تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کد خبر : 154966

تجارت ترجیحی ایران و اندونزی؛ صادرات ایران پیشتاز است

تجارت ترجیحی ایران و اندونزی؛ صادرات ایران پیشتاز است
رئیس کمیته مشترک ایران و اندونزی اعلام کرد که صادرات ایران به اندونزی به میزان چشمگیری بیشتر از واردات از این کشور است.

به گزارش شهر بورس، یدالله طاهرنژاد، رئیس کمیته مشترک ایران و اندونزی در اتاق بازرگانی ایران، درباره تجارت ترجیحی میان دو کشور توضیحاتی ارائه کرد. او اشاره کرد که توافق تجارت ترجیحی میان ایران و اندونزی در سفر آیت‌الله رئیسی به اندونزی انجام شده و طرفین به هدف افزایش حجم تجارت به ۲۰ میلیارد دلار رسیده‌اند، هرچند که این رقم در حال حاضر کمتر از یک میلیارد دلار است.

وی افزود: ایجاد تعرفه‌های ترجیحی در تجارت بین ایران و اندونزی یکی از پیش‌نیازهای اصلی برای رسیدن به این هدف است. با این حال، این توافق در دولت سیزدهم به نتیجه نرسید و در دولت چهاردهم توسط رئیس دولت پیگیری و توسط آقای پزشکیان امضا شد. اما هنوز وزارت صنعت، معدن و تجارت دستورالعمل‌های اجرایی را ابلاغ نکرده است.

لغو روادید یک‌طرفه و تعرفه‌های ترجیحی صادرات ایران

طاهرنژاد همچنین خاطرنشان کرد که در حال حاضر، تعرفه‌های ترجیحی برای صادرات کالاهای ایرانی به اندونزی برقرار است و ایران از مزایای لغو روادید یک‌طرفه نیز برخوردار است. اما تعرفه ترجیحی برای واردات کالاهای اندونزیایی به ایران هنوز در نظر گرفته نشده است. او گفت: اندونزی با جمعیت ۲۹۰ میلیونی خود، بازار بزرگی برای صادرات ایران محسوب می‌شود و تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با این کشور دور از انتظار نیست.

پتانسیل صادراتی ایران به اندونزی

در حال حاضر، قیر، فولاد و محصولات پتروشیمی از جمله کالاهای صادراتی ایران به اندونزی هستند که پتانسیل افزایش صادرات تا بیش از یک میلیارد دلار را دارند. از طرف دیگر، کاغذ، کائوچو و قهوه از اصلی‌ترین کالاهایی هستند که ایران از اندونزی وارد می‌کند.

چالش‌های مالی و حمل و نقل

رئیس کمیته مشترک ایران و اندونزی همچنین به چالش‌های پیش‌روی تجار ایرانی اشاره کرد و گفت: یکی از اصلی‌ترین مشکلات بازرگانان ایرانی در تجارت با اندونزی، مبادلات بانکی است که به دلیل نبود روابط بانکی مستقیم، با سختی‌های زیادی همراه است. همچنین، هنوز پرواز مستقیمی بین دو کشور برقرار نشده که این موضوع نیز بر تجارت تأثیر گذاشته است.

طاهرنژاد در ادامه تصریح کرد که با وجود این مشکلات، پیچیدگی‌های موجود در تجارت ایران با بسیاری از کشورهای دیگر در مورد اندونزی کمتر است و اشتراکات فرهنگی و مذهبی میان دو کشور باعث تسریع در روندهای تجاری می‌شود.

منبع: اقتصادنیوز

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون