به گزارش شهر بورس، قیمت طلا و سکه در هفتهای که رو به پایان است، نوساناتی را پشت سر گذاشت. طلای 18 عیار البته روند باثباتتری را تجربه کرد و نوسانات آن شدید نبود. اما قیمت سکه امامی بین کانال 27 و 28 میلیون تومانی رفت و برگشت داشت و سکه بهار آزادی این روند را بین دو کانال 24 و 25 میلیون تومانی تجربه کرد. قیمت انس در این هفته چندان نوسانی نبود. قیمت دلاراما رفت و برگشت به کانال 48 و 49 هزار تومانی را پشت سرگذاشت.
برخی کارشناسان و فعالان بازار، معتقدند این روندهای نوسانی در بازارهای داخلی ایران، تحت تاثیر تلاش دولت برای سرکوب قیمتی و جدال میان افزایشیها و کاهشیهای بازار ایجاد شده است. در این شرایط، کارشناسان در مورد شرایط و آینده بازار طلا و سکه چه میگویند؟ تحلیل پنج کارشناس اقتصادی را در ادامه میخوانید.
فلاحیان: تاثیر نقدینگی و افزایش پایه پولی را نمیتوان انکار کرد
جواد فلاحیان کارشناس اقتصادی با اشاره به تاثیر اخبار مساعد سیاسی بر روند قیمت در بازارهای مالی گفت: «روند قیمت در بازارهای مالی ناشی از اخبار مساعد سیاسی، انجام توافقات با کشورهای مجاور و برخی تهدیدها و بخشنامههای دستوری در نوسان کاهشی محدودی قرار گرفته است. باید توجه داشت کاهش قیمت روزهای گذشته در واقع کاهش نیست و همان افت هیجانات اولیه در بازار است.»
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر تاثیر موضوعات کلان اقتصادی بر قیمت طلا و سکه گفت: «تاثیر نقدینگی و افزایش پایه پولی را نمیتوان انکار کرد. هر چند اقدامات سیاستگذار برای مهار قیمتها مقطعی است و قیمتها مسیر حرکتی خود را میروند.»
وی در ادامه افزود: «با وجود نوسانات قیمت دلار، قیمت طلا و سکه نیز از همین نوسانات پیروی میکند. سکه همیشه حباب دارد و معمولا در رشد قیمت، حباب بزرگتر و در ریزشها حباب کوچکتر میشود.»
فلاحیان گفت: «بازار طلا همبستگی بالایی با قیمت دلار دارد. اما وقتی قیمت دلار پایین میآید شدت کاهش قیمت سکه بیشتر میشود. در ریزشهای دلار ریزش شدیدتری در طلا داریم و آن هم به خاطر حباب در بازار فلز زرد است.»
آقابزرگی: حباب سکه به حداقل خود رسیده است
فردین آقابزرگی کارشناس اقتصادی نیز با اشاره به اثرپذیری قیمت طلا و سکه از دلار و انس جهانی گفت: «وقتی قیمت دلار روند ثابتی داشته باشد، اشتیاق خرید برای سرمایهگذاری در بازار طلا و سکه کاهش مییابد. این در حالی است که حباب سکه به حداقل خود رسیده است.»