تاریخ انتشار : شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۹
زمان مطالعه: 9 دقیقه
کد خبر : 15451

شهر بورس گزارش می‌دهد؛

بررسی وضعیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری در هفته گذشته

به گزارش شهر بورس، صندوق‌های سرمایه‌گذاری معامله پذیر «سهامی»، «مختلط» و «با درآمد ثابت» در هفته‌ای که گذشت به‌طور متوسط ۱.۱ درصد رشد قیمت را تجربه کردند و خالص ارزش دارایی‌های آنها ۰.۸ درصد افزایش یافت، این در حالی بود که شاخص کل بورس توانست رشد یک درصدی را به ثبت رساند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری در

به گزارش شهر بورس، صندوق‌های سرمایه‌گذاری معامله پذیر «سهامی»، «مختلط» و «با درآمد ثابت» در هفته‌ای که گذشت به‌طور متوسط ۱.۱ درصد رشد قیمت را تجربه کردند و خالص ارزش دارایی‌های آنها ۰.۸ درصد افزایش یافت، این در حالی بود که شاخص کل بورس توانست رشد یک درصدی را به ثبت رساند.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام

بیشترین بازدهی هفتگی مربوط به صندوق زرین کوروش با نماد زرین با ثبت ۴.۷ درصد رشد قیمت بود و NAV این صندوق ۰.۸ درصد افزایش یافت.

بهترین عملکرد هفتگی مربوط به صندوق تجارت شاخصی کاردان (کاردان) بود به‌طوری که NAV آن ۱.۹ درصد ارتقا یافت.

بیشترین سقوط قیمت صندوق‌های قابل معامله در این هفته به صندوق گروه زعفران سحرخیز اختصاص داشت؛ صندوق «سحرخیز» که قیمت آخر هفته قبل آن ۱۰.۸ درصد بالاتر از NAV ابطال بود علی‌رغم افت ۲.۳ درصدی خالص ارزش روز دارایی‌هایش با افت ۶.۶ درصدی قیمت مواجه شد.

همچنین بدون در نظر گرفتن «دارا یکم»، صندوق «سحرخیز» را می‌توان ارزان‌ترین صندوق در شروع هفته بعد نامید؛ زیرا قیمت نهایی۱۴.۷ درصد زیر قیمت تئوریک آن است.

از طرف دیگر کماکان صندوق پالایشی یکم با نماد پالایش نیز به‌عنوان گران‌ترین صندوق با انحراف ۱۷ درصدی قیمت به استقبال هفته بعد رفت.

بیشتر بخوانید: عملکرد هفتگی دارا یکم

صندوق‌های مبتنی بر سکه طلا

در طول هفته گذشته صندوق‌های کالایی مبتنی بر سکه طلا به‌طور میانگین بازده ۱۰.۹ درصدی برای سرمایه‌گذاران خود به ارمغان آوردند، به‌موازات آن گواهی سپرده یک روزه سکه طلای بانک رفاه ۱۰.۴ درصد رشد قیمت داشت و یک درصد پایین‌تر از قیمت سکه بازار آزاد به معاملات این هفته خود پایان داد.

صندوق ETF پشتوانه طلای زرافشان با نماد زر بیشترین بازدهی معادل با ۱۱.۹ درصد گروه صندوق‌های مبتنی بر طلا را به دست آورد و با حباب ۵.۵ درصدی داشت همچنان بیشترین انحراف قیمت را در بین صندوق‌های قابل معامله در اختیار دارد.

ارزش صندوق‌های مختلط

ارزش صندوق‌های مختلط در تا روز سه‌شنبه هفته گذشته به ۱۹.۵۹۵ میلیارد ریال؛ متوسط ارزش هر صندوق مختلط به کمتر از ۱.۴۰۰ میلیارد ریال و متوسط بازدهی هفتگی صندوق‌های مختلط به ۰.۴ درصد مثبت رسیده است.

بهترین عملکرد را دو صندوق مشترک پارس و سپهر آتی به ترتیب با ۱.۳ و ۱.۱ درصد بازدهی مثبت و ضعیف‌ترین عملکرد را نیز دو صندوق مشترک کوثر و تجربه ایرانیان با ۱.۵ و ۰.۵ درصد بازدهی منفی داشته‌اند.

متوسط بازدهی یک ماه و سه ماه گذشته این صندوق‌ها به ترتیب معادل ۲ و ۱.۲ درصد منفی بوده و دریک سال گذشته، بازدهی متوسط این صندوق‌ها به ۲۰ درصد رسیده است.

بهترین عملکرد یک ساله را صندوق قابل معامله سپهر اندیشه نوین با ۴۲.۹ درصد بازدهی مثبت و ضعیف‌ترین بازدهی را نیز صندوق نواندیشان با ۴.۷ درصد بازدهی منفی از آن خود کرده است.

در هفته گذشته شاهد خروج ۱۱۹ میلیارد ریال منابع مالی از صندوق‌های مختلط بودیم. بیشترین خروج سرمایه از صندوق تجربه ایرانیان به ارزش ۷۴.۴ میلیارد ریال صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: آخرین قیمت از اولین صندوق دولتی

ارزش صندوق‌های با درآمد ثابت

ارزش کل صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت در مدت مذکور به ۳۳۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

متوسط ارزش هر صندوق در ۷۵ صندوق مورد بررسی به ۴.۴۳۰ میلیارد تومان رسیده است.

همچنان دو صندوق گنجینه زرین شهر و لوتوس پارسیان پرارزش‌ترین صندوق‌های با درآمد ثابت محسوب می‌گردند.متوسط بازدهی یک‌ماهه صندوق‌های با درآمد ثابت به ۱.۴ درصد مثبت رسیده است.

بهترین عملکرد ماهیانه را دو صندوق توازن معیار و بانک خاورمیانه به ترتیب با ۲.۳ و ۱.۹ درصد بازدهی مثبت داشته‌اند.

ضعیف‌ترین عملکرد نیز مربوط به دو صندوق پیشگامان سرمایه نوآفرین و مشترک صنعت و معدن با ۱.۶ و ۱.۳ درصد بازدهی منفی بوده است.

بیشتر بخوانید: افت صندوق‌های سرمایه‌گذاری به واسطه ریزش دلار

همچنین متوسط بازدهی سه‌ماهه این صندوق‌ها به ۴.۳ درصد مثبت رسیده که بهترین عملکرد سه‌ماهه را صندوق حکم آشنای ایرانیان با ۵.۳ درصد بازدهی مثبت به خود اختصاص داد.

دریک سال منتهی به این زمان، متوسط بازدهی صندوق‌های با درآمد ثابت به ۲۱.۷ درصد مثبت رسیده است.

بهترین عملکرد یک ساله را دو صندوق پاداش سرمایه بهگزین و الماس بیمه دی به ترتیب با ۳۳.۴ و ۳۳.۲ درصد بازدهی داشته‌اند و ضعیف‌ترین عملکرد را نیز دو صندوق صبای هدف و توسعه سرمایه نیکی با ۱۴.۷ و ۱۵.۶ درصد بازدهی داشته‌اند.

در هفته گذشته شاهد خروج ۱۱.۸۸۷ میلیارد ریال سرمایه از صندوق‌های با درآمد ثابت بودیم. بیشترین خروج سرمایه از دو صندوق درآمد ثابت کمند و کیانو به ترتیب با ۶.۲۵۵ و ۳.۸۶۴ میلیارد ریال صورت گرفته و بیشترین جذب سرمایه نیز در دو صندوق آتیه نوین و درآمد ثابت کاردان به ترتیب با ۶.۸۰۷ و ۶.۳۸۱ میلیارد ریال صورت گرفته است.

به‌این‌ترتیب با بررسی وضعیت بازار می‌توان گفت که این صندوق‌ها وضعیت مطلوبی را تجربه می‌کنند و بسیاری از آنان مستعد رشد هستند و سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها می‌تواند در بلندمدت سود بسیاری خوبی برای سرمایه‌گذاران پدید سازد. البته نباید فراموش کرد که نوسان ذات بازار بود و ممکن است این صندوق‌ها گاهی روند افزایشی و گاهی روند کاهشی داشته باشند اما به‌طورکلی برای سرمایه‌گذاری مناسب هستند.

نویسنده:

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

نیلی

کیش اینوکس

بانک توسعه تعاون

کارگزاری بانک صادرات