درخواست قطعهسازان برای احیای مکانیسم مچینگ و رفع دلالبازی در بورس
به گزارش پایگاه خبری شهر بورس، مکانیسم مچینگ ، معاملاتی است که تولیدکننده، کالاهای خود را براساس کشف نرخ بورس به خریداران در کارخانه تحویل میدهد. «آرش محبی نژاد» امروز شنبه در گفتوگویی، افزود: عرضه مواد اولیه یکی از موضوعات بسیار مهم و چالش برانگیز در پاییندست جریان تولید است و این روزها، شیوه خرید
به گزارش پایگاه خبری شهر بورس، مکانیسم مچینگ ، معاملاتی است که تولیدکننده، کالاهای خود را براساس کشف نرخ بورس به خریداران در کارخانه تحویل میدهد. «آرش محبی نژاد» امروز شنبه در گفتوگویی، افزود: عرضه مواد اولیه یکی از موضوعات بسیار مهم و چالش برانگیز در پاییندست جریان تولید است و این روزها، شیوه خرید مواد اولیه از بورس مشکلات عدیدهای را برای تولید کنندگان و بحث مکانیسم مچینگ ایجاد کرده است.
وی بیان داشت: مشکل آنجاست که با عرضه در بورس، هر کس که قیمت بالاتری ارائه داده و نقدینگی بیشتری داشته باشد، میتواند آن کالا را خریداری کند و به این ترتیب، در عمل، ارتباط کیفی، مهندسی و تشکیلاتی بین تامین کنندگان مواد اولیه و مشتریان صنعتگر از بین میرود.
این مقام صنفی، به جلسه اخیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعهسازی کشور با شرکت فولاد مبارکه اشاره کرد که در آن، یکی از درخواستهای اعضای انجمن، عرضه محصولات فولادی با احیای سیستم مچینگ بود تا فولادیها بتوانند به اندازه کافی ورق فولادی و سایر محصولات مورد نیاز قطعهسازان و خودروسازان را عرضه کنند.
وی یادآور شد: اکنون در بسیاری موارد، صنعت خودرو و قطعهسازی نیاز به تغییر، توسعه و به روز آوری محصولات دارد و عرضه مواد اولیه در بورس برای تولیدکنندگان خودرو و قطعه سازان که هر روز با مشخصات فنی متفاوتی مواجهند و نیازهایشان تغییر میکند، نمیتواند شیوهای پویا بوده و پاسخگوی نیازهایشان باشد.
بیشتر بخوانید؛
ماشینسازی تبریز باید در بازار سرمایه عرضه شود/ دخالت دولت در بورس عامل سلب اعتماد عمومی
محبی نژاد تاکید کرد: درخواست صریح قطعهسازان کشور از فولادسازان و سایر عرضه کنندگان مواد اولیه، همچنین از دولت و مجلس این است که اجازه بدهند با احیای مکانیسم مچینگ، مایحتاج خود را به طور مستقیم از تولید کننده اولیه بخرند که در این صورت، دست دلالان و واسطهگران نیز کوتاه میشود.
وی ادامه داد: به این ترتیب قطعه سازان به جای اینکه مایحتاج خود را از بازار آزاد از دلال و واسطه و با قیمت های بالا خریداری کنند، به طور مستقیم از فولادسازان و سایر عرضه کنندگان مواد اولیه تهیه کرده و در این فرآیند، کیفیت محصولات باید بین مشتری صنعتی و فولادسازان، همچنین نیازهای جدید قابل مذاکره بوده و تحقیق و توسعه مشترک انجام شود.
برپایه این گزارش ایرنا، در جلسه قطعهسازان با فولاد مبارکه از لزوم اعطای اعتبار اسنادی با توجه به مشکلات نقدینگی قطعهسازان، امکانپذیر نبودن تامین محصولات کیفی با ابعاد مورد نیاز تولیدکنندگان، بالا رفتن ریسک تولید و ممکن نبودن برنامه ریزی درست برای تامین قطعات مورد نیاز، به عنوان برخی دلایل احیای سیستم مچینگ عنوان شده است.
اکنون از حدود یک هزار و ۲۰۰ قطعهساز رسمی فعال در ردههای ۱، ۲ و ۳ با جمعیت حدود ۵۵۰ هزار نفری، نزدیک به ۴۰۰ واحد تعطیل و نیمه تعطیل هستند. کل مطالبات زنجیره تامین داخلی از خودروسازان به حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان رسیده که بیش از ۱۴ هزار میلیارد تومان آن مطالبات معوق است.
برچسب ها :اقتصاد ایران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0