تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۹:۱۲
زمان مطالعه: 7 دقیقه
کد خبر : 180995

کارگران نگرانند؛ آیا مدیریت بانک رفاه به تامین اجتماعی بازمی‌گردد؟

کارگران نگرانند؛ آیا مدیریت بانک رفاه به تامین اجتماعی بازمی‌گردد؟
واگذاری ۶۷ درصد از مدیریت بانک رفاه کارگران به صندوق ضمانت سپرده‌های بانک مرکزی، نگرانی‌های زیادی برای بازنشستگان و بیمه‌شدگان ایجاد کرده است.

به گزارش شهر بورس، واگذاری مدیریت بانک رفاه کارگران به صندوق ضمانت سپرده‌های بانک مرکزی، موجی از نگرانی را در میان کارگران، بازنشستگان و کارشناسان اقتصادی ایجاد کرده است. این تصمیم در حالی اتخاذ شده که سازمان تامین اجتماعی، به‌عنوان سهامدار اصلی این بانک، با بحران مالی شدید و بدهی‌های سنگین دولت روبه‌رو است. بسیاری از منتقدان این اقدام را خسارتی جبران‌ناپذیر برای تامین اجتماعی دانسته و تاکید دارند که توان مالی این سازمان در حمایت از بیمه‌شدگان و بازنشستگان به‌شدت تضعیف خواهد شد.

بر اساس تصمیم دولت، ۶۷ درصد از مدیریت بانک رفاه کارگران به صندوق ضمانت سپرده‌های بانک مرکزی واگذار شده است. این در حالی است که دولت بیش از ۸۰۰ هزار میلیارد تومان به تامین اجتماعی بدهکار است و حتی در سال جاری، قادر به پرداخت بدهی ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی سررسید شده به این سازمان نبوده است. کارشناسان معتقدند واگذاری این بانک، قدرت مالی تامین اجتماعی را کاهش داده و توانایی آن را در ارائه تسهیلات و حمایت‌های مالی از بیمه‌شدگان محدود می‌کند.

چرا واگذاری بانک رفاه نگرانی ایجاد کرده است؟

بانک رفاه کارگران، یکی از مهم‌ترین منابع تامین مالی سازمان تامین اجتماعی است و درآمدهای آن می‌توانند در پرداخت حقوق بازنشستگان و ارائه خدمات به بیمه‌شدگان نقش موثری داشته باشند. با واگذاری مدیریت این بانک به صندوق ضمانت سپرده‌ها، کنترل تامین اجتماعی بر این منابع از بین رفته و سود حاصل از فعالیت‌های بانکی آن دیگر مستقیما به این سازمان بازنخواهد گشت.

موافقان این تصمیم معتقدند که واگذاری مدیریت بانک رفاه به کاهش نفوذ تامین اجتماعی بر این بانک و توزیع عادلانه‌تر منابع بانکی کمک می‌کند. آن‌ها همچنین استدلال می‌کنند که این اقدام در راستای اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و اصلاح نظام بانکی انجام شده است.

خبر مرتبط
طرح وام امید رفاه بانک رفاه کارگران؛ دریافت تسهیلات با کارمزد کم
طرح وام امید رفاه بانک رفاه کارگران؛ دریافت تسهیلات با کارمزد کم

حقوق‌بگیران و مستمری‌بگیران بانک رفاه می‌توانند تا سقف 100 میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند. این وام با نرخ سود کم ارائه شده و بازپرداخت آن طی 24 ماه انجام می‌شود. اما چگونه می‌توان این تسهیلات را دریافت کرد؟

اما مخالفان، از جمله نصرالله دریابیگی، نایب‌رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی، این اقدام را بزرگ‌ترین خسارت به جامعه بازنشستگان و مستمری‌بگیران کشور می‌دانند. به گفته وی، بانک رفاه متعلق به مردم است و دولت نمی‌تواند آن را مانند یک دارایی دولتی به بخش دیگری واگذار کند. وی از رئیس‌جمهور خواسته است که با یک تصمیم درست، آرامش را به جامعه کارگری و بازنشستگی کشور بازگرداند.

بررسی‌های موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی نشان می‌دهد که این واگذاری اثرات منفی گسترده‌ای بر کارگران، بازنشستگان و حتی اقتصاد سازمان تامین اجتماعی خواهد داشت. به گفته کارشناسان، واگذاری بانک رفاه بیش از ۳۸ هزار میلیارد تومان سود سرمایه‌گذاری سالانه تامین اجتماعی را از بین خواهد برد. این مبلغ می‌توانست برای پرداخت حقوق بازنشستگان و اجرای طرح‌های حمایتی مورد استفاده قرار گیرد، اما حالا این درآمدها به مدیریت صندوق ضمانت سپرده‌های بانک مرکزی انتقال می‌یابد.

موضع سازمان تامین اجتماعی و آینده بانک رفاه

مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، اخیرا تاکید کرده که واگذاری مدیریت بانک رفاه، امکان ارائه تسهیلات و برخی خدمات بانکی به تامین اجتماعی را محدود کرده است. از سوی دیگر، اسماعیل للـه‌گانی، مدیرعامل بانک رفاه کارگران، اعلام کرده که این واگذاری طبق برنامه هفتم توسعه انجام شده و امکان مستثنی شدن بانک رفاه از این قانون در حال بررسی است. به گفته وی، یکی از پیشنهادات در حال بررسی این است که بخشی از سهام بانک رفاه به خود بازنشستگان واگذار شود.

با توجه به واکنش‌های منفی گسترده از سوی بازنشستگان و کارشناسان اقتصادی، به نظر می‌رسد که واگذاری بانک رفاه یکی از بحث‌برانگیزترین تصمیمات دولت در حوزه تامین اجتماعی باشد. در حالی که دولت از ضرورت اجرای سیاست‌های اصلاحی در نظام بانکی دفاع می‌کند، بازنشستگان و بیمه‌شدگان نگران تاثیرات منفی این واگذاری بر حقوق و معیشت خود هستند.

حال باید دید که آیا دولت و مجلس با فشارهای موجود، تصمیم به بازنگری در این واگذاری خواهند گرفت، یا مدیریت بانک رفاه برای همیشه از اختیار تامین اجتماعی خارج خواهد شد؟

منبع: روزنامه اطلاعات

نویسنده:

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش