اشتراک گذاری

سقوط طلا بعد از رکورد تاریخی؛ ریزش ادامه دارد؟

پس از رکوردشکنی طلا، تغییر ناگهانی جهت قیمت‌ها پرسش‌های تازه‌ای را پیش روی بازار قرار داده است.

سقوط طلا بعد از رکورد تاریخی؛ ریزش ادامه دارد؟

پس از رکوردشکنی طلا، تغییر ناگهانی جهت قیمت‌ها پرسش‌های تازه‌ای را پیش روی بازار قرار داده است.

به گزارش شهر بورس، بازارهای مالی در پایان هفته گذشته روزهای کم‌سابقه‌ای را پشت سر گذاشتند؛ روزهایی که طلا و ارز در فاصله چند ساعت، نوساناتی سنگین و بعضاً شوک‌آور را تجربه کردند و سرمایه‌گذاران را در وضعیت انتظار و تردید قرار دادند.

طلای جهانی روی لبه تیغ نوسان

بهای اونس جهانی طلا در معاملات روز پنج‌شنبه با ثبت رکورد تاریخی جدید، برای نخستین بار به محدوده ۵۵۹۸ دلار صعود کرد؛ اما این اوج‌گیری دوام چندانی نداشت و بازار در ادامه با موجی از فروش مواجه شد. قیمت طلا در معاملات روز جمعه به‌سرعت تا سطح ۴۹۴۱ دلار عقب نشست؛ افتی تند که فضای معاملات را به‌شدت ملتهب کرد. هرچند تثبیت قیمت در سطوح زیر ۵ هزار دلار کوتاه‌مدت بود، اما همین نوسان شدید باعث شد روند نزولی تا ساعات پایانی جمعه ادامه پیدا کند.

در میان تحلیلگران، دو نگاه متفاوت شکل گرفته است؛ برخی این حرکت را اصلاح کوتاه‌مدت یا پولبک به مقاومت‌های شکسته‌شده می‌دانند و همچنان به ادامه روند صعودی امیدوارند، در مقابل گروهی دیگر این رفتار قیمتی را نشانه آغاز یک دوره اصلاحی در بازار طلا تلقی می‌کنند.

تبلیغ درون‌خطی

بازار ارز؛ اسیر سیگنال‌های سیاسی

بازار ارز نیز هم‌راستا با تحولات سیاسی، هفته‌ای پرالتهاب را به پایان رساند. قیمت دلار در بازار غیررسمی صبح پنج‌شنبه تا محدوده ۱۶۶ هزار تومان پیش رفت؛ اما انتشار خبرهایی درباره احتمال میزبانی ترکیه از مذاکرات ایران و آمریکا، جهت بازار را به‌سرعت تغییر داد. دلار در واکنشی سریع، تا محدوده ۱۵۷ هزار تومان عقب‌نشینی کرد و بخش مهمی از رشد قبلی خود را از دست داد.

این چرخش قیمتی، بازار طلای داخلی را هم تحت‌تأثیر قرار داد. سکه تمام طرح جدید که در اثر جهش دلار و افزایش قیمت‌های جهانی بیش از ۱۰ درصد رشد کرده و به بالای ۲۲۴ میلیون تومان رسیده بود، با افتی سنگین تا زیر کانال ۲۰۰ میلیون تومان سقوط کرد و تنها با نوسان اندکی توانست به محدوده بالای این سطح بازگردد. روند این بازارها بیش از هر زمان دیگری به اخبار و تحولات سیاسی گره خورده است.

رکود سرد در بازار مسکن

در میان بازارهای مختلف، مسکن تنها بازاری بود که از شوک‌های قیمتی اخیر مصون ماند؛ هرچند این آرامش بیش از آنکه نشانه ثبات باشد، حاصل رکود عمیق معاملات است. در شرایط فعلی، نه خریداران تمایل و جسارت ورود به بازار را دارند و نه فروشندگان حاضر به تعدیل قیمت‌ها هستند.

فعالان این حوزه می‌گویند بازار مسکن در زمستان امسال، تحت فشار فضای منفی سیاسی و کاهش شدید نقدشوندگی قرار گرفته و جذابیت خود را برای سرمایه‌گذاران از دست داده است. در چنین شرایطی، اغلب سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند برای حفظ ارزش پول، به بازارهایی با نقدشوندگی بالا مانند ارز و طلا پناه ببرند و سرمایه خود را وارد ملکی که امکان نقد شدن سریع ندارد، نکنند.

با این حال، برخی کارشناسان معتقدند قیمت مسکن اکنون در سطوحی قرار دارد که از منظر میان‌مدت می‌تواند برای خریداران واقعی جذاب باشد و در صورت تغییر شرایط سیاسی و اقتصادی، خریداران امروز به برندگان فردا تبدیل شوند.

منبع: همشهری آنلاین

اخبار مرتبط

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *