اشتراک گذاری
بورس منتظر عبور از بحران - آینده روشن در انتظار نمادهای کامودیتی محور - جو هیجانی بورس - امیرعلی امیرباقری - بررسی مزایای برگزاری مجامع شرکت های بورسی بورس هفته آینده چه می شود؟

شهر بورس گزارش می‌دهد؛
آینده روشن در انتظار نمادهای کامودیتی محور/ ومعادن خواهد درخشید

ورود محصولات فولادی به بورس کالا و حذف قیمت گذاری دستوری نشان می‌دهد که آینده روشن در انتظار نمادهای کامودیتی محور از جمله ومعادن است.
بورس منتظر عبور از بحران - آینده روشن در انتظار نمادهای کامودیتی محور - جو هیجانی بورس - امیرعلی امیرباقری - بررسی مزایای برگزاری مجامع شرکت های بورسی بورس هفته آینده چه می شود؟

شهر بورس گزارش می‌دهد؛
آینده روشن در انتظار نمادهای کامودیتی محور/ ومعادن خواهد درخشید

ورود محصولات فولادی به بورس کالا و حذف قیمت گذاری دستوری نشان می‌دهد که آینده روشن در انتظار نمادهای کامودیتی محور از جمله ومعادن است.

به گزارش شهر بورس، کامودیتی کالایی است که قابلیت مبادله با کالاهای مشابه را داشته باشد. کامودیتی‌ها به صورت رایج به سه دستی کامودیتی سخت (یعنی کامودیتی هایی که به صورت طبیعی در طبیعت موجود اند. مانند طلا، نفت و…) کامودیتی نرم (که غالبا در دسته محصولات کشاورزی و تحت شرایط آب و هوایی قرار دارند. نظیر سویا، گندم و…) و کامودیتی فلزات اساسی (نظیر فولاد، مس، آلومینیوم و…) تقسیم می‌شوند.

این کالاها عموماً مواد اولیه صنایع هستند؛ بازار کامودیتی ها شاید تلاطم و سوددهی بازار‌های مالی دیگر را نداشته باشد، اما رکن مثبت آن این است که تحت تاثیر بازار تورمی شرایط خوبی از خود نشان می‌دهد. به بیان دیگر در شرایط تورمی موفق به حفظ ارزش خود می‌شود.

چین، به عنوان بزرگترین مصرف‌کننده کامودیتی‌ها در جهان پس از پیدایش ویروس کووید 19، سیاست‌های مختلفی را در تجارت و صنعت پیش گرفت که سیاست کویید صفر از جمله این سیاست‌ها بود.

تبلیغ درون‌خطی

بیشتر بخوانید: تحلیل تکنیکال ومعادن


اما حالا این کشور، با کنار گذاشتن سیاست کویید صفر، تقاضای خود برای کامودیتی‌ها را افزایش داده است و در نتیجه بازار کامودیتی‌ها بازاری با چشم انداز مثبت و رو به ثبات است.

افزایش تقاضای کامودیتی منجر به افزایش قیمت این کالا می‌شود و طبیعتاً شرکت‌های معدنی و کامودیتی محور در کشوری همچون ایران، که تقریبا 70 درصد اقتصاد آن وابسته به صنعت کامودیتی‌هاست منتفع خواهند شد.

از میان این شرکت‌ها، شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات که با نماد «ومعادن» در بازار سرمایه پذیرفته شده است، به عنوان بزرگترین هلدینگ سرمایه‌گذاری حوزه معادن در کشور سهم بزرگی در سبد سرمایه‌گذاران این حوزه دارد.

نماد ومعادن در تولیدات زنجیره فولاد چشمگیر است. این شرکت با هدف تکمیل زنجیره از بخش‌های بالا دست مانند اکتشاف شروع به سرمایه گذاری کرده و این سرمایه گذاری را تا پایین دست ادامه داده است.

تولید ۵۷ درصد از نولیدات کنسانتره، ۳۷ درصد از گندله، ۲۳ از آهن اسفنجی و ۱۳ از فولاد کشور تا کنون در کارنامه «ومعادن» به ثبت رسیده است.

مشتریان این شرکت غالبا شرکت‌های داخلی هستند و با توجه به اینکه سهامداران عمده ومعادن، خود مصرف کننده مواد اولیه هستند، ریسک خرید سهم این شرکت و وابستگی فروش آن به بازارهای جهانی کاهش پیدا می‌کند.

از طرف دیگر ورود محصولات زنجیره تولید فولاد به بورس کالا باعث وابستگی قیمت‌ها به مکانیسم بازار و در نتیجه حذف قیمت گذاری دستوری می‌شود و این یعنی تصور آینده‌ای روشن برای سهم‌های کامودیتی محور نظیر ومعادن.


بیشتر بخوانید: رونمایی از مهم ترین طرح ها و برنامه های ومعادن


از طرف دیگر، سهم 70 هزار میلیارد تومانی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن در طرح «پیشرانان پیشرفت اقتصادی» و پیشرفت قابل توجه بعضی از این پروژه‌ها نظیر نیروگاه 360 مگاواتی سمنان که در آستانه افتتاح قرار دارد، نویدبخش سودآوری سهام این شرکت در بازار سرمایه است.

پروژه‌های اکتشافی «ومعادن» در راستای توسعه معادن کشور با موفقیت‌هایی همراه بوده است که برخی از آن‌ها مانند «افزایش ظرفیت معادن سنگ آهن صبانور» در رسانه‌های کشور بازتاب داده‌شده‌اند و برخی دیگر پس از رسیدن به مراحل مطلوب، به سهامداران و فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی اطلاع داده خواهد شد.

تمام اقدامات ذکر شده منجر به بنیادین‌تر شدن سهام «ومعادن» در بازار پر تلاطم بورس اوراق بهادار تهران خواهد شد که رشد بیش از ۳۰ درصدی قیمت سهام «ومعادن» طی یک ماه اخیر نشان از بنیاد قدرتمند این سهم دارد.

گزارش از ابوالفضل برجی مرندی

اخبار مرتبط

14 تیر 1404
تعیین تکلیف نیرو‌های شرکتی در دولت چهاردهم آغاز شد
تعیین تکلیف نیرو‌های شرکتی در دولت چهاردهم آغاز شد
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور...
14 تیر 1404 | بخش های خبری
14 تیر 1404
چرا برق قطع می‌شود؟
چرا برق قطع می‌شود؟
مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع برق ایران (توانیر) از...
14 تیر 1404 | بخش های خبری
14 تیر 1404
فروش بلیت پروازهای اربعین از ۱۲ شهریور آغاز می شود
فروش بلیت پروازهای اربعین از ۱۲ شهریور آغاز می شود
آخرین وضعیت پروازها و بلیت‌فروشی برای پروازهای هواپیما اعلام شد.
14 تیر 1404 | بخش های خبری
14 تیر 1404
تزریق 2 میلیارد دلار ارز به صنعت خودروسازی توسط بانک مرکزی
تزریق 2 میلیارد دلار ارز به صنعت خودروسازی توسط بانک مرکزی
قیمت کارخانه خودروهای اتومات ایرانی را در این گزارش بخوانید.
14 تیر 1404 | بازار خودرو

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *