باقی‌مانده آن یعنی هزار دستان گرفته شد. هزار دستان شامل برندهای مشهوری مانند دیوار و کافه بازار است که برای بسیاری از ایرانیان نام‌آشنا هستند. به هیأت مدیره مجوز فروش این دارایی بزرگ داده شد تا در صورت لزوم اقدام به فروش آن کنند.

وضعیت خدمات مالی گروه فیروزه

تجریشی در بخش دیگری از گفت‌وگو به تشریح بازوی خدمات مالی گروه مالی فیروزه پرداخت و عنوان کرد: گروه مالی فیروزه دارای طیف گسترده‌ای از صندوق‌های سرمایه‌گذاری است. این صندوق‌ها شامل انواع صندوق‌های فیکس اینکام (درآمد ثابت)، صندوق‌های شاخصی، صندوق‌های پی‌ای (Private Equity)، صندوق‌های بی‌سی (Venture Capital)، صندوق‌های اهرمی و صندوق‌های بازارگردانی است که همه به سرمایه‌گذاران ایرانی و خارجی ارائه می‌شوند. همچنین، سه صندوق سرمایه‌گذاری داریم که مطابق با قوانین اتحادیه اروپا طراحی شده‌اند و بیش از ۷۰ درصد سرمایه‌گذاری‌های خارجی در ایران از طریق این صندوق‌های اوری‌گولیتد (Avery Colited) صورت می‌گیرد.

خبر مرتبط
مزایای صندوق‌های سرمایه‌گذاری
مزایای صندوق‌های سرمایه‌گذاری

صندوق‌های سرمایه‌گذاری یکی از گزینه‌های محبوب سرمایه‌گذاری در دنیا هستند که توسط افراد حرفه‌ای مدیریت می‌شوند.

معاون سرمایه‌گذاری گروه مالی فیروزه از پذیره نویسی صندوق طلای آتش در هفته‌های آینده خبر داد و گفت: در هفته‌های آینده شاهد پذیره‌نویسی صندوق طلای آتش خواهیم بود که به‌زودی به صندوق‌های سرمایه‌گذاری گروه مالی فیروزه اضافه خواهد شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر، ارزش دارایی‌های تحت مدیریت گروه مالی فیروزه به حدود ۳۸ هزار میلیارد تومان رسیده است، ادامه داد: این میزان از رشد نشان از توسعه چشمگیر این گروه در سال‌های اخیر دارد.

تأثیر بازگشت ترامپ بر اقتصاد ایران و تحلیل تبعات آن

در بخش دیگری از گفت‌وگو، موضوع تأثیر بازگشت احتمالی دونالد ترامپ به قدرت و تأثیرات آن بر اقتصاد ایران مطرح شد. تجریشی درخصوص پیامدهای حضور ترامپ در کاخ سفید، اظهارداشت: بازگشت ترامپ به قدرت، می‌تواند در کوتاه‌مدت و میان‌مدت اثرات متفاوتی بر اقتصاد ایران بگذارد. یکی از مهم‌ترین پارامترهایی که در کوتاه‌مدت می‌تواند تأثیرگذار باشد، واکنش هیجانی بازار است. بسیاری از فعالان بازار با مشاهده چنین رویدادهایی ممکن است دچار اضطراب و هیجان شوند که این موضوع در نهایت می‌تواند بر بازار سرمایه و ارز تأثیر بگذارد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال، پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات و احتمال بازگشت ترامپ، بازار سرمایه ابتدا واکنش منفی نشان داد؛ اما در ادامه روز بازار مثبت شد، چرا که برخی سرمایه‌گذاران بر این باورند که با بازگشت ترامپ، نرخ دلار افزایش خواهد یافت. یکی از چهره‌های تأثیرگذار در این خصوص، وزیر اقتصاد است که سیاست‌های اقتصادی دولت را راهبری می‌کند. ایشان در دوران مدیریت پیشین خود در بانک مرکزی، فاصله میان نرخ دلار نیما و نرخ آزاد را به حدود ۱۵ درصد رساند. این در حالی است که در دولت فعلی، این فاصله به ۳۰ درصد افزایش یافته است. اگر وزیر اقتصاد بتواند این فاصله را کاهش دهد، می‌توان انتظار داشت که بازار سرمایه از این روند منتفع شود.

تجریشی در ادامه به پیامدهای میان‌مدت بازگشت ترامپ نیز اشاره کرد و گفت: در این شرایط دولت به دلیل کسری بودجه و نیاز به تأمین مالی، ممکن است به بازار سرمایه فشار وارد کند. این فشار می‌تواند به شکل افزایش نرخ‌های دولتی و حق مالکانه شرکت‌ها و صنایع صورت گیرد که به نفع بازار سرمایه نخواهد بود. همچنین به دلیل نرخ بهره بالا و محدودیت‌های موجود، دولت نمی‌تواند به‌راحتی نرخ بهره را کاهش دهد که این موضوع به‌عنوان یک بازار رقیب به بازار سهام فشار وارد می‌کند.

توصیه به سرمایه‌گذاران بورسی در شرایط ناپایدار

معاون سرمایه‌گذاری گروه مالی فیروزه در ادامه به توصیه‌هایی برای سرمایه‌گذاران در شرایط فعلی پرداخت و گفت: سرمایه‌گذاری در بازار سهام در شرایط فعلی نیازمند دقت و هوشیاری بالا است. با توجه به تغییرات سریع در بازارهای داخلی و بین‌المللی، سرمایه‌گذاران نمی‌توانند یک استراتژی ثابت را بدون تغییرات به‌کار بگیرند. در چنین شرایطی، پایش و تحلیل مداوم سرمایه‌گذاری‌ها ضروری است و به‌روزرسانی موقعیت‌ها در صورت نیاز، امری حیاتی به‌شمار می‌آید.

وی افزود: همه سرمایه‌گذاران باید با توجه به میزان تحمل ریسک خود، به انتخاب دارایی‌های مناسب بپردازند. در حال حاضر، دارایی‌های امن می‌توانند برای سرمایه‌گذارانی که به دنبال حفظ ارزش دارایی‌های خود هستند، گزینه مناسب‌تری باشند. در مقابل، افرادی که تحمل ریسک بیشتری دارند می‌توانند به سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در بازار سهام نیز فکر کنند. به‌طور کلی، به دلیل شرایط ناپایدار موجود، استراتژی‌های سرمایه‌گذاری باید با دقت بیشتری مدیریت شوند تا ریسک‌ها به حداقل برسد.

 

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون