تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۹
زمان مطالعه: 9 دقیقه
کد خبر : 177371

کاهش سود نرخ گواهی سپرده ۳۰ درصدی به ۲۵ درصد!

کاهش سود نرخ گواهی سپرده ۳۰ درصدی به ۲۵ درصد!
بانک مرکزی اعلام کرد که از 11 بهمن 1403، نرخ سود گواهی سپرده ویژه از 30 درصد به 25 درصد کاهش می‌یابد، درحالی‌که صندوق‌های درآمد ثابت سود بالاتری ارائه می‌دهند.

به گزارش شهر بورس، در تاریخ 11 بهمن سال 1402 بانک مرکزی فروش گواهی سپرده ویژه 30 درصدی را به مدت یک هفته آغاز کرد. حالا بعد از گذشت یک سال، بانک مرکزی اعلام کرده است که دیگر گواهی سپرده با سود ثابت 30 درصد منتشر نخواهد کرد. معنای این کار آن است که در سال 1403 نرخ گواهی سپرده ویژه کاهش پیدا می‌کند. در اطلاعیه جدید بانک مرکزی، نرخ سود گواهی سپرده ویژه 25 درصد اعلام شده است. این میزان کاهش سود گواهی سپرده ویژه از سوی بانک مرکزی ممکن است سرمایه‌گذاران بسیاری را از این بازار خارج کند. با این حال، سرمایه‌گذاران جای نگرانی ندارند چون می‌توانند برای کسب سود بیش از 30 درصدی و بدون نرخ شکست در صندوق‌های درآمد ثابت سرمایه‌گذاری کنند.

گواهی سپرده ویژه چیست؟

گواهی سپرده ویژه یکی از روش‌های نوین برای تامین مالی پروژه‌های سودده است. بانک مرکزی برای توسعه طرح‌های سودده اقدام به انتشار گواهی سپرده با سود‌های جذاب می‌کند. این گواهی‌ها به منظور خرید تجهیزات یا نقدینگی مورد نیاز شرکت‌ها منتشر می‌شوند.

کاهش گواهی سپرده به 25 درصد!

بانک مرکزی طبق اطلاعیه‌ای در موعد سررسید گواهی سپرده اعلام کرده است از تاریخ 11 بهمن 1403 این گواهی‌ها دیگر با این نرخ تمدید نمی‌شود و سود گواهی سپرده کاهش پیدا می‌کند. طبق این اطلاعیه، بانک مرکزی در تاریخ 11 بهمن سال 1403 به مدت زمان هفت روز گواهی سپرده جدید با سود علی‌الحساب 25 درصدی منتشر می‌کند. در نتیجه سود گواهی سپرده ویژه بانک مرکزی از 30 درصد به 25 درصد کاهش پیدا کرده است.

با توجه به این که تورم نقطه به نقطه تا پایان دی ماه سال 1403 بیش از 31 درصد بوده است، سرمایه‌گذاران ممکن است علاقمند به خرید گواهی سپرده 25 درصدی نباشند. چون سود گواهی سپرده ویژه حتی نمی‌تواند تورم موجود را پوشش دهد. حال سوال این است که سرمایه‌گذاران کجا سرمایه‌گذاری کنند که بتوانند سود با ریسک بسیار کم و در عین حال بالاتر از تورم داشته باشند؟ جواب این سوال مهم، سرمایه‌گذاری در صندوق‌های درآمد ثابت است.

خبر مرتبط
بهای تاریخی تمام شده چیست؟ | آیا این روش منسوخ شده؟
بهای تاریخی تمام شده چیست؟ | آیا این روش منسوخ شده؟

بهای تاریخی تمام شده روشی قدیمی در حسابداری است که دارایی‌ها را با قیمت خرید ثبت می‌کند، اما آیا در اقتصاد تورمی ایران همچنان کارایی دارد یا منسوخ شده است؟

صندوق درآمد ثابت چیست؟

صندوق‌های درآمد ثابت گزینه ای مناسب برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس هستند که سرمایه خرد افراد جامعه را جمع می‌کنند و بخش زیادی از آن را در اوراق با درآمد ثابت و سپرده بانکی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

صندوق درآمد ثابت یا گواهی سپرده 25 درصدی؟

برای پاسخ به این سوال که در صندوق درآمد ثابت سرمایه‌گذاری کنیم یا گواهی سپرده 25 درصدی، باید به مزایای صندوق درآمد ثابت اشاره کرد. از جمله این مزایا می‌توان به بازدهی بالاتر صندوق درآمد ثابت، نداشتن نرخ شکست و سرمایه‌گذاری آسان اشاره کرد.

سود بالاتر صندوق درآمد ثابت نسبت به گواهی سپرده

اولین و مهم‌ترین مزیتی که صندوق‌های درآمد ثابت نسبت به گواهی سپرده بانک مرکزی دارند، سوددهی بالاتری است که به سرمایه‌گذاران خود ارائه می‌دهند. طبق دستور بانک مرکزی تمدید و فروش گواهی سپرده ویژه با سود علی‌الحساب 25 درصد خواهد بود. اما صندوق‌های با درآمد ثابت همانند اونیکس، سپر، ماهور و درآمد ثابت کیان سالانه بیش از 33 درصد به سرمایه‌گذاران خود سود ارائه می‌دهند. با مقایسه سود ارئه شده توسط صندوق‌های درآمد ثابت و گواهی سپرده ویژه بانک مرکزی، می‌توان دریافت که سرمایه‌گذاری در صندوق‌های درآمد ثابت سود بسیار بالاتری دارد.

نداشتن نرخ شکست

خرید گواهی سپرده بانک مرکزی نرخ شکست دارد. یعنی اگر سرمایه‌گذار بخواهد تا قبل از موعد سررسید دارایی خود را به وجه نقد تبدیل کند باید بخشی از سود را تحت عنوان نرخ شکست به بانک پرداخت کند یا سود او با نرخ کمتری محاسبه می‌شود. اما صندوق‌های درآمد ثابت نرخ شکست ندارند. به این معنی که سرمایه‌گذار هر زمان که اراده کند می‌تواند دارایی خود را از صندوق خارج کند بدون این که جریمه‌ای متوجه سرمایه او باشد. سرمایه‌گذاران حتی می‌توانند با خریدن واحد‌های صندوق درآمد ثابت به صورت روزانه و حتی در روز‌های تعطیل از صندوق کسب سود کنند.

سرمایه‌گذاری آسان

سرمایه‌گذاری در گواهی سپرده بانک مرکزی نیازمند حضور فرد در بانک است. برای سرمایه‌گذاری در صندوق‌های درآمد ثابت، فرد می‌تواند از طریق کارگزاری خود به صورت آنلاین واحد‌های صندوق مورد نظر خود را خریداری کند.

امنیت سرمایه‌گذاری در صندوق درآمد ثابت

سرمایه‌گذاری در صندوق درآمد ثابت ریسک بسیار کمی دارد و تمامی معاملات این صندوق‌ها به صورت آنلاین انجام می‌شود. از طرفی، سبد سرمایه‌گذاری صندوق‌های درآمد ثابت به‌گونه‌ای است که ریسک سرمایه‌گذاری را به حداقل ممکن برساند. حداقل 70 درصد از سبد دارایی صندوق‌های با درآمد ثابت به اوراق با درآمد ثابت و سپرده بانکی اختصاص دارد. با این حال، مدیر صندوق می‌تواند در صورت مناسب بودن شرایط بازار سهام، حداکثر تا 15 درصد از سبد صندوق با درآمد ثابت را به سهام، حق تقدم سهام و اوراق سپرده کالایی اختصاص دهد. این کار باعث می‌شود که سودآوری صندوق درآمد ثابت بیشتر شود. وری صندوق

صندوق درآمد ثابت مناسب چه کسانی است؟

با توجه به این که صندوق درآمد ثابت ریسک سرمایه‌گذاری بسیار کمی دارد، این صندوق برای افرادی که شخصیت سرمایه‌گذاری ریسک گریزی دارند، مناسب است. از سوی دیگر، برخی از سرمایه‌گذاران صاحب کسب‌وکار شخصی خود هستند، اما در یک بازه زمانی خاصی به بخشی از نقدینگی خود نیاز ندارند. این افراد می‌توانند با سرمایه‌گذاری در صندوق درآمد ثابت سود معقولی کسب کنند زیرا صندوق درآمد ثابت در مقایسه با بانک نرخ شکست ندارد و جریمه‌ای متوجه سرمایه‌گذاران نمی‌شود.

نویسنده:

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش