یک کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با شهر بورس عنوان کرد:
تعادل بازار پس از رشد شارپ برهم خورد/ شاهد خروج سرمایه به سمت بازار رقیب هستیم
علی امینی، کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با شهر بورس، با اشاره به روند صعودی بازار در چند ماه گذشته، اظهار داشت: بازار سرمایه تحت تاثیر عوامل بنیادی که مهمترین آن حذف سامانه نیما و جایگزینی آن با بازار ارز توافقی بود، همچنین کاهش ریسکهای ژئوپلیتیکی و تنشهای منطقهای، رشد شارپی را تجربه کرد.
وی با اشاره به افزایش مجدد ریسکهای ژئوپلیتیکی و منطقهای و همچنین بازگشت تحریمها از سوی آمریکا که باعث کاهش احتمال توافق جدید شد، گفت: با این عوامل نرخ دلار جهش خود را آغاز کرد، در حالی که نرخ بازار ارز توافقی ثابت ماند. مانند آنچه در گذشته اتفاق افتاد، این شرایط باعث شد همچنان شاهد اختلاف میان دلار بازار آزاد و این سامانه باشیم.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه وضعیت بازار که پس از رشد شارپ نیاز به اصلاح موقت و جابهجایی سهمها میان معاملهگران برای سیو سود داشت، دوباره از تعادل نسبی شکلگرفته خارج شد، تشریح کرد: این امر منجر به بازگشت صفهای فروش، خروج سرمایه و حرکت آن به سمت بازارهای رقیب شد. این اتفاق طبیعی و عادی است؛ زیرا عمده هزینههای شرکتها با نرخ دلار بازار آزاد و سود آنها با نرخ دلار بازار توافقی محاسبه میشود.
جهش ارزی، قدرت خرید عمومی مردم را کاهش میدهد
وی در ادامه با اشاره به تاثیر این شرایط بر صنایع داخلی، عنوان کرد: در شرایط فعلی، شرکتهایی که فروش داخلی دارند و صادراتمحور نیستند و اصطلاحا به آنها صنایع ریالی گفته میشود، نیز تحت تاثیر قرار گرفتهاند. جهش ارزی باعث کاهش سرمایه در گردش این شرکتها شده و قدرت خرید عمومی مردم را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: خروج روزانه پول حقیقی از بازار سرمایه و حرکت نقدینگی به سمت درآمد ثابت و طلا، چشمانداز روشنی برای بازار ایجاد نمیکند.
امینی تاکید کرد: در کنار این عوامل، ما دوباره شاهد افزایش ریسکهای سیاسی، اقتصادی و نظامی و از بین رفتن خوشبینیهای شکلگرفته هستیم. این موارد در کنار جذابیت بازارهای موازی طلا و ارز، معاملهگران را ترغیب به خروج سرمایه از بازار سهام و هدایت آن به سمت داراییهای کمریسکتر کرده است.
در پایان، این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: چنانچه ما شاهد تسهیل در هر یک از پارامترهای مطرحشده باشیم، با توجه به ارزندگی و جاماندگی بازار سرمایه، طبیعتا شاهد بهبود و رونق بازار خواهیم بود. اما در صورتی که شرایط به سمت وخامت بیشتر پیش برود، متاسفانه امیدی به رونق حداکثری بازار نخواهد بود.
برچسب ها :بورس ، کارشناس بازار سرمایه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0