اشتراک گذاری
محسن پاک نژاد وزیر نفت شد

راهکار دولت برای مهار واردات بنزین / تمرکز بر مدیریت تقاضا

وزیر نفت با تأکید بر نقش مدیریت مصرف بنزین اعلام کرد که کاهش وابستگی به واردات، بیش از هر چیز به بهینه‌سازی مصرف و کنترل تقاضا وابسته است.
محسن پاک نژاد وزیر نفت شد

راهکار دولت برای مهار واردات بنزین / تمرکز بر مدیریت تقاضا

وزیر نفت با تأکید بر نقش مدیریت مصرف بنزین اعلام کرد که کاهش وابستگی به واردات، بیش از هر چیز به بهینه‌سازی مصرف و کنترل تقاضا وابسته است.

به گزارش شهر بورس، وزیر نفت با اشاره به چالش واردات بنزین تأکید کرد که کاهش وابستگی به واردات این فرآورده با تمرکز بر مدیریت مصرف و بهینه‌سازی تقاضا امکان‌پذیر است و بدون اصلاح الگوی مصرف، افزایش تولید به‌تنهایی راهگشا نخواهد بود.

وی با اشاره به بحث خودکفایی در تولید بنزین گفت: موضوع بنزین دو بخش اصلی دارد؛ نخست افزایش ظرفیت تولید و دوم بهینه‌سازی مصرف و مدیریت تقاضا. اگر این دو مسیر به‌صورت همزمان و مؤثر دنبال شود، می‌توان به نقطه‌ای رسید که میان تولید و مصرف تعادل برقرار شود.

تولید بنزین در چه وضعیتی است؟

وزیر نفت با بیان اینکه بخش قابل‌توجهی از بنزین مصرفی کشور هم‌اکنون در داخل تولید می‌شود، توضیح داد: با احتساب تولید پالایشگاهی و اختلاط، روزانه حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین در کشور تولید می‌شود و تنها در برخی مقاطع، متناسب با نیاز، واردات انجام می‌گیرد. به گفته او، میزان تولید بنزین در سال جاری نسبت به سال گذشته نیز افزایش داشته است.

تبلیغ درون‌خطی

وی افزود: وقتی از خودکفایی صحبت می‌شود، باید توجه داشت که هم‌اکنون نیز حجم تولید داخلی بنزین قابل ملاحظه است، اما برای حذف یا کاهش واردات، ناچاریم روی مدیریت مصرف تمرکز بیشتری داشته باشیم.

تمرکز دولت بر بهینه‌سازی مصرف

وزیر نفت تصریح کرد: برای کنترل واردات بنزین، تمرکز اصلی باید بر بهینه‌سازی مصرف باشد و در این حوزه اقدامات مؤثری در دستور کار قرار گیرد تا در نهایت تعادل پایدار میان تولید و مصرف ایجاد شود و نیاز به واردات به حداقل برسد.

چالش چاه‌های نفت و افزایش ضریب بازیافت

وی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت مخازن نفتی کشور اشاره کرد و گفت: بخشی از چاه‌های نفتی ایران وارد نیمه دوم عمر خود شده‌اند و به همین دلیل فشار مخزن کاهش یافته است. در چنین شرایطی، اجرای روش‌های افزایش و بهبود ضریب بازیافت مخازن، نقش مهمی در حفظ فشار و افزایش برداشت ثانویه نفت ایفا می‌کند.

به گفته وزیر نفت، استفاده از این روش‌ها می‌تواند در بلندمدت به افزایش بهره‌وری مخازن و تقویت ظرفیت تولید نفت کشور منجر شود.

منبع: خبرگزاری مهر

اخبار مرتبط

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *