تاریخ انتشار : سه شنبه ۱ آذر ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۹
زمان مطالعه: 3 دقیقه
کد خبر : 61134

بورس ترکیه رکورد زد

بورس ترکیه رکورد زد
شاخص قیمت سهام ۱۰۰ شرکت برتر بورس ترکیه در جریان معاملات سال ۲۰۲۲میلادی، بر مبنای دلار آمریکا ۷۸ درصد و بر پایه لیر ترکیه بیش از ۱۵۰ درصد افزایش یافت. این رشد از سال ۱۹۹۹ تا کنون بی‌سابقه بوده است.

به گزارش شهربورس، بورس ترکیه در سالی که اکثر بازارهای سهام در سراسر جهان در رکود معاملات یا نوسان نزولی قیمت‌ها و شاخص‌ها گرفتارند، بهترین عملکرد خود را طی ۲۳ سال گذشته ثبت کرد.

به اعتقاد کارشناسان، رشد کم سابقه شاخص بورس استانبول بیش از همه متاثر از بدل شدن این بازار به «پناهگاهِ پس‌اندازهای گریزان از دچار شدن به افت ارزشِ ناشی از جهش نرخ تورم در ترکیه» است.

نرخ تورم در ماه اکتبر از ۸۵ درصد نیز فراتر رفت، نرخی که در ۲۴ سال گذشته و از ژوئن ۱۹۹۸ تا کنون بی‌سابقه بود. پیش‌بینی بانک مرکزی ترکیه نیز نشان می‌دهد که نرخ تورم در این کشور تا پایان سال جاری میلادی به پایین‌تر از ۶۵.۲ درصد نخواهد رسید و همچنان جزء بالاترین نرخ‌های تورم در جهان باقی خواهد ماند. ‌


بیشتر بخوانید:عباس کشوری: انتظار تداوم حمایت ها از بورس وجود دارد


افزایش نرخ تورم در ترکیه از پاییز گذشته و در پی اقدام بانک مرکزی این کشور مبنی بر کاهش نرخ بهره پایه از ۱۹ به ۱۴ درصد همزمان با سقوط ارزش لیر و تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، سرعت گرفت. بانک مرکزی ترکیه تحت فشار رئیس جمهوری این کشور، نرخ بهره را طی یکسال گذشته به ۱۰.۵ درصد رسانده است.

روند صعودی نرخ تورم و ادامه کاهش نرخ بهره بانکی موجب شده تا سرمایه‌گذاری در بورس در میان مردم ترکیه محبوب شود. چنان که بر اساس آمار سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار ترکیه، تعداد کدهای معاملاتی باز شده برای سرمایه گذاران خرد از ابتدای سال جاری میلادی تا ۱۸ نوامبر ۳۲ درصد افزایش یافته و شمار آنها به ۳.۱ میلیون نفر رسیده است.

آخرین اخبار اقتصادی را در کانال تلگرام شهر بورس بخوانید.

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون