اشتراک گذاری
سازمان برنامه و بودجه

بودجه سال آینده؛ یارانه نقدی افزایش می‌یابد؟

بودجه سال ۱۴۰۴ با تغییرات مهمی در سیاست‌های ارزی و تخصیص منابع همراه شده است.
سازمان برنامه و بودجه

بودجه سال آینده؛ یارانه نقدی افزایش می‌یابد؟

بودجه سال ۱۴۰۴ با تغییرات مهمی در سیاست‌های ارزی و تخصیص منابع همراه شده است.

به گزارش شهر بورس، بودجه سال ۱۴۰۴ با تغییرات مهمی در سیاست‌های ارزی و تخصیص منابع همراه شده است. یکی از این تغییرات، افزایش ۳۵ درصدی نرخ ارز تخصیصی برای واردات کالاهای اساسی است که از ۲۸,۵۰۰ تومان به ۳۸,۵۰۰ تومان رسیده است. این موضوع در حالی اتفاق افتاده که میزان یارانه‌های معیشتی در بودجه جدید تغییری نکرده و همچنان ثابت باقی مانده است.

افزایش قیمت کالاهای اساسی؛ فشار بیشتر بر معیشت خانوارها

طبق ارقام ارائه‌شده در بودجه ۱۴۰۴، مبلغ تخصیص‌یافته برای واردات کالاهای اساسی ۱۲ میلیارد دلار تعیین شده است، اما رشد نرخ ارز ترجیحی، افزایش هزینه واردات این کالاها را به دنبال خواهد داشت. این افزایش هزینه مستقیماً بر قیمت تمام‌شده کالاهای اساسی برای مصرف‌کنندگان تأثیرگذار خواهد بود و پیش‌بینی می‌شود قیمت این اقلام به طور متوسط ۳۵ درصد افزایش یابد.

چالش‌های پیش روی یارانه‌های معیشتی

یکی از اهداف اصلی تخصیص ارز ترجیحی، کاهش فشار اقتصادی بر معیشت مردم و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر بوده است. اما در بودجه جدید، هیچ برنامه‌ای برای افزایش یارانه‌ها متناسب با رشد قیمت کالاهای اساسی اعلام نشده است. این امر نگرانی‌هایی را درباره کاهش قدرت خرید خانوارها و افزایش فشار اقتصادی بر آن‌ها ایجاد کرده است.

تبلیغ درون‌خطی

رشد هزینه‌های زندگی؛ یارانه‌ها تغییر نمی‌کنند؟

کارشناسان اقتصادی معتقدند که در شرایط افزایش هزینه‌های زندگی، یارانه‌های نقدی و معیشتی باید به تناسب رشد هزینه‌ها افزایش یابد. عدم تغییر در میزان یارانه‌ها، با وجود افزایش نرخ ارز کالاهای اساسی، می‌تواند به افزایش فشار مالی بر خانوارها منجر شود و توان خرید اقشار کم‌درآمد را به شدت کاهش دهد.

منبع: اکوایران

آخرین اخبار

اخبار مرتبط

09 تیر 1404
اخبار کدال
اخبار کدال
امروز دوشنبه 9 تیرماه 1404، اطلاعیه‌های متعددی در سایت کدال...
09 تیر 1404 | اخبار کدال
09 تیر 1404
پیگیری مستمر میلی برای رفع محدودیت‌ها، صیانت از حقوق کاربران و پلتفرم
پیگیری مستمر میلی برای رفع محدودیت‌ها، صیانت از حقوق کاربران و پلتفرم
پلتفرم‌ خرید و فروش طلای آنلاین "میلی" در خصوص مسدود...
09 تیر 1404 | بخش های خبری
09 تیر 1404
09 تیر 1404
بازنشستگان تامین اجتماعی بخوانند/مبلغی اضافه بر عیدی مصوب دولت پرداخت می شود؟
بازنشستگان تامین اجتماعی بخوانند/مبلغی اضافه بر عیدی مصوب دولت پرداخت می شود؟
سازمان تأمین اجتماعی و بانک رفاه کارگران در سال ۱۴۰۴...
09 تیر 1404 | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *