تلگرام شهر بورس

تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۷
کد خبر : 64860

۵۰۰ هزار هکتار کشاورزی حفاظتی نیازمند تامین اعتبار

۵۰۰ هزار هکتار کشاورزی حفاظتی نیازمند تامین اعتبار

طی برنامه یک ساله وزارت جهاد کشاورزی اجرای حدود ۵۰۰ هزار هکتار کشاورزی حفاظتی در ۱۲ استان کشور در سال زراعی جاری هدفگذاری شده است تا بهره وری آب افزایش یابد

به گزارش شهر بورس، اجرای ۵۰۰ هزار هکتار کشاورزی حفاظتی نیازمند تامین اعتبار است. این طرحی است که دولت برای تثبیت خاک و افزایش بهره‌وری آب در سال زراعی جاری پیش‌بینی کرده است.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مشاور معاون وزیر در کشاورزی حفاظتی گفت: طی برنامه یک ساله، اجرای حدود ۵۰۰ هزار هکتار کشاورزی حفاظتی در ۱۲ استان کشور در سال زراعی جاری هدفگذاری شده است.

علیرضا یزدانی، کشاورزی حفاظتی را مهمترین راهکار برای مدیریت چالش خاک و آب در کشور عنوان و اظهار کرد: در وزارت جهاد کشاورزی نیز رویکرد کشاورزی حفاظتی با نگاه جدید مورد توجه قرار گرفته و امیدواریم در قالب برنامه های یک ساله، سه ساله و ۵ ساله که تدوین کرده ایم، بتوانیم به اهداف تعیین شده دست یابیم. در گام نخست، اجرای ۵۰۰ هزار هکتار کشاورزی حفاظتی نیازمند تامین اعتبار است که برای آن برنامه هایی داریم.

وی در همین حال به پدیده گرد و غبار اشاره کرد و گفت: یکی از معضلات در کشور رخدادهای گرد و غبار است که بخشی از آن ناشی از رهاسازی اراضی کشاورزی به دلیل خشکسالی و تغییرات اقلیمی است و از این رو وزارت جهاد کشاورزی قصد دارد در سطح ملی و در همکاری با ستاد ملی مقابله با گرد و غبار، کشاورزی حفاظتی را در استان‌هایی که مستقیم درگیر این پدیده هستند، اجرا کند.


بیشتر بخوانید:تسهیل تامین مالی شرکت های دانش بنیان توسط «تامین سرمایه تمدن»


یزدانی ادامه داد: اولویت اجرای برنامه های کشاورزی حفاظتی درسال جاری با استان‌هایی است که در خط مقدم مقابله با پدیده گرد و غبار قرار دارند و به تدریج در مابقی استان های کشور نیز اجرایی خواهد شد.

وی اظهار کرد: اجرای کشاورزی حفاظتی علاوه بر تثبیت خاک و افزایش بهره‌وری آب، منجر به افزایش ماده آلی خاک نیز می شود.

مشاور معاون وزیر در کشاورزی حفاظتی با تاکید بر ضرورت توسعه کشاورزی حفاظتی در راستای حفظ خاک و آب و مقابله با پدیده گرد و غبار در سطح کشور ابراز امیدواری کرد: این امر در تدوین قانون برنامه هفتم مورد توجه قانون گذاران و برنامه ریزان کشور قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: طی سال‌های گذشته، طرح کشاورزی حفاظتی در قالب عملیات کم‌خاک‌ورزی و بی‌خاک‌ورزی در برخی اراضی کشاورزی اجرا شده، اما در قالب این طرح، اصول دیگر کشاورزی حفاظتی از جمله تناوب زراعی و پوشش دایمی خاک جزو برنامه‌ها قرار گرفته است.

یزدانی درباره پوشش دایمی خاک تصریح کرد: پوشش دایمی خاک که بخشی از آن مربوط به حفظ بقایای گیاهی است، با استفاده از گیاهان پوششی با دوره رشد کوتاه انجام می شود و البته اجرای این اقدامات و تحقق برنامه‌ها به اعتبارات بیشتر نیاز دارد.

نویسنده:

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک توسعه تعاون

کارگزاری بانک سپه

کارگزاری بانک صادرات

ملل

پراپ تریدینگ