گسترش همکاریهای مالی ایران و روسیه/ تلاش بریکس برای کاهش نقش دلار
به گزارش شهر بورس، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی ایران، از توافقات مالی گسترده بین ایران و روسیه خبر داد. او تاکید کرد که کشورهای عضو بریکس به دنبال کاهش وابستگی به دلار و افزایش استفاده از ارزهای محلی برای انجام معاملات بینالمللی هستند. این توافقات در راستای تقویت همکاریهای پولی و مالی بین ایران و روسیه و سایر کشورهای عضو بریکس به دست آمده است.
توافقات مالی بین ایران و روسیه
فرزین در مصاحبه با راشاتودی اعلام کرد که ایران و روسیه بر سر اتصال شبکههای کارتهای بانکی و تقویت همکاریهای پولی به توافق رسیدهاند. او همچنین از موفقیتهای حاصلشده در زمینه استفاده از ارزهای محلی برای پرداختهای بینالمللی در اجلاس بریکس خبر داد. این توافقات در راستای کاهش وابستگی به دلار و تقویت جایگاه ارزهای محلی در معاملات بین کشورهای عضو بریکس صورت گرفته است.
تغییرات در ساختار مالی جهانی
رئیس کل بانک مرکزی ایران به ساختار فعلی سیستم مالی جهانی که بر پایه صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی استوار است، اشاره کرد و بیان داشت که جهان به دلیل چالشهای سیاسی با کشورهای غربی به دنبال ترتیبات جدیدی است. فرزین افزود که بریکس میتواند بستری مناسب برای تحقق این اهداف باشد و نقش کلیدی در ایجاد یک سیستم مالی جدید جهانی ایفا کند.
نقش بریکس در کاهش وابستگی به دلار
فرزین تاکید کرد که کشورهای بریکس، از جمله ایران، چین و روسیه، به دنبال کاهش نقش دلار در تجارت بینالمللی هستند. او افزود که این کشورها به طور جدی تلاش میکنند تا معاملات خود را با استفاده از ارزهای محلی انجام دهند و در این زمینه پیشرفتهای چشمگیری حاصل شده است.
تلاش ایران برای عضویت در بانک توسعه بریکس
یکی دیگر از مواردی که فرزین به آن اشاره کرد، تمایل ایران برای عضویت در بانک توسعه جدید بریکس است. وی بیان داشت که این بانک میتواند به عنوان جایگزینی برای بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول عمل کند و اهداف توسعهای کشورهای عضو بریکس را دنبال نماید. ایران نیز در تلاش است تا به عضویت این بانک درآید.
منبع: اقتصادنیوز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0