اشتراک گذاری
تصمیم نهایی درباره قیمت بنزین اعلام شد

چشم‌ انداز بنزین ۷ هزار تومانی در بودجه سال آینده

سخنگوی دولت ضمن اشاره به واردات روزانه بنزین گفت: اصلاح سیاست‌های انرژی با هدف حمایت از اقشار ضعیف در دستور کار است.
تصمیم نهایی درباره قیمت بنزین اعلام شد

چشم‌ انداز بنزین ۷ هزار تومانی در بودجه سال آینده

سخنگوی دولت ضمن اشاره به واردات روزانه بنزین گفت: اصلاح سیاست‌های انرژی با هدف حمایت از اقشار ضعیف در دستور کار است.

به گزارش شهر بورس، در پی انتشار گزارش‌هایی درباره احتمال افزایش نرخ بنزین، سخنگوی دولت اعلام کرد که در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای تغییر قیمت بنزین سهمیه‌ای یا آزاد وجود ندارد.

مهاجرانی در نشست خبری خود ضمن اشاره به روند واردات سوخت گفت: «در حال حاضر روزانه چند میلیون دلار بنزین وارد کشور می‌شود و لازم است منابع ارزی مرتبط با آن به‌صورت هدفمند مدیریت شود تا علاوه بر بهبود معیشت مردم، زمینه رشد تولید و توسعه زیرساخت‌های اقتصادی نیز فراهم شود.»

او تأکید کرد که یکی از دغدغه‌های اصلی دولت، رساندن سیاست‌های حمایتی به اقشار واقعاً نیازمند است. به گفته وی، بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد که یارانه‌های انرژی در شکل فعلی بیشتر به نفع دهک‌های برخوردار مصرف می‌شود و خانوارهای کم‌درآمد از سهم واقعی خود بهره‌مند نیستند.

تبلیغ درون‌خطی

انتشار شایعات مربوط به افزایش قیمت بنزین در حالی شدت گرفته که طی هفته‌های گذشته، برخی رسانه‌ها از بررسی طرح‌هایی در دولت و مجلس برای تغییر قیمت سوخت خبر داده بودند. این در حالی است که رضا سپهوند، دبیر کمیسیون انرژی مجلس، در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» صراحتاً اعلام کرده بود: تاکنون هیچ لایحه‌ای از سوی دولت برای افزایش قیمت بنزین به مجلس ارائه نشده و مباحث موجود تنها در سطح گفت‌وگوهای درون‌دولتی مطرح شده است.

سپهوند همچنین افزود: «ما نیز منتظر تصمیم نهایی هستیم؛ ممکن است دولت موضوع را در قالب لایحه به مجلس ارائه کند یا از طریق شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تصمیم‌گیری شود.» او با اشاره به برخی شنیده‌ها گفت: «بر اساس اطلاعات غیررسمی، اگر تغییری در نرخ سوخت اعمال شود، احتمالاً عددی بین ۷ تا ۷.۵ هزار تومان برای بنزین جایگاه‌ها در نظر گرفته خواهد شد.»

از سوی دیگر، گزارش‌های غیررسمی حاکی از آن است که دولت چهاردهم در حال بررسی مدل پلکانی برای اصلاح تدریجی قیمت حامل‌های انرژی از سال آینده است؛ مدلی که احتمال دارد نرخ سومی میان ۵ تا ۷.۵ هزار تومان نیز برای بنزین تعیین شود.

با این حال، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور بارها اعلام کرده است که هرگونه تغییر قیمت بدون اطلاع‌رسانی شفاف و رضایت مردم انجام نخواهد شد. او گفته بود: «من قصد ندارم بنزین را برای محرومان گران کنم، اما کسی که چند برابر دیگران مصرف دارد، نباید به همان اندازه یارانه بگیرد.»

در همین فضا، روز گذشته سخنگوی دولت تأکید کرد که نرخ فعلی بنزین سهمیه‌ای (۱۵۰۰ تومان) و آزاد (۳۰۰۰ تومان) هیچ تغییری نخواهد کرد.

پیش‌بینی تورم و برنامه‌های اقتصادی دولت

مهاجرانی در ادامه نشست خبری خود درباره چشم‌انداز تورم گفت: «بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، نرخ تورم ایران در سال ۱۴۰۵ حدود ۴۱.۶ درصد پیش‌بینی شده است؛ البته این عدد ممکن است با توجه به شرایط اقتصادی کشور تغییر کند.»

او با اشاره به اقدامات دولت برای کنترل نقدینگی افزود: «بانک مرکزی برنامه‌هایی در زمینه مدیریت پایه پولی و عرضه نقدینگی اجرا می‌کند و اقداماتی مانند حراج سکه نیز در همین چارچوب انجام می‌شود تا حجم پول در گردش مهار شود.»

توضیح درباره کارت «گام» و وام ازدواج

در بخش دیگری از این نشست، سخنگوی دولت درباره طرح جدید «کارت گام» توضیح داد و گفت: «این کارت جایگزین وام ازدواج نیست و هر دو به‌صورت مستقل ادامه خواهند داشت. کارت گام با هدف حمایت از اقشار تحت پوشش نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد، سازمان بهزیستی، ستاد کل نیروهای مسلح و بسیج سازندگی اجرا می‌شود.»

به گفته وی، افراد معرفی‌شده از سوی این نهادها می‌توانند علاوه بر وام نقدی، از مزایای کارت گام نیز بهره‌مند شوند. مهاجرانی تأکید کرد که دریافت کارت گام برای عموم مردم امکان‌پذیر است و هیچ محدودیتی از سوی بانک مرکزی برای استفاده هم‌زمان از وام ازدواج و کارت رفاهی وجود ندارد.

برنامه دولت برای تقویت معیشت خانوار

سخنگوی دولت در پایان یادآور شد: «یکی از اولویت‌های اصلی دولت، حفظ قدرت خرید مردم و تداوم حمایت معیشتی است. در همین راستا، اجرای طرح توزیع کالابرگ در چهار مرحله انجام شده و مرحله جدید آن نیز در آبان‌ماه اجرا خواهد شد.»

اخبار مرتبط

۱۵ آبان ۱۴۰۴
پیش بینی بورس فردا
پیش بینی بورس فردا
در هفته‌ای پرنوسان، صندوق‌های طلا پیشتاز شدند، سهامی‌ها رشد ملایمی...
۱۵ آبان ۱۴۰۴ | اخبار بورس
۱۴ آبان ۱۴۰۴
مدیر مجتمع سونگون از آغاز نصب بزرگ‌ترین سلول‌های فلوتاسیون صنعت...
۱۴ آبان ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۱۴ آبان ۱۴۰۴
۱۴ آبان ۱۴۰۴
نشست کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز با حضور...
۱۴ آبان ۱۴۰۴ | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *