کاهش قیمت نفت تحت تأثیر نگرانیهای اقتصادی و مذاکرات هستهای

به گزارش شهر بورس، قیمت جهانی نفت در آغاز معاملات هفته جاری با روندی کاهشی همراه شد. سرمایهگذاران با تمرکز بر ریسکهای ناشی از سیاستهای اقتصادی آمریکا و تحولات مربوط به مذاکرات هستهای ایران، موجب افت محسوس قیمتها در بازار انرژی شدند.
در جریان معاملات روز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴، بهای هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال با کاهش ۱ دلار و ۱۹ سنتی، معادل ۱.۷۵ درصد افت، به ۶۶ دلار و ۷۷ سنت رسید. همچنین نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز ۱ دلار و ۱۱ سنت، معادل ۱.۷۲ درصد افت داشت و با قیمت ۶۳ دلار و ۵۷ سنت معامله شد.

تأثیر سیاستهای اقتصادی آمریکا بر بازار نفت
تحلیلگران معتقدند افزایش نگرانیها از سیاستهای تجاری دولت آمریکا، بهویژه تعرفههایی که بر شرکای تجاری این کشور اعمال شده، موجب کاهش اعتماد به آینده تقاضای جهانی برای سوخت شده است. همین مسئله عامل مهمی در افت قیمت نفت تلقی میشود.
در همین حال، ادامه گفتوگوهای هستهای میان ایران و آمریکا نیز تأثیر روانی بر بازار داشته است. این مذاکرات که روز شنبه برگزار شد، چشمانداز افزایش عرضه نفت از سوی ایران را تقویت کرده و در نتیجه، قیمتها را تحت فشار قرار داده است.
قیمت جهانی نفت در سوم اردیبهشتماه ۱۴۰۴ تحت تأثیر عوامل ژئوپلیتیک و اقتصادی با افزایش همراه شد و نفت برنت به بیش از ۶۷ دلار رسید.
افزایش تولید اوپک پلاس و تحریمهای جدید
ائتلاف اوپک پلاس، شامل کشورهای صادرکننده نفت و همپیمانان آنها از جمله روسیه، قرار است از ابتدای ماه مه ۲۰۲۵ تولید خود را به میزان ۴۱۱ هزار بشکه در روز افزایش دهد. البته بخشی از این افزایش با کاهش تولید مازاد کشورهای عضو در ماههای گذشته جبران خواهد شد.
در سوی دیگر، آمریکا در هفته گذشته یکی از پالایشگاههای مستقل چین را به دلیل خرید نفت از ایران تحریم کرد. این اقدام در بحبوحه مذاکرات هستهای انجام شده و بهنوعی فشار مضاعفی بر تهران وارد کرده است.
نوسانات اخیر بازار نفت
در هفته گذشته، امید به حصول توافق تجاری میان آمریکا و اتحادیه اروپا و نیز نگرانی از کاهش عرضه نفت ایران، منجر به افزایش حدود ۵ درصدی قیمت نفت برنت و وست تگزاس شده بود. این رشد هفتگی، اولین افزایش قیمت در سه هفته اخیر محسوب میشود.
با این حال، بازارها همچنان نسبت به پیامدهای اقتصادی ناشی از جنگ تجاری آمریکا و چین نگراناند. شاخص دلار و بورسهای آسیایی نیز در آغاز هفته با کاهش مواجه شدند. تحلیلگران هشدار دادهاند که تداوم سیاستهای فعلی میتواند رشد اقتصادی آمریکا را در سال جاری و سال آینده کند کرده و احتمال ورود این کشور به رکود را تا ۵۰ درصد افزایش دهد. آمریکا همچنان بزرگترین مصرفکننده نفت در جهان است و افت رشد اقتصادی آن تأثیر مستقیم بر تقاضای جهانی سوخت خواهد داشت.
منبع: تسنیم
برچسب ها :قیمت جهانی نفت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0