تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۸
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کد خبر : 183872

چرا اقلید فارس برای پروژه آهن اسفنجی انتخاب شد؟ بررسی مزایای استراتژیک مکان‌یابی

چرا اقلید فارس برای پروژه آهن اسفنجی انتخاب شد؟ بررسی مزایای استراتژیک مکان‌یابی
پروژه فولاد اقلید پارس به عنوان یکی از ۴۸ طرح پیشران اقتصادی کشور، قرار است سالانه یک میلیون تن آهن اسفنجی تولید کند. مکان‌یابی این پروژه در شهرستان اقلید فارس به دلیل دسترسی مناسب به منابع اولیه، زیرساخت‌های انرژی، بازار مصرف و نیروی انسانی، مزایای متعددی برای رشد اقتصادی منطقه به همراه دارد.

به گزارش شهر بورس، پروژه فولاد اقلید پارس از جمله ۴۸ طرح بزرگ صنعتی کشور موسوم به طرح‌های پیشران پیشرفت اقتصادی است که قرار است کارخانه آهن اسفنجی با ظرفیت تولید یک میلیون تن راه اندازی شود.

این پروژه با سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ و مطرح معدنی و صنعتی کشور یعنی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات و چادرملو کلید خورده و اکنون با سرعت قابل قبول در حال ساخت و اجرا و پیشرفت است.

هدف سرمایه گذاران از احداث این کارخانه، تولید سالانه یک میلیون تن آهن اسفنجی با تأکید بر حفاظت از محیط زیست است به نحوی که با تصفیه آب پسماند شهری و احداث نیروگاه، آب و برق مورد نیاز خود را تأمین کند.

در این میان شاید برای سهامداران «ومعادن» و «چادرملو» سوال شود که چرا شهرستان اقلید استان فارس برای این پروژه انتخاب شده است؟!

خبر مرتبط
هوش مصنوعی و برنامه‌ریزی هدفمند؛ کلیدهای توسعه اکتشاف معادن ایران
هوش مصنوعی و برنامه‌ریزی هدفمند؛ کلیدهای توسعه اکتشاف معادن ایران

دکتر اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، در سومین کنفرانس تخصصی اکتشاف ذخایر معدنی تاکید کرد که استفاده از هوش مصنوعی و برنامه‌ریزی هدفمند می‌تواند پایه‌گذار توسعه پایدار و موفقیت در صنعت معدن کشور باشد.

در ادامه این گزارش به بررسی جوانب این پروژه و جواب این سوال می‌پردازیم.

پروژهش‌ها نشان می‌دهد که در انتخاب محل اجرای طرح‌ها و پروژه‌های اقتصادی باید چهار عامل مهم را مدنظر قرار داد:

  • دسترسی به مواد اولیه
  • فراهم بودن امکانات زیربنایی، منابع آب و انرژی،
  • دسترسی به بازار مصرف
  • دسترسی به نیروی کار ساده و متخصص،

بر همین اساس، با توجه به معادن و کارخانه‌های تولیدکننده گندله به عنوان ماده اولیه تولید آهن اسفنجی و همچنین در دسترس بودن بازار فروش محصول، مکان پروژه شهرستان اقلید استان فارس تعیین شد.

مکان کارخانه در ۱۴ کیلومتری شمال شرق اقلید و در کنار جاده طریق الرضا در همسایگی شرکت فولاد سلحشوران اقلید انتخاب ‌شده است. از سوی دیگر، به جاده مواصلاتی اصفهان، خط راه‌آهن یزد و خط انتقال آب و گاز دسترسی دارد و شرایط مطلوبی در توسعه و نفوذ به بازار دیگر استان‌ها دارد. لازم به ذکر است که اقلید استان‌های اصفهان، یزد و یاسوج را در اطراف خود دارد و این موقعیت جغرافیایی به این شرکت کمک می‌کنند که بهترین دسترسی‌ها را به چهار مرکز استان کشور داشته باشد.

به علاوه، دسترسی به کارخانه‌های تولید گندله (مواد اولیه) و نیز واحدهای ذوب‌آهن اسفنجی مزیت مهمی‌برای شرکت فولاد اقلید پارس به شمار می‌رود.

این شهرستان از ظرفیت بالایی در بخش صنعتی برخوردار است و به لحاظ آمار تعداد شهرک‌ها و نواحی صنعتی ایجاد شده نیز از جایگاه مطلوبی در استان برخوردار است. شهرستان اقلید با دارا بودن ۷ شهرک صنعتی دارای بیشترین تعداد شهرک صنعتی در بین شهرستان‌های فارس است.

شهرک‌های صنعتی اقلید از شرایط مطلوب و زمینه مناسبی برای ایجاد اشتغال و رونق تولید برخوردارند و همین ظرفیت‌های مناسب است که سرمایه‌گذاران را مجاب به حضور در این منطقه کرده است. این قابلیت‌ها و مزیت‌ها با حضور شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات به بهترین شکل ممکن در مسیر توسعه صنعتی کشور و رشد اقتصادی منطقه به کار گرفته شده و اشتغال‌زایی بالایی برای این شهرستان ۱۰۰ هزار نفره به همراه خواهد داشت.

منبع: گزارش خبر

نویسنده:

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش