علیرضا شهیدی کیست؟ بیوگرافی رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور
به گزارش شهر بورس، علیرضا شهیدی، از چهرههای برجسته و تاثیرگذار در حوزه زمینشناسی ایران، با فعالیتهای علمی و اجرایی خود توانسته است نقش مهمی در توسعه اکتشافات معدنی و علوم زمین ایفا کند. اگر میخواهید با دستاوردها، سوابق حرفهای و چالشهایی که او در مسیر ارتقای این حوزه پشت سر گذاشته است بیشتر آشنا شوید، بیوگرافی علیرضا شهیدی را تا انتها دنبال کنید.
بیوگرافی علیرضا شهیدی
دکتر علیرضا شهیدی، متولد ۱۳۴۷ در شیراز، یکی از متخصصان برجسته و تاثیرگذار در حوزه زمینشناسی ایران است. او تحصیلات خود را در مقاطع مختلف با تمرکز بر علوم زمینشناسی و شاخههای مرتبط با آن ادامه داده و موفق به کسب تخصص در زمینههای چینهشناسی، فسیلشناسی و تکتونیک شده است.
تحصیلات دکتر علیرضا شهیدی
دکتر علیرضا شهیدی تحصیلات خود را در رشته زمینشناسی آغاز و مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه اصفهان دریافت کرد. او سپس در مقطع کارشناسی ارشد در زمینه چینهشناسی و فسیلشناسی در پژوهشکده علوم زمین به تحصیل پرداخت و در این حوزه تخصصی، دانش خود را گسترش داد.
دکتر مهدی رهنما، رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو، با سوابق درخشان علمی و مدیریتی، یکی از پیشگامان حوزه هواشناسی در ایران است.
در مقطع دکترا، دکتر شهیدی با تمرکز بر تکتونیک، به بررسی ساختارهای زمینشناختی و تاثیر نیروهای درونی زمین بر تغییر شکل پوسته پرداخت. تحصیل در یکی از معتبرترین دانشگاههای جهان، دانش او را به سطحی بینالمللی ارتقا داد و او را به یکی از متخصصان برجسته در زمینه تحلیل ساختارهای زمینشناختی تبدیل کرد.
سوابق حرفهای علیرضا شهیدی
دکتر شهیدی پیش از انتصاب بهعنوان رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، سمت معاونت زمینشناسی این سازمان را بر عهده داشت. وی همچنین بهعنوان مدیرمسئول فصلنامه علوم زمین فعالیت کرده است. در کارنامه علمی او، ۷ مقاله کنفرانسی و ۱۴ مقاله ژورنالی در مجلات داخلی به چشم میخورد. علاوه بر این، دکتر شهیدی در انتشار ۸ مقاله ISI نیز مشارکت داشته است. زمینههای پژوهشی او عمدتا شامل تنش دیرین، البرز مرکزی، تنش دیرینه و البرز میباشد.
- ریاست سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور
- مدیر مسئول فصلنامه علوم زمین
- دبیر کنفرانس چهل و دومین گردهمایی علوم زمین (1402)
- دبیرکل کنگره چهل و یکمین گردهمایی علوم زمین (1401)
- دبیر کنفرانس چهلمین گردهمایی ملی علوم زمین (1400)
- ریاست افتخاری کنفرانس سی و نهمین کنگره ملی و چهارمین کنگره بینالمللی علوم زمین (1399)
فعالیتهای علمی و پژوهشی دکتر علیرضا شهیدی
دکتر علیرضا شهیدی، بهعنوان عضو هیئت علمی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور و مدیرمسئول فصلنامه علوم زمین، در پیشبرد علوم زمین و پژوهشهای مرتبط با این حوزه نقش چشمگیری داشته است.
- ۷ مقاله کنفرانسی ارائه شده در همایشهای ملی و بینالمللی.
- ۱۴ مقاله علمی منتشر شده در مجلات داخلی کشور.
- ۸ مقاله علمی معتبر (ISI) منتشر شده با استانداردهای بینالمللی.
دکتر شهیدی در طول ۱۹ سال فعالیت پژوهشی خود، با چندین پژوهشگر مختلف همکاری مستقیم داشته است. بیشترین همکاریهای علمی او با منوچهر قرشی بوده که منجر به انتشار ۳ مقاله علمی مشترک شده است. این تعاملات علمی باعث ارتقای کیفیت پژوهشها و ایجاد شبکهای از تحقیقات تخصصی در حوزه زمینشناسی شده است.
سوابق حرفهای علیرضا شهیدی
سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت، در سال ۱۳۳۸ تاسیس شد و در زمینه پژوهشهای زمینشناسی و ارزیابی اکتشافی منابع معدنی (بهجز منابع سوختی) فعالیت میکند.
دفتر مرکزی این سازمان در تهران قرار دارد و چندین مرکز منطقهای در بخشهای مختلف کشور مستقر هستند. سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی شامل ۲۷ گروه تخصصی است که فعالیتهای اکتشافی و پژوهشی حوزه زمینشناسی را بر اساس قانون معادن انجام میدهند.
این سازمان در سال ۱۳۳۸ (برابر ۱۹۵۹ میلادی) با مدیریت مرحوم مهندس نصرالله خادم و کمک سازمان ملل متحد، بهمنظور بررسیهای زمینشناسی و معدنی، برنامهریزی، جمعآوری نتایج فعالیتهای زمینشناسی و تهیه نقشههای زمینشناسی ایران، بنیان نهاده شد. این نهاد کهنترین سازمان زمینشناسی تاسیسشده در منطقه خاورمیانه است. از سال ۱۳۷۸ تمامی وظایف اکتشافی وزارت معادن و فلزات به سازمان زمینشناسی واگذار شدهاست.
جمعبندی؛ پیشگام در توسعه علوم زمین و اکتشافات معدنی
دکتر علیرضا شهیدی با پشتوانه علمی و تجربه اجرایی گسترده، نقش برجستهای در پیشبرد علوم زمین و توسعه اکتشافات معدنی ایران ایفا کرده است. از تحصیلات تخصصی در معتبرترین دانشگاهها تا مسئولیتهای کلیدی؛ مانند ریاست سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور و مدیریت فصلنامه علوم زمین، او همواره در جهت ارتقای دانش و مدیریت منابع معدنی کشور گام برداشته است.
دستاوردهای علمی او در قالب مقالات کنفرانسی، ژورنالی، ISI و همچنین تلاش برای برگزاری همایشهای معتبر علمی، زمینهساز تقویت جایگاه ایران در حوزه علوم زمینشناسی شده است. با توجه به اهمیت روزافزون منابع معدنی و نقش این حوزه در توسعه پایدار، فعالیتهای او مسیر روشنی برای آیندهای مبتنی بر دانش و مدیریت منابع ارائه کرده است.
برچسب ها :چهره ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0