شهر بورس گزارش میدهد؛
تابستان نیامده، تهدید قطعی برق جدی شد

به گزارش شهر بورس، ناترازی انرژی سالهاست که تولید را تحت فشار قرار داده و حالا به یکی از چالشهای جدی اقتصاد ایران تبدیل شده است. در زمستان، کمبود گاز بسیاری از صنایع را با کاهش تولید و افت سودآوری مواجه کرده و حالا تابستان نیامده، تهدید قطعی برق باز هم مطرح شده است.
این مشکلات، علاوه بر تأثیر مستقیم بر تولید و عملکرد شرکتها، بر بازار سرمایه نیز سایه انداخته و باعث افزایش عدم قطعیت برای سرمایهگذاران شده است. در این میان، موضوعاتی همچون واگذاری ایرانخودرو، افزایش جذابیت بازارهای موازی مانند طلا و ارز، و کاهش جذابیت صندوقهای درآمد ثابت نیز توجه فعالان اقتصادی را به خود جلب کرده است.

مهدی دلبری در گفتوگو با شهر بورس، با اشاره به شرایط فعلی بازار سرمایه، اظهار داشت: بورس طی دو سه ماه اخیر شرایط نسبتاً خوبی را تجربه کرده؛ این در حالی است که برخی بنگاههای تولیدی به لحاظ سالانه حدود ۲۱۲ درصد رشد داشتهاند. با این حال، بورس همچنان نسبت به دلار عقبتر است و نمیتوان شرایط بازار را عالی توصیف کرد.
وی افزود: صورتهای مالی شرکتها نیز جذاب نبوده و حاشیه سود فصلی در حال کاهش است. برای مثال، در فصل پاییز شاهد کاهش سودآوری شرکتها بودیم. هرچند که افزایش دلار توافقی تا حدی توانست کاهش فروش ناشی از قطعی گاز و برق را جبران کند، اما به طور کلی وضعیت مطلوبی نداریم.
این کارشناس اقتصادی به یکی از اخبار مهم اخیر یعنی واگذاری ایرانخودرو اشاره کرد و گفت: بحث واگذاری ایرانخودرو در حال حاضر از اهمیت زیادی برخوردار است اما در کوتاهمدت بعید میدانم این فرآیند بهطور کامل اجرا شود. چسبندگی که وزارتخانهها و مدیران به این صنعت دارند، باعث میشود که حل این مسئله در کوتاهمدت امکانپذیر نباشد. با این حال، اگر این واگذاری صورت گیرد، قطعاً مشابه آنچه در صنایع دیگر مانند فولاد و پتروشیمی در فرآیند خصوصیسازی واقعی شاهد بودهایم، میتوانیم شاهد بهبود عملکرد و شرایط این صنعت نیز باشیم.
وی همچنین به جذابیت روزافزون صندوقهای طلا اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، تقاضا برای صندوقهای طلا بسیار بالا است و حتی بازارهایی مانند نقره و زعفران نیز توجه زیادی را جلب کردهاند. در کنار اینها، صندوقهای کالایی و NPV (Net Present Value) نیز به افزایش جذابیت کمک کردهاند. اما باید توجه داشت که رقبای مهمی مانند پلتفرمهای آنلاین برای فروش طلا و ارزها به راحتی فعالیت میکنند و این بیاعتمادی نسبت به سیستم بانکی و بازار سرمایه موجب میشود که مردم بیشتر به این بازارها جذب شوند.
این کارشناس اقتصادی به تحلیل وضعیت صندوقهای درآمد ثابت پرداخت و گفت: عدم جذابیت صندوقهای درآمد ثابت به وضوح مشهود است. مردم به دلیل تورم و عقبماندگی بازدهی از این صندوقها، تمایل دارند منابع خود را از این صندوقها خارج کرده و به سمت بازارهای طلا و ارز حرکت کنند.
وی به پیشبینی آینده بازار سرمایه پراخت و گفت: احتمالاً شاهد قطعی برق شدیدتری در ۶ ماه اول سال آینده خواهیم بود که میتواند تاثیر زیادی بر بازار سرمایه و جذب سرمایهگذاران داشته باشد.
این کارشناس توصیههایی برای سرمایهگذاران مطرح کرد و گفت: توصیه من به سرمایهگذاران این است که پرتفوی متنوعی داشته باشند. به عبارت دیگر، تنها به سهام یا صندوقهای فیکس بسنده نکنند. بلکه باید ترکیبی از سهام، صندوقهای فیکس، ابزارهای ارزی و صندوقهای طلا در پرتفوی خود داشته باشند، زیرا ابهامات زیادی در فضای منطقهای و سیاست خارجی وجود دارد که پیشبینی وضعیت آینده بازارها را دشوار میکند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0