تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۹
زمان مطالعه: 7 دقیقه
کد خبر : 46167
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای کدام صنایع مستعد رشد هستند؟ / نشانه‌ای از حمایت و رشد بورس وجود ندارد بسته هستند

یک کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با شهر بورس:

کدام صنایع مستعد رشد هستند؟ / نشانه‌ای از حمایت و رشد بورس وجود ندارد

کدام صنایع مستعد رشد هستند؟ / نشانه‌ای از حمایت و رشد بورس وجود ندارد

سهیلا نقی‌پور، کارشناس بازار سرمایه متغیرهای مختلف بازار سرمایه را مورد بررسی قرار داد. او همچنین به صنایع مستعد رشد اشاره کرد، اما مدعی شد که «فعلاً نشامه‌ای از حمایت و رشد نیست»

سهیلا نقی‌پور در گفت‌وگو با شهر بورس، درباره روند معاملات امروز بازار سرمایه، اظهار داشت: امروز شاخص کل بورس با افت بیش از 3 هزار واحد در کانال یک میلیون و 291 قرار گرفت. در ۱۶ روز متوالی شاهدخروج پول حقیقی از بازار بودیم و ۴۴۴ میلیارد تومان خالص خروج پول حقیقی و 471 نماد منفی در طی روز گذشته بود.

وی افزود: همچنان بی اعتمادی در بازار وجود دارد و سهامداران به دنبال خروج سرمایه خود از این بازار هستند. بورس همچنان قرمز پوش و شاخص کل و هم وزن روند نزولی دارند. همچنین ارزش معاملات نیز کاهشی است. تقاضا از سمت حقوقی ها بالا رفته و حقیقی ها امروز هم عرضه کننده بودند و بیشتر تحرک‌ها در قیمت های پایین است.

این کارشناس بازار سرمایه درباره اینکه کدام صنایع مستعد رشد هستند؟ خاطرنشان کرد: نماد‌های تاثیرگذار بر روی شاخص کل نمادهای خودرو ، وغدیر و فولاد بودند و تحرکات مثبت در صنعت شیمیایی ها دیده شد.علی‌رغک قیمت های ارزنده‌ای که در صنعت خودرو وجود دارد، همچنان در این گروه شاهد عرضه هستیم.

نقی‌پور در مورد ورود رئیس قوه قضائیه به موضوع بورس، گفت: امروز شاهد تحرکات بالا و سفارشات فیک یا حذف اردر 60میلیونی در نماد خودرو بودیم. با توجه به تذکراتی که از سمت آقای محسنی اژه‌ای در خصوص تخلفات داده شده، اما همچنان شاهد تخلفاتی هستیم.

وی به انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری در صنایع مختلف پرداخت و عنوان کرد: با قیمت گذاری دستوری نمی‌توان قیمت‌ها را کنترل کرد. در چند وقت اخیر قیمت خودرو در بازار آزاد مجدداً افزایش یافته است. اگر سیاست قیمت گذاری دستوری در اقتصاد ایران پاسخگو بود قطعاً اکنون نباید قیمت خودرو افزایش می‌یافت. این دیدگاه سیاسی صرفاً به تولید کننده آسیب زده و جز ایجاد رانت برای عده‌ای خاص نتیجه دیگری ندارد.

بی توجهی به وضعیت بازار سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: امروز با شعار «بسه دیگه وقت عمله» و شعار «استیضاح وزیر ناکارآمد» و انتقاد صریح نماینده اراک از وزیر اقتصاد بابت فروش 8 هزار میلیارد اوراق شاهد اعتراضات به وضعیت بازار بودیم. به‌ نظر می‌رسد عدم تعادل و هماهنگی در برنامه‌ریزی‌ها و اهداف آقای خاندوزی که همزمان برای حل مشکلات در حوزه مسکن، موانع کسب و کار و لایحه اصلاح سیاست‌های کلی اصل 44 باعث بی توجهی به وضعیت بازار سرمایه و وعده‌های داده شده شود.

نقی‌پور درمورد وضعیت لایحه بودجه ۱۴۰۱، اظهار داشت: ۶ هزار میلیارد تومان برای صندوق تثبیت بازار در لایحه بودجه پیش‌بینی شده که عدد بسیار کمی است و تأثیر چندانی در بازار نخواهد داشت. پیش‌بینی می‌شود چند روز اثر تکانه‌های منفی بر بازار همچنان وجود داشته باشد تا کمی روند معاملات بهبود یابد.همان طور که شاهد بودیم دستکاری‌هایی که رئیس قوه قضائیه نیز به آن اشاره کرد، وجود دارد و همچنان باقی است.

بورس 25 آبان

وی افزود: در صورت حمایت دولت، بازار رشد خواهد کرد. سهامدار عمده اکثر شرکت‌ها دولت است اما فعلا نشانه‌ای از حمایت و رشد در بازار دیده نمی‌شود . تا زمانی که حمایت از بازار صورت نگیرد، آینده برجام مشخص نشود و ثبات اقتصادی و سیاسی شکل نگیرد، بازار سرمایه رشد نخواهد کرد. البته با توجه به خروج شاخص از مرزهای مقاومتی، احتمال دارد بازار باز هم در همان نقطه انتهایی کانال ۱.۲ میلیون واحد مقاومت کند و اجازه ریزش بیشتر را ندهد.

مدیر معاملات برخط کارگزاری بانک صادرات با اشاره به استراتژی‌های معاملاتی افراد در وضعیت کنونی، تصریح کرد: به دلیل افزایش قیمت اوراق تسهیلات مسکن که به 103 هزار تومان هم رسیده، در این روزهای پرنوسان شاهد نوسان گیری در نمادهای تسهیلات مسکن هستیم. در صورتی که در چندین ماه گذشته به رقم 63 هزار تومان معامله می‌شد.

سهامداران نگاه بلند مدت داشته باشند

این تحلیلگر بازار سرمایه یادآور شد: در حالی که افرادی هستند که برای دریافت وام نیازمند این اوراق هستند اما افراد سودجو با نوسان در این سهم باعث افزایش قیمت‌شان در بازار سرمایه شدند. در حال حاضر برای دریافت وام 480 میلیون تومان باید 100 میلیون تومان اوراق تسه خریداری شود .

وی گفت: در حال حاضر سهامداران باید نگاه بلند مدت به بازار داشته باشند تا در گذر زمان، زیان‌ها جبران و به سود مورد نظر منتهی شود.

نقی‌پور گفت: همچنان فشار عرضه در بازار زیاد است. در این شرایط از هرگونه رفتار هیجانی پرهیز شود. در شرایط فعلی در صنایع غذایی، زراعی و خودرویی امکان تحرکات مثبت بیشتر از صنایع دیگر وجود دارد.

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون