تاریخ انتشار : جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۹
زمان مطالعه: 12 دقیقه
کد خبر : 178871

هم‌اندیشی فعالان اقتصادی اتاق تبریز با معاون وزیر صمت

هم‌اندیشی فعالان اقتصادی اتاق تبریز با معاون وزیر صمت
نشست هم‌اندیشی فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی تبریز با معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، با حضور مدیران استانی و نمایندگانی از تشکل‌های بخش خصوصی در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.

به گزارش شهر بورس، یونس ژائله؛ رئیس اتاق بازرگانی تبریز در این نشست با انتقاد از سیاست‌های غلط دولت در حوزه اقتصاد گفت: خروجی این اقدامات، فرار سرمایه‌گذاران از کشور خواهد بود.

وی ضمن آرزوی موفقیت برای دولت چهاردهم، از دولت خواست تا با تمام توان در راستای رفع موانع موجود برای فعالیت بخش خصوصی تلاش کند.

اجازه ندهیم واحدهای صنعتی به نقطه انفجار برسند

ژائله با اشاره به مشکلات متعدد فعالان اقتصادی از جمله تامین مواد اولیه، ثبت سفارش، خرید تجهیزات و ماشین‌آلات مورد نیاز، افزایش هزینه‌های مالیاتی و… گفت: چطور در این شرایط توقع پیشرفت کشور را داریم؟!

رئیس اتاق تبریز ضمن انتقاد از رویه‌های نادرست در بدنه وزارت صمت گفت: پروسه ثبت سفارش یک قطعه   کوچک با ماشین‌آلات برابر است، کجای این قضیه با عقل جور درمی‌آید.

خبر مرتبط
فرهنگ ایرانی ترکیبی از سه فرهنگ ملی، اسلامی و مدرن
فرهنگ ایرانی ترکیبی از سه فرهنگ ملی، اسلامی و مدرن

نشست «نوروز و توسعه» به همت خانه توسعه آذربایجان و با همکاری اتاق بازرگانی تبریز با سخنرانی نعمت‌اله فاضلی و فیروز راد اساتید دانشگاهی در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.

وی با اشاره به کندی و قطعی مکرر سامانه‌ها گفت: در شرایطی که فعالان اقتصادی به‌دلیل مشکلات فنی ناشی از خود سامانه‌ها دچار تاخیر در ثبت امور می‌شوند، ملزم به پرداخت جریمه بابت تاخیر نیز می‌شوند.

ژائله افزایش نرخ مالیات را از دیگر چالش‌های فعالان اقتصادی عنوان کرد و خواستار تغییر رویه در این زمینه شد.

رئیس اتاق تبریز با اشاره به اهمیت تامین مالی و نقدینگی برای واحدهای تولیدی، از سیاست‌های انقباضی بانک‌ها و افزایش نرخ بهره بانکی ابراز ناخرسندی کرد.

وی افزایش قیمت زمین در شهرک‌های صنعتی را یکی دیگر از مشکلات بخش خصوصی دانست.

ژائله تصریح کرد: متاسفانه در ایران تمام وزارتخانه‌ها به صورت جزیره‌ای و به نفع خود عمل می‌کنند و کاری به مصلحت جمعی ندارند.

وی در پایان تاکید کرد: نباید اجازه بدهیم واحدهای صنعتی به نقطه انفجار رسیده و از مدار تولید خارج شوند.

برنامه حمایتی دولت از بخش تولید با تقسیط، تعلیق، تخفیف و بخشودگی

ابراهیم شیخ؛ معاون صنایع عمومی وزارت صمت، ایجاد و تکمیل زنجیره ارزش در بخش لوازم خانگی و صنایع غذایی را در راستای صادرات، دو اولویت اصلی این معاونت برای توسعه صنعتی استان آذربایجان‌شرقی عنوان کرد.

وی با اشاره به اشراف کامل به مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه ثبت سفارش، واردات مواد اولیه، قطعات و ماشین‌آلات، تخصیص ارز، ناترازی انرژی، هزینه‌های سنگین مالیاتی، رفتار انقباضی بانک‌ها و…از اهتمام این وزارت برای رفع موانع موجود خبر داد.

شیخ افزود: تحقق تمامی این اهداف نیازمند مشارکت همه جانبه تمام بخش‌های کشور است.

وی بر لزوم تامین نقدینگی و تزریق سرمایه در گردش به بخش صنعتی تاکید کرد و خواستار بهبود عملکرد و اصلاح نظام مالیاتی برای کاهش فشار به بخش خصوصی شد.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت تاکید کرد: بنده خود منتقد قطعی مکرر سامانه‌ها هستم و بارها در این زمینه تذکر داده‌ام.

وی از پیگیری مشکلات ناشی از صدور بخشنامه‌های خلق‌الساعه و بعضا متناقض خبر داد.

شیخ با بیان اینکه فرایند واردات و ثبت سفارش قطعات کوچک با ارزش مالی کمتر باید با ماشین‌آلات بزرگ مجزا باشد، از تلاش برای صدور مجوزهای لازم برای قطعات کوچک، خارج از نوبت و با قید فوریت شد.

وی از برنامه حمایتی دولت از بخش تولید با تقسیط، تعلیق، تخفیف، بخشودگی و… خبر داد و تاکید کرد: ما تمام تلاش خود را برای حل مشکلات بخش خصوصی به کار خواهیم گرفت.

انتقاد از صدور بخشنامه‌های خلق‌الساعه

مسعود بنابیان، نایب رئیس اتاق بازرگانی تبریز با انتقاد از اینکه صادرکننده نمی‌تواند در برابر کالایی که صادر کرده است، ماشین‌آلات یا مواد اولیه مورد نیاز خود را وارد کند، افزود: واردات در برابر صادرات برای واحدهای تولیدی آزاد نیست، اما به وفور محصولات غیرضروری وارد کشور می‌شود.

رضا جعفری؛ عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز، با بیان اینکه بیش از 90 درصد اقتصاد استان آذربایجان‌شرقی دست بخش خصوصی واقعی است، خواستار اتخاذ تمهیداتی به‌منظور رفع موانع فعالیت این بخش و ارتقای صنعت استان شد.

مهدی امینی؛ رئیس خانه صمت استان آذربایجان شرقی و عضو هیئت نمایندگان اتاق تبریز نیز خواستار تفویض اختیارات به مدیران کل استانی شد.

وی با انتقاد از صدور بخشنامه‌های خلق‌الساعه گفت: نمونه بارز این امر صدور دو بخشنامه متفاوت از سوی سازمان مالیاتی و سازمان تامین اجتماعی در رابطه با دریافت وجوه از بابت پرداخت مزایای کارگران است که سازمان مالیاتی، کارفرما را از پرداخت هرگونه وجه در این رابطه معاف کرده است، اما سازمان تامین اجتماعی خود را برای دریافت این وجوه محق می‌داند.

واردات خودروهای دست دوم در شأن مردم ایران نیست

یونس اکبرپور پایدار؛ عضو هیئت نمایندگان اتاق تبریز گفت: فرسوده بودن ماشین‌آلات باعث افزایش قیمت تمام شده محصولات شده است، بنابراین ما خواستار ایجاد شرایطی برای واردات تکنولوژی به کشور هستیم.

وی با انتقاد از ورود خودروهای فرسوده و دست دوم به کشور گفت: چند سال بعد تامین قطعات این ماشین‌آلات تبدیل به یک چالش جدی خواهد شد.
پایدار اظهار کرد: واردات خودروهای دست دوم در شأن مردم ایران نیست و امیدواریم مجوز صادرات ماشین‌آلات نو به کشور صادر شود.

بشیر جعفری؛ عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز، قطعی سامانه‌ها را مشکل جدی فعالان اقتصادی عنوان کرد و افزود: متاسفانه عده‌ای که هیچ آشنایی با فضای صنعتی ندارند، سامانه‌هایی راه‌اندزای می‌کنند که به هیچ وجه مساعد فعالیت نیست.

لزوم تامین زیرساخت‌ها در شهرک‌های صنعتی

طاهر روحی؛ سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان‌شرقی، بر لزوم تامین زیرساخت‌ها در شهرک‌های صنعتی تاکید کرد.

وی با بیان اینکه سهم بخش خصوصی در اقتصاد ایران نسبت به بخش دولتی کمرنگ است، بر لزوم تسهیل  فرایندها به منظور توسعه بخش غیر دولتی شد.

واقف بهروزی؛ مدیر کل اقتصاد و دارایی استان آذربایجان‌شرقی گفت: متوسط افزایش مالیات نرخ مالیات در کل کشور 72 درصد بود، اما این نرخ در استان ما 48 درصد اعمال شد.

وی با انتقاد از عدم تفویض اختیارات به استان‌ها گفت: تمرکز تمامی امور در پایتخت منجر به برور رانت و امضاهای طلایی می‌شود.

لزوم تفویض اختیارات بیشتر به استان‌ها

صابر پرنیان؛ مدیرکل صمت استان آذربایجان‌شرقی با اشاره به توانمندی‌های بخش خصوصی خواستار تفویض اختیارات بیشتر به استان‌ها شد.

وی قفل شدن بانک‌ها در ارائه تسهیلات به بنگاه‌های اقتصادی را مانع توسعه اقتصاد کشور عنوان کرد.

پرنیان با بیان اینکه ناوگان حمل و نقل عمومی کشور در حال حاضر راننده‌محور است نه شرکت محور، خواستار صدور مجوز به شرکت‌های بزرگ برای واردات ماشین‌آلات شد.

تولیدکنندگان با منظومه‌ای از مشکلات دست به گریبان هستند

بهراد فرشاد؛ رئیس انجمن سازندگان ماشین، قطعه و مجموعه‌های صنعتی و خودرو تبریز گفت: تولیدکنندگان اکنون با منظومه‌ای از مشکلات ناشی از سیاست‌های غلط و سرکوب‌گرایانه تولید دست به گریبان هستند و متاسفانه علیرغم دغدغه مقام معظم رهبري، هر مسئولی به دلیل عدم درایت و تسلط به حیطه کاری خود با یک نگرش خطی بجای تفکر سیستمی، بدون حتی یک روز فعالیت در بخش خصوصی که حتی قادر نیست حقوق یک کارگر را تامین کند، به بخش خصوصی که سکاندار فعلی اقتصاد کشور است، تصمیم می گیرند.

وی تاکید کرد: ما با بی ثباتی و عدم امنیت اقتصادی، کمبود شدید نقدینگی، عدم مراودات بانکی بین‌المللی حاصل از تحریم‌ها و ضعف دیپلماسی اقتصادی، فرسودگی شدید ماشین‌آلات به دلیل عدم تامین مالی از یک طرف و عدم فروش تکنولوژی به ایران از طرف دیگر، ناترازی کلی در تمام زیرساخت‌های انرژی، سیاست‌های ضد تولید نظام مالیاتی، قانون ضد تولید بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان‌آور و جدیداً مطالبات تامین اجتماعی از محل اصلاح عناوین شغلی مواجه هستیم.

وی راهکار نجات تولید را گماردن افراد درست در محل درست دانست و افزود: ضربه‌ای که ما از تحریم داخلی می‌خوریم بیشتر از تحریم‌های بین‌المللی است.

نویسنده:

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش