عضو اتاق بازرگانی تهران پاسخ داد:
چرا کسی در ایران سرمایه گذاری نمیکند؟
به گزارش شهر بورس و به نقل از ایسنا، عباس آرگون اظهار کرد: ما برای آنکه بتوانیم به مقصدی برای سرمایه گذاران تبدیل شویم باید در هر دو حوزه داخلی و خارجی مقدماتی را فراهم کنیم که متاسفانه در اقتصاد ایران هیچ یک از اینها فراهم نیست. به این ترتیب ما نه تنها نتوانستهایم در
به گزارش شهر بورس و به نقل از ایسنا، عباس آرگون اظهار کرد: ما برای آنکه بتوانیم به مقصدی برای سرمایه گذاران تبدیل شویم باید در هر دو حوزه داخلی و خارجی مقدماتی را فراهم کنیم که متاسفانه در اقتصاد ایران هیچ یک از اینها فراهم نیست. به این ترتیب ما نه تنها نتوانستهایم در جذب سرمایه گذاری خارجی موفق عمل کنیم که حتی در حفظ سرمایه داخلی و جلوگیری از خروج آنها نیز عملکرد قابل دفاعی نداریم.
وی با بیان اینکه عادی سازی رابطه اقتصادی ایران با جریان جهانی اصلیترین پیش نیاز برای جذب سرمایه گذاری خارجی است، توضیح داد: تحریمهایی که در دورههای مختلف اقتصاد ایران با آن مواجه بوده یکی از اصلیترین دلایل کاهش توان ایران برای جذب سرمایه خارجی بوده است. جدای از آن ما در اتحادیههای مهمی مانند اف ای تی اف یا سازمان تجارت جهانی عضویت نداریم و همین امر کار جذب سرمایه خارجی را به شدت دشوار میکند.
عضو اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: جدای از مسائل بین المللی ما در داخل نیز مشکلاتی جدی داریم. مگر در برجام کم هیئت تجاری به ایران آمد اما چند درصد از مذاکرات به ورود قطعی سرمایه خارجی منجر شد؟ این صرفا به دلیل مشکلات بین المللی نیست و ما باید در داخل نیز به ابعاد مختلف ماجرا توجه کنیم.
-
بیشتر بخوانید: باخت در مهار تورم!
آرگون با اشاره به غیرقابل پیشبینی بودن اقتصاد ایران، توضیح داد: همین الان ما نمیتوانیم با قطعیت بگوییم که در نه در بلندمدت که تا هفته آینده، نرخ ارز در ایران چه قدر خواهد بود. این موضوع برای سرمایه گذاران اهمیت فراوانی دارد و وقتی فرد نداند که چه بر سر سرمایهاش خواهد آمد قطعا ریسک ورود به ایران را نخواهد پذیرفت.
وی با تاکید بر اینکه ایران برای جذب سرمایه خارجی باید به سمت عادی سازی روابط و بهبود شرایط در داخل حرکت کند، خاطرنشان کرد: اینکه روند جذب سرمایه در ایران برای مدتی طولانی یا ثابت مانده یا منفی شده یک زنگ خطر مهم است و نشان از آن دارد که اگر ما شرایط را تغییر ندهیم در آینده با مشکلات مختلف اقتصادی در حوزه تولید و رشد مواجه میشویم.
به گزارش ایسنا، برابر تازهترین گزارش کنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد (آنکتاد)، ایران در سال ۲۰۲۰ تنها توانسته است ۱.۳ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کند که این میزان جذب سرمایه، نسبت به سالهای قبل روند کاهشی داشته و در مقایسه با سال ۲۰۱۹ حدود ۱۱ درصد کاهش نشان میدهد.
تحریمهای امریکا، محدودیتهای بانکی و عدم عضویت ایران در اف ای تی اف علت بخشی از این کاهش سرمایه گذاری به شمار میرود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0