زنگنه: اتاق تاریک در نفت نداریم/ از خام فروشی دوری میکنیم
به گزارش پایگاه خبری شهر بورس، «بیژن زنگنه» امروز سه شنبه در جلسه علنی مجلس با بیان اینکه وزارت نفت در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی هشت محور اصلی را اجرا کرده گفت: این هشت محور شامل افزایش ظرفیت تولید از میادین مشترک نفت و گاز، دوری از خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش
به گزارش پایگاه خبری شهر بورس، «بیژن زنگنه» امروز سه شنبه در جلسه علنی مجلس با بیان اینکه وزارت نفت در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی هشت محور اصلی را اجرا کرده گفت: این هشت محور شامل افزایش ظرفیت تولید از میادین مشترک نفت و گاز، دوری از خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش در صنایع پالایشی و پتروشیمی، توسعه گازرسانی، افزایش صادرات محصولات پتروشیمی و فرآورده های نفتی، حمایت از ساخت داخل و شرکت های دانش بنیان، جمع آوری گازهای همراه نفت، ریل گذاری برای آینده صنعت نفت و مقابله با تحریم ها بوده است.
وی با اشاره به اینکه برای توسعه میادین مشترک، اولویت بندی انجام شد، افزود: به همه آنها پرداختیم و مهمترین میادین شامل میادین غرب کارون و افزایش ظرفیت تولید از پارس جنوبی بود.
به گفته زنگنه تولید از میادین غرب کارون از ۷ هزار بشکه در روز در سال ۹۲ به ظرفیت ۴۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است. همچنین قراردادهای نفتی برای میادین مشترک دیگر بسته شد.
ایران در پارس جنوبی از قطر جلوتر است
وی تاکید کرد: ۱۷ فاز پارس جنوبی در دریا تمام شده و تنها یک پالایشگاه مانده که تاثیر زیادی در تولید ندارد و با این اقدامات تمدن صنعتی در این منطقه تکمیل شده است.
وزیر نفت افزود: تولید ایران از پارس جنوبی در سال ۹۲ حدود ۲۸۰ میلیون متر مکعب در روز بود که این عدد اکنون به ۷۰۰ میلیون متر مکعب رسیده است. اکنون تولید گاز ایران در پارس جنوبی از همسایه بیشتر است با اینکه حجم مخزن ما کمتر است.
زنگنه گفت: ایران تا کنون ۱۵۰ میلیارد دلار در پارس جنوبی سرمایه گذاری کرده است.
وی ادامه داد: طرح های دیگری برای نگهداشت تولید از سال ۹۷ آغاز شده و ۲۳ قرارداد نیز به صورت ای پی سی به امضا رسیده است که دو طرح آن توسط رئیس مجلس شورای اسلامی، آغاز شد.
زنگنه با بیان اینکه خط لوله گوره جاسک برای تنوع مبادی صادراتی در دستور کار قرار گرفت، گفت: خط لوله هزار کیلومتری آخر امسال تمام می شود و یک میلیون نفت از گوره به جاسک منتقل و صادر خواهد شد.
وی ادامه داد: گازرسانی صورت گرفته در کشور معادل ۲.۶ میلیون بشکه نفت است و اگر قرار بود این سوخت با فرآورده های نفتی تامین شود، لازم بود تا معادل ۱۰ پالایشگاه ۲۶۰ هزار بشکه ای در کشور احداث می شد. اما این سوخت بدون آسیب به محیط زیست تامین شد.
به گفته وزیر نفت، صنعت گاز و صنعت پتروشیمی هر دو محصول جمهوری اسلامی هستند، زیرا اگرچه در پیش از انقلاب در بخش نفت اقداماتی انجام شده بود اما صنایع گاز و پتروشیمی هر دو مولود جمهوری اسلامی هستند.
افزایش ۲۵ میلیون تنی ظرفیت تولید پتروشیمی در سال ۹۹
وی به جدایی از خام فروشی در صنایع نفت و گاز اشاره کرد و گفت: در پتروشیمی توانستیم تولید را از ۵۶ میلیون تن در سال ۹۲ به ۶۶ میلیون تن در سال ۹۸ برسانیم و امسال نیز با بهره برداری از ۱۷ طرح دیگر پتروشیمی ۲۵ میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی ایران افزوده می شود.
زنگنه ادامه داد: تا پایان سال ۱۴۰۰ نیز ظرفیت تولید پتروشیمی ایران به ۱۰۰ میلیون تن در سال با ارزش ۲۵ میلیارد دلار می رسد.
وی با بیان اینکه با جهش سوم در سال ۱۴۰۴، ظرفیت تولید پتروشیمی به ۱۳۳ میلیون تن و ارزش آن نیز به ۳۷ میلیارد دلار افزایش پیدا خواهد کرد، افزود: این موضوع مورد توجه مقام معظم رهبری است.
وزیر نفت با اشاره به افزایش ظرفیت پالایشی کشور، گفت: ظرفیت پالایشی کشور که در سال ۹۱ حدود ۱.۸ میلیون بشکه بود، اکنون به ۲.۱ میلیون بشکه رسیده است، گفت: صادرات فرآورده های نفتی با توسعه پالایشگاه ها و همچنین بهبود گازرسانی در مقایسه با سال ۹۱، چهار برابر شده است.
دوری از خام فروشی
به گفته زنگنه، دوری از خام فروشی و دور زدن تحریم ها را توانستیم محقق کنیم.
وی تاکید کرد: ظرفیت تولید بنزین ایران در سال ۹۱، حدود ۵۲ میلیون لیتر بوده که این عدد در سال ۹۸ به ۱۰۷ میلیون لیتر افزایش پیدا کرده است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه طرح های سیراف نیز در جریان است، ادامه داد: در طرح های نوسازی و بهسازی پالایشگاه های آبادان، تبریز، بندرعباس، اصفهان و پالایشگاه اراک نیز در دستور کار است. همچنین قانون حمایت از پتروپالایشگاه ها نیز اجرایی شده است.
به گفته وزیر نفت به دنبال آن هستیم تا صنایع پیشران پتروشیمی مجوز بگیرند و معافیت مالیاتی، تنفس خوراک و تسهیلات پلکانی را در نظر گرفته ایم.
وی با اشاره به اینکه در صنایع پالایشی ۵ میلیارد دلار فرآورده به صنایع پایین دستی عرضه می شود، گفت: این خوراک شامل نفتا، نفت سفید، لوبکات، وکیوم باتوم و … می شود.
زنگنه توسعه گازرسانی را ابتکار مشترک مجلس و دولت دانست و افزود: اکنون ۸۳ درصد جمعیت روستایی و ۹۹ درصد جمعیت شهری و در مجموع ۹۴ درصد جمعیت کشور به شبکه گاز متصل هستند.
براساس گزارش ایرنا، وی ادامه داد: تعداد روستاهای گازرسانی شده از ۱۴ هزار روستا در سال ۹۲ به ۳۱ هزار رسیده در شرایط فعلی رسیده است تا پوشش گازرسانی را به ۹۵ درصد برسانیم. همچنین سوخت مایع نیروگاه از ۴۳ به ۱۰ درصد رسید.
بیشتر بخوانید؛
رشد ۲.۵ درصدی شاخص کل در دقایق ابتدایی/ بازگشت تقاضا به اکثر نمادها
همه مشمولان سهام عدالت در سجام ثبتنام کنند
نوسان ۸۰۰ هزار تومانی سکه/ آخرین قیمت طلا تا پیش از امروز
آمادگی وزارت نفت برای تامین خوراک پالایشگاههای کوچک
زنگنه بر تامین خوراک پالایشگاههای کوچک تاکید کرد و گفت: هر کسی که از ما نفت خام و میعانات میخواهد حاضریم به صورت قرارداد مستقیم و یا در بورس آن را تحویل دهیم.
وی تاکید کرد:امسال ۷ میلیون تن فرآورده نفتی در بورس انرژی فروخته شده است.
زنگنه ادامه داد: ما در کشور اتاق تاریک نداریم اما برای دشمنان این اتاق وجود دارد.
وزیر نفت با اشاره به اینکه گازرسانی با قدرت انجام می شود، گفت: طبق مصوبات شورای اقتصاد هزینه هر انشعاب نباید بیشتر از ۲۰ میلیون تومان شود اما در مناطقی این عدد تا ۱۰۰ میلیون تومان نیز برآورد میشود.
وی با تاکید بر اینکه همه تحریمند، پتروشیمی هم تحریم است، افزود: هر چه صادر میکنیم به اسم ایران نیست. البته توضیح برنامههای دور زدن تحریم، توضیح نقشههای عملیات در زمان جنگ است و تنها میتوانیم دستاوردها را مطرح کنیم.
زنگنه با تاکید بر اینکه سهمیهبندی بنزین را مگر من لغو کردم؟ گفت: تک نرخی شدن بنزین در سال ۱۳۹۴ تصمیم دولت بوده و مجلس هم مخالفتی نداشته و افزایش مصرف هم ناشی از آن نبوده است.
برچسب ها :بیژن زنگنه ، دولت ، مجلس شورای اسلامی ، وزیر نفت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0