اشتراک گذاری
69 میلیارد تراکنش بانکی در 9 ماهه اول سال

کسر آنی مالیات از کارت‌خوان‌ها / آغاز اجرای مرحله اول طرح مالیاتی جدید

مرحله نخست طرح کسر علی‌الحساب مالیات ارزش افزوده از تراکنش‌های کارت‌خوان آغاز شد و از این پس ۸ درصد مبلغ خرید برخی اصناف در همان لحظه پرداخت، به‌صورت خودکار برداشت می‌شود.
69 میلیارد تراکنش بانکی در 9 ماهه اول سال

کسر آنی مالیات از کارت‌خوان‌ها / آغاز اجرای مرحله اول طرح مالیاتی جدید

مرحله نخست طرح کسر علی‌الحساب مالیات ارزش افزوده از تراکنش‌های کارت‌خوان آغاز شد و از این پس ۸ درصد مبلغ خرید برخی اصناف در همان لحظه پرداخت، به‌صورت خودکار برداشت می‌شود.

به گزارش شهر بورس، طرح کسر آنی و علی‌الحساب مالیات ارزش افزوده از تراکنش‌های کارت‌خوان به‌صورت رسمی وارد فاز اجرایی شد و اکنون بخشی از خریدهای انجام‌شده از طریق دستگاه‌های پوز در همان لحظه پرداخت، به‌طور خودکار مشمول برداشت مالیاتی می‌شوند.

اجرای مرحله اول از اصناف منتخب

بر اساس اعلام مقامات مالیاتی، در گام نخست این طرح، ۸ درصد از مبلغ خرید در برخی اصناف از جمله فروشگاه‌های زنجیره‌ای و رستوران‌های منتخب به‌عنوان مالیات ارزش افزوده به‌صورت علی‌الحساب کسر شده و باقی مبلغ به حساب پذیرندگان کارت‌خوان واریز می‌شود. اجرای این مرحله بر پایه تبصره ۱ ماده ۱۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده صورت گرفته است.

به گفته مسئولان، این درصد در ادامه و هم‌زمان با تکمیل زیرساخت‌ها و افزایش دامنه مشمولان، قابل بازنگری و تغییر خواهد بود.

تبلیغ درون‌خطی

هماهنگی بانک مرکزی و سازمان مالیاتی

اجرای این طرح نتیجه تفاهم مشترک میان بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی است؛ اقدامی که هدف اصلی آن شفاف‌سازی تراکنش‌های مالی، کاهش فرار مالیاتی و تسهیل اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده عنوان شده است.

مقامات سازمان امور مالیاتی همچنین تأکید دارند که هماهنگی میان این دو نهاد، روند اجرای طرح را برای کسب‌وکارها تسهیل می‌کند و از ایجاد اختلال در پرداخت‌های روزمره مشتریان جلوگیری خواهد کرد.

گامی در مسیر اصلاحات مالیاتی

طرح کسر علی‌الحساب از تراکنش‌های کارت‌خوان بخشی از برنامه بزرگ اصلاحات مالیاتی کشور است.
طبق اطلاعیه تازه سازمان امور مالیاتی، تمام شعب رستوران‌های زنجیره‌ای از ابتدای دوره مالیاتی زمستان ۱۴۰۴ (۱ دی ۱۴۰۴) مکلف به پرداخت ۸ درصد مالیات و عوارض ارزش افزوده به‌صورت علی‌الحساب خواهند بود. این واحدها باید هنگام صدور صورتحساب، مالیات مربوط را پرداخت و آن را در سامانه‌های مربوط ثبت کنند.

این رویکرد، به گفته مسئولان، موجب افزایش دقت گزارش‌دهی مالی و کاهش امکان پنهان‌سازی درآمدها در فعالیت‌های اقتصادی خواهد شد.

منبع: تسنیم

اخبار مرتبط

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *